Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Tweener »

Pierre Dolinski pisze: śr lip 29, 2020 10:40 am
Metalophil pisze: śr lip 29, 2020 10:08 am EDIT: a to "facsimile sketch" nie oznacza przypadkiem, że "autograf" jest wydrukowany?
Jest to bardzo prawdopodobne i obstawiałbym, że tak właśnie jest.
faksymilowy - pieczątka lub klisza odtwarzające własnoręczny podpis

źródło: sjp.pwn.pl
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A to bez sensu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Metalophil pisze: śr lip 29, 2020 10:08 amEDIT: a to "facsimile sketch" nie oznacza przypadkiem, że "autograf" jest wydrukowany?
Chodzi o wydrukowany rysunek / szkic w limitowanej wersji książki. Oczywiście to będzie nadruk. Sam podpis będzie oryginalny. To dwie zupełnie różne rzeczy.

Natomiast książka to anegdoty związane z wędkarskimi przygodami Adriana. Nie jest to typowa autobiografia. Jeśli będą jakieś nawiązania do Maiden to raczej incydentalnie. Książka jest o rybach. :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Jak opowieści o rybach to coś dla mnie i LukaSieka. Kupuję :-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nieduża kasa, to można zakupić. Dzięki za info.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Sad news has just reached me that IMFC member 0001, John Duffus has passed away.

R.I.P. mate. The Cart and Horses will not be the same without you.
Takie info mi się pojawiło
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Czytałem, szkoda faceta... Ja zaraz zbieram się do Londynu i miałem nadzieję, że chociaż na chwilę wpadnę do The Cart & Horses, ale będę się musiał obejść smakiem. Odpisali mi, że otworzą się dopiero w październiku :( ale może ktoś zna dobre sklepy z płytami?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Michał pisze: wt lip 28, 2020 11:10 pm Właśnie zamówiłem zapowiedzianą książkę Adriana
Ja poczekam na pierwsze recenzje, bo nie bardzo interesuje mnie poradnik wędkarstwa... Jeśli ma tam być o muzyce tyle, ile w wypocinach Dickinsona, to zdecydowanie podziękuję.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zakkahletz pisze: wt lip 21, 2020 11:17 am Nicko podzielił się, nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz, przeżyciami i przemyśleniami związanymi z byciem "odrodzonym" chrześcijaninem:
www.blabbermouth.net/news/iron-maidens- ... n-his-life

:roll:
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Jakby co to o 18:45 ten koncert z Wacken 2016:

https://wacken-world-wide.com/?utm_camp ... ken_stream
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Michał pisze: czw lip 30, 2020 12:37 am
Sad news has just reached me that IMFC member 0001, John Duffus has passed away.

R.I.P. mate. The Cart and Horses will not be the same without you.
Takie info mi się pojawiło
:(
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marcioch »

i jak ten koncert z 2016? ominęło mnie wiele :D?
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Marcioch pisze: sob sie 01, 2020 12:45 am i jak ten koncert z 2016? ominęło mnie wiele :D?
Zaczęło się od TRATB, później Trooper, Death or Glory, TBOS, HBTN, FOTD, IM, TNOTB. I tutaj przestałem oglądać. Więc kolejność była nieco inna niż na koncercie.

Przede wszystkim to myślałem, że puszczą cały koncert, ale oczywiście rozczarowanie goniło rozczarowanie :). Począwszy od tego, że w ogóle zaserwowali nam CZĘŚĆ koncertu DOSTĘPNEGO już na YouTube, to nawet obraz z kamer był identyczny, jak ten podczas streama w 2016 roku.
Dziwi mnie, że nasz ukochany zespół sam nie wpadnie na pomysł jakiejś transmisji na własnym kanale, tylko robią to jakby z przymusu przy okazji festiwalowych wydarzeń streamingowych. A wtedy puszczają to, co już widzieliśmy.

A na plus na pewno lepsza jakość obrazu.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tweener pisze: sob sie 01, 2020 10:56 am Dziwi mnie, że nasz ukochany zespół sam nie wpadnie na pomysł
A mnie w ogóle nie dziwi. Jadą po najmniejszej linii oporu i to działa. Wyhodowali sobie fanbase bezkrytyczny, któremu wiele nie potrzeba. Fani Maiden są raczej nie wymagający. Wystarczy spojrzeć na grupy Maidenowe na fb. Pierdzenie Steve'a Harrisa - geniusz, pitolenie na pianinku Bruce'a - geniusz, odpierdalanie i słaba gra Janicka - haha ale podrzuca tą gitarkę, pozytywny świr...
Oni nie muszą robić zupełnie nic, żeby ich "fani" mieli kisiel w majtach. Można psioczyć na Metallikę, ale ich fani co tydzień dostają pełne koncerty swojego ulubionego zespołu. Co dostali fani Maiden? Dwa niepełne koncerty na pseudo online festiwalach. Ale fanbase się poruszył, obejrzał (mimo że widział te koncerty i fragmenty po kilka razy) i zachwycił Trooperem.
Teraz to sytuacja bez odwrotu, nie wiem co musiałoby się stać, żeby dać zespołowi wyraz niezadowolenia. Nie kupować płyt? Nie chodzić na koncerty? Zamiast tego dostają co chwile potwierdzenie tego, że gawiedzi podoba się wszystko co robią - średniej jakości nowa muzyka, wydawanie po raz n-ty tego samego z innymi dodatkami. A gawiedź kupuje :D
Nie rozumiem tych ciągłych dziwów, jak to oni traktują fanów itp. To fani ich nauczyli, że mogą być tak traktowani. To nie zespół tylko firma i dopóki wszyscy tego nie pojmą to część osób będzie się na każdym kroku rozczarowywać.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

blackmailer pisze: sob sie 01, 2020 11:13 am
Tweener pisze: sob sie 01, 2020 10:56 am Dziwi mnie, że nasz ukochany zespół sam nie wpadnie na pomysł
A mnie w ogóle nie dziwi. Jadą po najmniejszej linii oporu i to działa. Wyhodowali sobie fanbase bezkrytyczny, któremu wiele nie potrzeba. Fani Maiden są raczej nie wymagający. Wystarczy spojrzeć na grupy Maidenowe na fb. Pierdzenie Steve'a Harrisa - geniusz, pitolenie na pianinku Bruce'a - geniusz, odpierdalanie i słaba gra Janicka - haha ale podrzuca tą gitarkę, pozytywny świr...
Oni nie muszą robić zupełnie nic, żeby ich "fani" mieli kisiel w majtach. Można psioczyć na Metallikę, ale ich fani co tydzień dostają pełne koncerty swojego ulubionego zespołu. Co dostali fani Maiden? Dwa niepełne koncerty na pseudo online festiwalach. Ale fanbase się poruszył, obejrzał (mimo że widział te koncerty i fragmenty po kilka razy) i zachwycił Trooperem.
Teraz to sytuacja bez odwrotu, nie wiem co musiałoby się stać, żeby dać zespołowi wyraz niezadowolenia. Nie kupować płyt? Nie chodzić na koncerty? Zamiast tego dostają co chwile potwierdzenie tego, że gawiedzi podoba się wszystko co robią - średniej jakości nowa muzyka, wydawanie po raz n-ty tego samego z innymi dodatkami. A gawiedź kupuje :D
Nie rozumiem tych ciągłych dziwów, jak to oni traktują fanów itp. To fani ich nauczyli, że mogą być tak traktowani. To nie zespół tylko firma i dopóki wszyscy tego nie pojmą to część osób będzie się na każdym kroku rozczarowywać.
Absolutna prawda. Fan Maiden musi uczyć się sam zdobywać różne nielegalne pamiątki, które mogłyby mieć jakąś wartość. Tak, czy siak, jesteśmy skazani na amatorskie nagrania audio i video, bo zespół, choć nagrywa każdy koncert już od wielu lat, a i pewnie nagrywał wcześniej więcej niż wydał, ten zespół ma w dupie, Smallwood ma w dupie, wszyscy mają w dupie. I tak już zostanie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dokładnie jak Blackmailer napisał. Oni już są tak upasionymi kotami, ze nic im się nie chce. Od lat to powtarzam przy okazji koncertowuch setlist i kolrjnuch wydawnictw "na odpierdziel". Mleko się rozlało i w tej kwestii nic się nie zmieni. Dobrze, ze nawydawali sporo singli, to jest co kolekcjonować :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

blackmailer pisze: sob sie 01, 2020 11:13 am
Jadą po najmniejszej linii oporu
Linii najmniejszego oporu.
Cosmo84
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Cosmo84 »

I jeszcze jeden plusik był taki, że Dave'a było słychać
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja już nawet nie chcę tego komentować.
Dodam, że Nie jestem wielkim fanem Mety ale oglądam każdy koncert, jaki wrzucą na YT. SM2 też zamówione. Można śnić o takim boxie z Legacy: w środku Vinyl, BluRay, CD Audio, figurki z gry, kostki do gitary, kod do pobrania wybranego koncertu z trasy.... modelik Spitfire do złożenia?
Jeśli chodzi o zarobek, skoro to firma i biznes - to czy naprawdę nie można wydać online gigu z czasów Blaze’a czy Ed Hunter a nawet 2006 lub 2010, które na pewno mają nagrane - o czym wiemy. Produkcja kosztowałaby ich niewiele (mogliby dać Newtonowi a nie Shirleyowi) a na bank by zarobili.
Nie podoba mi się też ich podejście „byle jakie” do gry. Gdyby Meta miała tak dobrą grę i tak dobrze rozwijaną - co rusz Lars by wrzucał na insta czy fb jakieś streamy.
Z tak dobrą muzyką, prezencją, historią, uniwersum i otoczką - mógłby wskoczyć na jeszcze wyższy level - ale widocznie obecny (umówmy się - bardzo wysoki) im w zupełności wystarcza.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

remi pisze: ndz sie 02, 2020 10:41 am naprawdę nie można
remi pisze: ndz sie 02, 2020 10:41 am im w zupełności wystarcza
I tyle w temacie. A fani niech czekają 6 lat na kolejny przeciętny (zapewne) album, a w międzyczasie niech kupują (ja akurat nie) kolejną wersję "Live After Death"...
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ