Przy tej liczbie zarażeń w Stanach zdziwi mnie jak któryś z muzyków nie będzie miał koronawirusa
Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Thrash Metal
https://www.blabbermouth.net/news/death ... PUawcnbbbk
U Holta to wyniki przyszły już po tym jak ustąpiły u niego symptomy
U Holta to wyniki przyszły już po tym jak ustąpiły u niego symptomy
idzie pierwszy odsluch "Titans of Creation" na sluchawkach.
nie bede ukrywal, ze "kupione" w sieci, ale tez juz zamowilem dawno przedpremierowo i czekam na paczake.
pozniejsze odsluchy juz z bookletem, testami, creditsami, itd. - tak jak trzeba
szkoda, ze nie ma wersji Digibook.
nie bede ukrywal, ze "kupione" w sieci, ale tez juz zamowilem dawno przedpremierowo i czekam na paczake.
pozniejsze odsluchy juz z bookletem, testami, creditsami, itd. - tak jak trzeba
szkoda, ze nie ma wersji Digibook.
Ja poczekam aż przyjdzie na kompakcie ale spodziewam się lepszej płyty niż ostatnia. Numery udostępnione mi robiły.
nie bede spoilerowal.
napisze jedynie, ze np. w miksie jest wiecej SDG
napisze jedynie, ze np. w miksie jest wiecej SDG
Ja sobie jutro na tidalu posłucham pewno. Płytkę na dniach zamówię, jak wybiorę kilka innych pozycji do zakupu 
Więcej SDG - good!!
Więcej SDG - good!!
www.MetalSide.pl
Zaskoczony jestem, bo mi się podoba. A wielkim fanem ostatnich nie jestem. Zakup dokonany.
- blackcocker
- -#Moderator

Też mi się podoba, z tym że Wąż też mi nawet pasował. Jak nie zasłuchuję się w thrashu, tak do nowego Testamentu na pewno będę wracał 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
10: Hallas, Hallas(?), Misthyrming, Wolvennest, She Past Away
11: Messa(?), Messa(?), Carpenter Brut, Imperial Triumphant, Niechęć
12: Lady Pank(?), Psychonauts(?), Lebanon Hanover
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
10: Hallas, Hallas(?), Misthyrming, Wolvennest, She Past Away
11: Messa(?), Messa(?), Carpenter Brut, Imperial Triumphant, Niechęć
12: Lady Pank(?), Psychonauts(?), Lebanon Hanover
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
osobiscie, Brotherhood bardziej im usiadl po pierwszym przesluchaniu, ale ta plyta pewnie to bedzie kolejny "grower", a takie najbardziej lubie 
też jestem po pierwszym odsłuchu nowego Testamentu, pierwsze wrażenie pozytywne.
Jestem po drugim przesłuchaniu - wrażenie coraz lepsze. To jest naprawdę bardzo dobra płyta.
A u mnie leci Metallica "Ride The Lightning".
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Można z książki Głośno Jak Diabli dorzucić na ten temat jeszcze to:LukaSieka pisze: ↑czw mar 07, 2019 8:34 pm "Słyszało się historię, jak pobili i zabrali pozera, przywiązali go do ławki w parku i obcięli mu włosy nożyczkami. To wszystko brzmi jak idiotyzm, ale my myśleliśmy wtedy, ze to zajebiste. Nasza ekipa techniczna robiła takie same rzeczy w L.A. kiedy pod klubem gdzie graliśmy pojawił się ktoś w koszulce Cinderella albo Pretty Boy Floyd. Robiliśmy swoje naloty na Sunset Strip. Łapaliśmy pozera i sklejaliśmy jego włosy super glue albo po prostu obcinaliśmy. Paru z naszej ekipy zostało wysłanych do poprawczaka przez tego typu rzeczy. Jeśli nie spodobałby się im twój zespół, który grał przed nami, weszliby na scenę i wynieśli by cię stamtąd na kopach. Byliśmy naprawdę zgranym teamem." Gene Hoglan (Dark Angel, Testament, Strapping Young Lad, Fear Factory, Dethklok)
"Zawsze imponował mi nadgarstek Paula Baloffa, na którym były koszulki zerwane z pozerów. To wszystko były koszulki zespołów harimetalowych. Dla nas wtedy to było świetną sprawą, mieć tyle odebranych i sprofanowanych koszulek zespołów, których wręcz nie cierpieliśmy. Śmieszną sprawą jest to, że lata później kilku moich kumpli przyznało się, że kilku gitarzystów z tych zespołów jak George Lynch (gitarzysta Dokken) i Warren DeMartini (gitarzysta Ratt) byli nawet nieźli jak na to co grali." Eric Peterson (Testament)
"Zespoły hair metalowe zmieniły metal w farsę lub żart. Masz ten teledysk do "Here I Go Again" Whitesnake, gdzie Tawny Kitaen próbuje połknąć Jaguara swoją waginą. Tego typu rzeczy sprawiły, że wszystko straciło swoją wartość. Miałeś kolesi takich jak my, którzy żyli heavy metalem. To było coś, co jedliśmy i czym oddychaliśmy. Z drugiej strony były zespoły jak Warrant oraz Poison i gdy ludzie myśleli o metalu, to myśleli o nich, co uczyniło wielką szkodę tej muzyce. Jednocześnie miałeś lojalne bractwo fanów thrashu, którzy nienawidzili tego syfu, który sprawił, ze chcieli żeby było jeszcze ciężej i jeszcze mniej komercyjnie." Dave Mustaine (Megadeth)
"Przez cały ten okres było wiele zamieszania, ponieważ kolesie ubierali się jak laski, a laski chciały być z rockowcami. Nie musiałeś być nawet dobry, wystarczyło, ze byłeś w zespole i zaliczałeś. Co się więc stało? No cóż, każdy gość, którego znałem z miejsca wstępował do zespołu, a większość z nich była do dupy". Dave Ellefson (Megadeth)
'W latach 80. San Francisco było też znane ze swoich glamowych zespołów. Więc gdy metal powstawał w Bay Area, motywem przewodnim dla nas było "zabić pozerów", a pozerami dla nas byli goscie, któzy siedzieli w glamie. Uważam, że nasz szalony, młodzieńczy szał i nasze groźby sprawiły, że w końcu glam wyniósł się z San Francisco i to właśnie dlatego San Francisco urosło na centrum thrash metalu. Glamowe zespoły pojechały do L.A. i w sumie mieliśmy scenę metalową w Bay Area tylko dla siebie. Chuck Billy (Testament).
"Zanim przyszliśmy to co było popularne? Glam. Ten gówniany Motley Crue. Mężczyźni wyglądający jak kobiety. Wiedziałem, że to jest to, czym nie chcę być. Z pewnością w ten sposób straciliśmy wiele dobrze wyglądających groupies, ale ja wciąż mam swoją wiarygodność, a gdzie są wszyscy ci goście?" Kerry King (Slayer)
"Uważam, ze zespoły thrashowe i hair metalowe potrzebowały się nawzajem. Byliśmy wrogami i to nas napędzało. Oni byli ładnymi chłopcami z makijażem, a my kolesiami w jeansowych kamizelkach z ekranami Motorhead na plecach. Ale po prawdzie, zawsze chodziliśmy na koncerty zespołów har metalowych, ponieważ wiedzieliśmy, że tam będą ładne dziewczyny. Więc docenialiśmy ich w tym samym stopniu, co ich nienawidziliśmy. Jeśli chciałem zaliczyć jakaś ładna i łatwa laskę, to szedłem na koncert Faster Pussycat, a nie na Saxon". Gary Holt (Exodus)
nowy Testament zyskuje z kazdym przesluchaniem.
jestem raczej przekonany, ze nowy EXODUS zdmuchnie "Tytanow", ale formula dalej robi robote, dziala i mi siedzi.
jestem raczej przekonany, ze nowy EXODUS zdmuchnie "Tytanow", ale formula dalej robi robote, dziala i mi siedzi.
Zgadza się.Najnowsza płyta Testamentu jest bardzo dobra.
mozna sporo szczegolow sie dowiedziec na Spotify Metal Talks - polecam.
lubie te modern miksy Andy'ego.
Sneap zawsze robi doskonala robote. na tym krazku szczegolnie mnie cieszy wiecej SDG.
lubie te modern miksy Andy'ego.
Sneap zawsze robi doskonala robote. na tym krazku szczegolnie mnie cieszy wiecej SDG.
-
Deleted User 2259
15 Underrated ’90s Thrash Albums
https://loudwire.com/underrated-90s-thr ... d6oEZDqgCs
No i jak? dobrze to ułożyli?
IMHO nie do końca. Nie wiem po co tam "Endorama" (to nie jest nawet album thrash metalowy). Te krążki Razor i Tankard słusznie są zwykle pomijane w dyskografii bo nie są niczym specjalnym.Invader pisze: ↑pt cze 26, 2020 8:35 pm 15 Underrated ’90s Thrash Albums
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ripping Corpse "Dreaming With the Dead" i Kreator "Endorama" jako albumy thrash metalowe? Nie no, zaj*biście
. To ju bym prędzej dał Kreatora "Renewal. Chociaż to też nie jest płyta thrash metalowa.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.