Poszukuje koncertu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Poszukuje koncertu
Poszukuje koncertu Iron Maiden, na końcu którego gitarzysta nedziewa się na pal a inny jest zamknięty w klatce z kolcami. Jezeli ktoś wie jaki to jest koncert (czyli tytuł) to prosze o odpowiedź. Dzieki Magda
The sweet sound of a guitar played hard is music to our ears.
Re: Poszukuje koncertu
To by mi wyglądał na Raising Hell. Nie jestem pewny na 100 % bo nie mam ostatnich 15 minut koncertu, ale ta klatka i pal najbardizej do tego by mi pasowało
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

A co - planujesz zrobić reportaż o "szatanistycznym" zespole zwanym Iron Maiden?_Magda_ pisze:Poszukuje koncertu Iron Maiden, na końcu którego gitarzysta nedziewa się na pal a inny jest zamknięty w klatce z kolcami. Jezeli ktoś wie jaki to jest koncert (czyli tytuł) to prosze o odpowiedź. Dzieki Magda
Z pewnością ten koncert najlepiej potwierdza tezę o złym wpływie Maiden na psychikę ludzką itp. itd.
I owszem - chodzi pewnie o "Raising Hell" - wydane na DVD w USA - u nas trochę trudniejsze do dostania, ale możliwe.
Na 100% Raising Hell .
Tylko na pal nadziewa się iluzjonista Simon Drake , który w trakcie koncertu pokazywał kilka sztuczek , a w " klatce " ( czyt. żelaznej dziewicy ) wylądował sam Bruce Dickinson . ( Ot takie pożegnanie wokalisty który na szczęście powrócił )
Tylko na pal nadziewa się iluzjonista Simon Drake , który w trakcie koncertu pokazywał kilka sztuczek , a w " klatce " ( czyt. żelaznej dziewicy ) wylądował sam Bruce Dickinson . ( Ot takie pożegnanie wokalisty który na szczęście powrócił )
Ostatnio zmieniony ndz lis 07, 2004 8:51 pm przez ironpacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Racja to na pewno Raising Hell. Co do samego koncertu to jest troche nietypowy
, a co do sztuczek to niektóre z nich już się niesmaczne robily lekka przesada... 
[Nie nie planuje zrobic artukulu o szatanskim wplywie ich muzyki na swiadomosc malych dzieci. jestem juz na to za durza. a koncertu szukam, bo kiedys go widzialam i berdzo mi sie zpodobal. niestety nie wiedzialam jaki jest jego tytuł.
mozna to wydawnictwo DVD nabyc w Empiku. A przynajmniej swojego czasu tam bylo.WICKER MAN pisze:A co - planujesz zrobić reportaż o "szatanistycznym" zespole zwanym Iron Maiden?_Magda_ pisze:Poszukuje koncertu Iron Maiden, na końcu którego gitarzysta nedziewa się na pal a inny jest zamknięty w klatce z kolcami. Jezeli ktoś wie jaki to jest koncert (czyli tytuł) to prosze o odpowiedź. Dzieki Magda![]()
![]()
Z pewnością ten koncert najlepiej potwierdza tezę o złym wpływie Maiden na psychikę ludzką itp. itd.![]()
I owszem - chodzi pewnie o "Raising Hell" - wydane na DVD w USA - u nas trochę trudniejsze do dostania, ale możliwe.
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=70 ... nrt=701691
co prawda pisze ze 60 dni (!!) do realizacji zamowienia no ale spytac sie zawsze mozna...
co prawda pisze ze 60 dni (!!) do realizacji zamowienia no ale spytac sie zawsze mozna...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Spox._Magda_ pisze:[Nie nie planuje zrobic artukulu o szatanskim wplywie ich muzyki na swiadomosc malych dzieci. jestem juz na to za durza. a koncertu szukam, bo kiedys go widzialam i berdzo mi sie zpodobal. niestety nie wiedzialam jaki jest jego tytuł.
Młody - faktycznie, chyba też widziałem to w Empiku. Czasem można się na to gdzieś natknąć.
Choć Maideni nie umieszczają raczej tego wydawnictwa w ich oficjalnej dyskografii to warto się z nim zapoznać. Z pewnością to niecodzienny koncert Maiden.
... hmm, ale czy ten temat nie powinien znaleść się w dziale bootlegi ???
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba nie, bo to nie bootleg...the_trooper pisze:... hmm, ale czy ten temat nie powinien znaleść się w dziale bootlegi ???
A spytam tak z ciekawości: WICKER MAN na Judas Priest byłeś może w Berlinie na początku czerwca??
NO Raisinig Hell to jest na Bank,ale to juz wiemy. Znacie jakies inne wideo Maiden'ow tzn. Officialne czyli w dobrej jakosci i kilku kamer, na którym jest The Clairvoyant..? Bo ja nie a ten utwor jest suuuppper i dlatego ten koncert jest tak warty obejrzenia. Warto tez wspomniec, że grają także Haven Can Wait, które na żywo i z publika jest suupperr. Pozdrawiam :rocx :solo :beer
UpTheIrons
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety nie udało mi się wyrwać do Berlina, ale za to widziałem ich w Pradze, a potem 2 razy na Ozzfeście (znowu ---> odsyłam do relacji w najnowszym Metal Hammerze_Magda_ pisze:A spytam tak z ciekawości: WICKER MAN na Judas Priest byłeś może w Berlinie na początku czerwca??
Maiden England, Live at Donington...Eol_Eddie pisze:NO Raisinig Hell to jest na Bank,ale to juz wiemy. Znacie jakies inne wideo Maiden'ow tzn. Officialne czyli w dobrej jakosci i kilku kamer, na którym jest The Clairvoyant..? Bo ja nie a ten utwor jest suuuppper i dlatego ten koncert jest tak warty obejrzenia. Warto tez wspomniec, że grają także Haven Can Wait, które na żywo i z publika jest suupperr. Pozdrawiam :rocx :solo :beer
acha. tak sie pytalam bo sama bylam w Berlinie na Judasach i myslalam, ze moze gdzies posrod tylu niemcow mialam bratnia polska dusze:D:D
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bratnie dusze z Polski owszem były, ale nie było wśród nich mnie..._Magda_ pisze:acha. tak sie pytalam bo sama bylam w Berlinie na Judasach i myslalam, ze moze gdzies posrod tylu niemcow mialam bratnia polska dusze:D:D
Jeśli chcesz coś napisać o samym koncercie to zapraszam do tematu o Judas Priest w dziale Inne Zespoły.
Wy sie tak kurde popisujecie to czas na mnie. Ja bylem w sobote na TSA :rocxWICKER MAN pisze:Bratnie dusze z Polski owszem były, ale nie było wśród nich mnie..._Magda_ pisze:acha. tak sie pytalam bo sama bylam w Berlinie na Judasach i myslalam, ze moze gdzies posrod tylu niemcow mialam bratnia polska dusze:D:D![]()
![]()
Jeśli chcesz coś napisać o samym koncercie to zapraszam do tematu o Judas Priest w dziale Inne Zespoły.
No tak masz racje Wicker pewnie jak zwykle zapomnialem o tych dwoch koncertach. Pewnie dlatego, że ich nie mam;(;(. Pozdrawiam
UpTheIrons
Raising Hell -dobre video a glowa Bruca jakas mała