Anathema

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiona?

The Crestfallen (EP)/Serenades
8
33%
Pentecost III
0
Brak głosów
The Silent Enigma
2
8%
Eternity
1
4%
Alternative 4
6
25%
Judgement
6
25%
A Fine Day To Exit
0
Brak głosów
A Natural Disaster
1
4%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Anathema

Post autor: panzerschreck »

herki pisze:Czy to jest Mariusz Czerkawski?
Tak to Pan Mariusz, tutaj jako organista w kościele w czasach jak grał w NHL:

Obrazek
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
eyesore
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: eyesore »

pierwsza plyta najlepsza.
po alt 4 dla mnie nie istnieja.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Koronawirus w natarciu - szkoda ludzików.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

thorgal_30 pisze: śr wrz 23, 2020 11:35 amKoronawirus w natarciu - szkoda ludzików.
:?:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Znak naszych czasów. Zespół nie może grać koncertów, to zawiesza działalność. Płyty nagrywać nie będą, bo kto ją kupi? Czemu się dziwić, że rock and roll is dead.
Deleted User 4876

Ale tam gruba akcja była, bo długi...dojdzie do tego, że nazwę zespołu zlicytują ;) a tak poważnie.. to dziwnie to wszystko wygląda, że zespoły z takim stażem nie są w stanie przetrwać roku bez koncertowania... Konsumpcjonizm i życie z dnia na dzień - planowanie w oparciu o przychody, które jeszcze nie wpłynęły. W marcu pisali że popłynęli na merczu, który szykowali na nadchodzącą trasę..ale to przecież nie Stonsi, ile oni tego merczu naszykowali? Pewnie nawet nie tira. Dziwne podejście...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Napiszmy to co jest oczywiste, internet zabił przemysł fonograficzny więc zespoły były zmuszone zarabiać wyłącznie na koncertach i tym co przy okazji dodatkowo sprzedali. Ciężko winić samych muzyków, chociaż w dobie tanich produkcji, nic nie stoi na przeszkodzie nagrać album, a w momencie kiedy nie grają koncertów jest ku temu najlepsza okazja. Jak się okazuje, bez koncertów muzyka rockowa w zasadzie nie istnieje. Gdyby to miało trwać dłużej, nie będzie też i nowych płyt, a muzycy znajdą sobie inne zajęcie.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

thorgal_30 pisze: śr wrz 23, 2020 12:24 pm a tak poważnie.. to dziwnie to wszystko wygląda, że zespoły z takim stażem nie są w stanie przetrwać roku bez koncertowania...
Staż stażem, ale to nie był przynajmniej ostatnio duży zespół. Powiedziałbym, że średniej wielkości. Wiem, że to trochę inna sytuacja, ale polskie zespoły mimo stażu nawet na rodzimej scenie ledwo przędą.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

U nas to raczej grają hobbystycznie. Poza tymi co grają na "sylwestrach u Jacusia".

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4876

blackmailer pisze: śr wrz 23, 2020 2:26 pm
thorgal_30 pisze: śr wrz 23, 2020 12:24 pm a tak poważnie.. to dziwnie to wszystko wygląda, że zespoły z takim stażem nie są w stanie przetrwać roku bez koncertowania...
Staż stażem, ale to nie był przynajmniej ostatnio duży zespół. Powiedziałbym, że średniej wielkości. Wiem, że to trochę inna sytuacja, ale polskie zespoły mimo stażu nawet na rodzimej scenie ledwo przędą.
Nie każdy jest U2, Stonsami czy innym Stingiem, ale przez 20 lat grania, z czego kilka przynajmniej bardzo dobrego grania i nie odłożyć sobie z 10 tys euro z funtów na przeżycie to trochę słabo. Nawet jeśli wyłożyli na ten merch ze 100k GBP to dogadać się z bankiem o jakąś prolongatę...czy kredyt to chyba nie jest jakiś problem? Ta pandemia wiecznie trwać nie bedzie i ten merch w końcu by się sprzedał. To ich wczorajsze oświadczenie zabrzmiało jakby naprawdę mieli kończyć działalność... nie że 16 stycznia mieli zaplanowany gig w Wiedniu i nawet chcialem Vouchera zużyć na ten gig w ubiegłym tygodniu, ale postanowiłem jeszcze poczekać. Bywa.. Grunt, że kosteczki od Vincenta i Dannyego w kolekcji są :D :P

Co do polskich bandów to nie znam się, ale tak jak pz pisze. Czasem śledzę co tam u Clostera, i widzę, że oni swoje gigi promują czyli grają za hajs ze sprzedanych biletów a nie stawkę od klubów raczej. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Oni ogólnie dość dziwnie się zachowali, każdy mniejszy zespół ucierpiał i raczej wszyscy proszą po prostu żeby kupować merch/nie zwracać biletów na przełożone koncerty, Anathema założyła konto na gofundme i dejcie piniodz, mam chory zespół
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Jak podaje FB zespołu, Dan miał nieudaną próbę samobójczą.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Nie wiem czmeu ktos lata temu w ankiecie podał Crestfallen razem z Serenades bo to dwa różne materiały tak na prawdę ale i tak najbardziej lubie właśnie Serenades. Od tej płyty poznałem Anatheme i kiedy ktoś porzyczał mi kolejne ich płyty do odsłuchania to i tak wracałem do pierwszego albumu.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Serenades według mnie najlepszy album Anathemy. Późniejszych płyt sto lat temu próbowałem po trochu ale to nie do końca moja bajka. Wole Anatheme w doomowym wydaniu. W ogóle uważam Serenades za jedną z najlepszych płyt doomowych jakie kiedykolwiek się ukazały
ODPOWIEDZ