W takim razie czym Buxton się bardziej zasłużył od Moore'a?
Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Glen grał w zespole, który miał większy wpływ na nowe pokolenie muzyków niż Gary Moore, oczywiście ma na koncie kilka platyn i jest w Rock and Roll Hall of Fame, ale przede wszystkim znany jest jako gitarzysta zespołu, który inspirował w zasadzie cały późniejszy hard rock, także sporo zespołów heavy metalowych. Gary Moore ma jedną złotą płytę jako gitarzysta bluesowy i tak został zapamiętany. Dla mnie Gary to przede wszystkim płyty hard rockowe, które świata co prawda nie zawojowały, ale są bardzo dobre.
Tylko że ile w tym zasługi samego Buxtona? Pomijam argument z RNRHOF, bo uwielbiana przez Ciebie Metallica również się tam znajduje, a cała ta organizacja jest raczej gówno warta.
Buxton to był niezły gitarzysta solowy, ale nie pisał dużo (tym się zajmowali jego koledzy Cooper i Bruce), poza tym w tym zespole raczej nie o gitary chodziło. A cała zabawa polega właśnie na wybraniu najlepszego gitarzysty, a nie gitarzysty, który grał we wpływowym składzie.
Buxton to był niezły gitarzysta solowy, ale nie pisał dużo (tym się zajmowali jego koledzy Cooper i Bruce), poza tym w tym zespole raczej nie o gitary chodziło. A cała zabawa polega właśnie na wybraniu najlepszego gitarzysty, a nie gitarzysty, który grał we wpływowym składzie.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Buxton brał udział w komponowaniu wielu kawałków Alice Cooper band, ale nie w tym rzecz, bo przecież nie wybieramy tutaj kompozytorów. Buxton był na różnych listach najlepszych gitarzystów, to oczywiście też kwestia tego kto wybiera, ale jednak go dostrzeżono i to nawet takie wrogo nastawione do heavy rocka pisemka jak rolling stone. Pewnych artystów po prostu nie da się ignorować, ponieważ odcisnęli jakieś piętno na gatunku. Jeśli jednak pójdziemy tokiem rozumowania, że wybieramy najlepszego technicznie gitarzystę, wirtuoza który znany jest z tego, że jest wirtuozem gitary, to obecność Iommiego czy Scotta Iana także jest dyskusyjna. Ci ludzie komponowali riffy, znani są z tego i tylko z tego.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Argument na poziomie "zajął wysokie miejsce w rankingu Rolling Stone"oczywiście ma na koncie kilka platyn i jest w Rock and Roll Hall of Fame
- Saimon1995
- -#Moderator

Panowie i panie, ja na trzy dni wyjeżdżam (środa-piątek), więc Invader - wstrzymujemy się na chwilę z zabawą, czy mam ci podesłać pary i zastąpisz mnie? 
Bez hipokryzji proszę tylko bo po takim poście nawalanie w Hendrixa to lekka bzdura.Vorgel pisze: ↑wt wrz 29, 2020 12:19 pm Buxton brał udział w komponowaniu wielu kawałków Alice Cooper band, ale nie w tym rzecz, bo przecież nie wybieramy tutaj kompozytorów. Buxton był na różnych listach najlepszych gitarzystów, to oczywiście też kwestia tego kto wybiera, ale jednak go dostrzeżono i to nawet takie wrogo nastawione do heavy rocka pisemka jak rolling stone. Pewnych artystów po prostu nie da się ignorować, ponieważ odcisnęli jakieś piętno na gatunku. Jeśli jednak pójdziemy tokiem rozumowania, że wybieramy najlepszego technicznie gitarzystę, wirtuoza który znany jest z tego, że jest wirtuozem gitary, to obecność Iommiego czy Scotta Iana także jest dyskusyjna. Ci ludzie komponowali riffy, znani są z tego i tylko z tego.
Hendrix nie był wirtuozem gitary. Ale raczej powinien być w takim zestawieniu z takiego samego powodu z jakiego jest Buxton (technicznie lepszy od Henia no ale czy od razu wirtuoz?).
Podeślij Invaderowi, a nie pytaj go, bo się odpowiedzi nie doczekasz do powrotuFaithNoMore pisze: ↑wt wrz 29, 2020 12:31 pm Panowie i panie, ja na trzy dni wyjeżdżam (środa-piątek), więc Invader - wstrzymujemy się na chwilę z zabawą, czy mam ci podesłać pary i zastąpisz mnie?![]()
Moore powinien być w zabawie. Za samo to co zrobił na Victims of the future
Bluesowo to mi nigdy nie podchodził, ale rockowo - to miał zajebisty pazur.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale będą jaja jak chłop z Marillion wygra z Mustainem
W sumie zabawne by to było 
Taka solóweczka w Chelsea Monday, palce lizać.
Ten riff z Tornado of Souls 
- blackcocker
- -#Moderator

Jaja? Posłuchaj sobie trochę Marillion i odłóż trochę na bok swoje ślepe zapatrzenie w zbolałego Mustaine'a to może zmienisz trochę narrację. Steve jest genialnym gitarzystą, to ile pasji i emocji wkłada w swoją grę jest niesamowite. Dla mnie jeden z faworytów całej zabawy. Mustaine'a uwielbiam, ale jako gitarzysta nie powinien mieć szans ze Stevem (oczywiście taka walka jest bez sensu, ale to juz nie raz i nie dwa było tutaj podnoszone). Wiem, że u Marillionu mało napierdolu, ale trochę, choć trochę obiektywizmu. Prawdziwego obiektywizmu, a nie prawd objawionych wymyślonych na kiblu o 4 nad ranem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Bo wymagają więcej uwagi, skupienia i wrażliwości muzycznej?