Bitwa Artystów - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Bitwa Artystów - komentarze

Post autor: Bon Dzosef »

Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 4:06 pm A kto jest lepszym wokalistą, Mikael z Opeth czy Eric Adams?
Metalowym? Eric

Natomiast bardzo trudno ich porównać, Eric Adams zajmuje się heavy metalem, a Mikael death metalem i rockiem/metalem progresywnym. Za to uważam Mike'a za bardziej wszechstronnego.

A jeśli pijesz do mojego głosu, to wiedziałem jaki będzie wynik i nie chciałem, żeby Akerfeldt odpadł do zera.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie słucham BM, ale z ciekawości posłuchałem dzisiaj tego Darkthrone a potem dla równowagi Mgły. Mgła całkiem spoko, tylko ta zepsuta pralka w tle czasem trochę irytuje, ale rozumiem, że to konwencja. To drugie... no można słuchać... tylko po co.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: wt sie 25, 2020 6:07 pm Nie słucham BM, ale z ciekawości posłuchałem dzisiaj tego Darkthrone a potem dla równowagi Mgły. Mgła całkiem spoko, tylko ta zepsuta pralka w tle czasem trochę irytuje, ale rozumiem, że to konwencja. To drugie... no można słuchać... tylko po co.
Mądrego to aż miło posłuchać :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Dzosef pisze: wt sie 25, 2020 6:03 pm
Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 4:06 pm A kto jest lepszym wokalistą, Mikael z Opeth czy Eric Adams?

A jeśli pijesz do mojego głosu, to wiedziałem jaki będzie wynik i nie chciałem, żeby Akerfeldt odpadł do zera.
No właśnie odebrałem to jako zaskoczenie. Nawet znając Twoje uwielbienie dla Opeth.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

pz pisze: wt sie 25, 2020 6:07 pm Nie słucham BM, ale z ciekawości posłuchałem dzisiaj tego Darkthrone a potem dla równowagi Mgły. Mgła całkiem spoko, tylko ta zepsuta pralka w tle czasem trochę irytuje, ale rozumiem, że to konwencja. To drugie... no można słuchać... tylko po co.
Za jakimś obskurnym bm to i ja nie przepadam więc moja ulubiona płyta Dark Throne to ta ;) https://youtu.be/b0tsFqTulM8
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

O własnie bo stwierdzenie, że posłuchałem Darkthrone to lekko nieścisłe. Ten zespół miewał jednak różne płyty ;) Oczywiście obskurny BM w ich wykonaniu mega smaczny - nie dla Dzosefów ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No wiadomo. Posłuchałem - po 1 płycie. Przy Darkthrone to było Panzercośtam. Nie wiem czy jest reprezentatywna.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ten zespół dość mocno miotał się między stylami, dla mnie ten ich black metal jest daleko w tyle za kilkoma innymi zespołami drugiej fali. Szkoda, że nie zostali przy formule z debiutu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: wt sie 25, 2020 6:22 pm Ten zespół dość mocno miotał się między stylami, dla mnie ten ich black metal jest daleko w tyle za kilkoma innymi zespołami drugiej fali. Szkoda, że nie zostali przy formule z debiutu.
Ich death metalowy debiut jest bardzo w porządku. Część płyt metalpunkowych mega dla fanów takiej muzyki. Surowy BM w ich wykonaniu oczywiście smaczny ale rozumiem czemu dla niektórych średnio przyswajalny.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Akurat debiut to był death metal spod paluchów Skogsberga.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 6:27 pm Akurat debiut to był death metal spod paluchów Skogsberga.
Sunlight Studios jak to wtedy było w modzie ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wyszli na tym albumie lepiej, niż na późniejszych. Powydawali tego całą masę, a nawet ich najbardziej klasyczne krążki do mnie nie trafiają, co dopiero setka kolejnych. Chyba najbardziej kvltowe A Blaze In The Northern Sky jest dla mnie zwyczajnie nudne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt sie 25, 2020 6:29 pm
Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 6:27 pm Akurat debiut to był death metal spod paluchów Skogsberga.
Tiamat, Entombed, Dismember, Grave, później Amorphis. Nie pamiętam co tam jeszcze było.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 6:13 pm
Dzosef pisze: wt sie 25, 2020 6:03 pm

No właśnie odebrałem to jako zaskoczenie. Nawet znając Twoje uwielbienie dla Opeth.
Lubię wspierać underdogów, a tak ten wynik wyglądał trochę bardziej honorowo dla Mike'a :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 25, 2020 6:34 pm
Zdan pisze: wt sie 25, 2020 6:29 pm
Tiamat, Entombed, Dismember, Grave, później Amorphis. Nie pamiętam co tam jeszcze było.
Therion, przed Entombed był tam też Nihilist, Carnage, Grotesque. Potem też Comecon, Katatonia, Excruciate, Desultory czy znany Amon Amarth.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: wt sie 25, 2020 6:31 pm Wyszli na tym albumie lepiej, niż na późniejszych. Powydawali tego całą masę, a nawet ich najbardziej klasyczne krążki do mnie nie trafiają, co dopiero setka kolejnych. Chyba najbardziej kvltowe A Blaze In The Northern Sky jest dla mnie zwyczajnie nudne.
Ja ich zawsze lubiłem ale mam słabość do takich oryginałów jak Fenriz i do takiej muzyki. Czasem człowiek lubi proste, obskurne i chamskie (u mnie częściej niż czasem). Darkthrone mi to dawało w BM jak mało kto.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A to bez dwóch zdań, zwolennicy takich brzmień przy Darkthrone mogą czuć się jak w raju. Osobiście preferuję jednak ten bardziej wysublimowany black, więc na Transilvanian Hunger nie mam czego szukać ;)

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: wt sie 25, 2020 6:45 pm A to bez dwóch zdań, zwolennicy takich brzmień przy Darkthrone mogą czuć się jak w raju. Osobiście preferuję jednak ten bardziej wysublimowany black, więc na Transilvanian Hunger nie mam czego szukać ;)
No jeśli wysublimowany to nie w ta stronę lekko mówiąc ;) U mnie jest różnie - zależnie od nastroju. Lubię przecież też szaleńców z Deathspell Omega ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Top 50 Zdana, 1-49 : gruz, 50 : jazz/prog/rock/fusion/avant-grade/metal ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: śr sie 26, 2020 12:13 pm Top 50 Zdana, 1-49 : gruz, 50 : jazz/prog/rock/fusion/avant-grade/metal ;)
Zdziwiłbyś się potężnie co tam jest ;)
ODPOWIEDZ