Uwielbiam Camel,więc zagłosowałem na Latimera z wiadomych względów.
Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
Najnudniejszy prog rock pod słońcem (i księżycem).
Jest zupełnie na odwrót, choć to dwa różne style.Sininenpoika pisze: ↑pt wrz 25, 2020 8:59 am Mamy niezłe starcie- Glenn Tipton-Alex Lifeson.
Alex deklasuje rywala na starcie. Większe emocje by były w starciu K.K Downing- Lifeson. Downing zjada na śniadanko Tiptona w Judas Priest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tipton to utalentowany wyrobnik, gra bardzo sprawnie i świetnie porusza się we wszystkich metalowych patentach. Lifesonowi to on jednak może jedynie nastroić gitarę.
A to ja akurat nawiązywałem do fragmentu o Downingu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A, to tak. Tipton lepszy od KK.
Dziwi mnie to uwielbienie dla Iommiego. Jako prekursor pewnego stylu ok, ale żeby od razu wielki gitarzysta?
Swoją drogą, dlaczego w bitwie nie ma najlepszego gitarzysty świata, tj. Gary'ego Moore'a?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Bo nie jest najlepszym gitarzystą świata. Ale faktycznie powinien być w zabawie. Zamiast SRV. Gary grał bardzo dokładnie. Co prawda jego bluesów nie trawię, ale warsztat miał pierwsza klasa. No i hard rockowe albumy bardzo dobre.
Gary spokojnie mógłby być obok SRV.
- Saimon1995
- -#Moderator

Pewnie duże zaskoczenie - odpadł Tony Iommi. Pojedynek z Blackmore'm należał zdecydowanie do najbardziej zaciętych na tym forum. Zdecydowanie. Szczerze mówiąc, obstawiałem, że Iommi w finale i tak się znajdzie. A tu niespodzianka.
Jakby był finał Iommi - Gary Moore, to nikt by złego słowa nie powiedział
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A Vorgel? 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja bym powiedział. Żaden z nich nie byłby w moim finale.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Może w następnych zabawach róbmy tak, że głos Vorgela liczy się jako 10 np.
To bym bez wahania głosował na Moore'a. Ale nie wiedzieć czemu geniusz z Belfastu się w grze nie pojawił. A jakieś cienkie bolki pokroju Glena Buxtona już tak.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 2259
Tylko nie do mnie pretensje, bo dałem 40 gitarzystów z różnych stylów, a pozostałe 20 Vorgel, mógł go dać, mi już z głowy wyleciało.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wiem po co są ci gitarzysci jazzowi. Na forum nie ma w ogóle tematow na temat jazzu, a i trudno ich porownywac do jakiegoś Kerrego Kinga, za to blokują miejsce
Glen Buxton to bardziej zasłużony gitarzysta od Garyego Moora. O wiele bardziej. Moore znany jest z tego, że ładnie grał na gitarze, ale takich jest wielu i na liście znalazło się ich na pęczki.