Pisał o tym w swojej książce...
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: Wywiady i newsy
-
Deleted User 5155
No to "wreszcie" mogę się z czystym sumieniem wq...ić na ekipę
. Ta trasa jak mało która warta była/jest dobrze zrobionego, nasyconego barwami blu-ray'a.
Szkoda
Szkoda
To nie kwestia Aces High, tylko tego, że Bruce po prostu już nie ma głosu. Ostatnie koncertówki pod tym względem były okropne, tu zapowiada się jeszcze gorzej. Wiek, lata śpiewania wokalnie trudnego repertuaru i choroba zrobiły swoje. Najlepiej zaśpiewane koncertówki Maiden to Beast Over Hammersmith jak ktoś woli surowego Dicka i Rock in Rio jak ktoś woli uformowany wokal w pełni możliwości. Ani na LaD ani na ME nie było rewelacji wokalnej.
Swoją drogą- okładka tragiczna.
Swoją drogą- okładka tragiczna.
Cóż, nie będę się krygować i tak pewnie zakupię CD digipack. Ale uważam, że to ogromne marnotrawstwo nie wydawać DVD / BR z tej trasy :/ może chociaż dadzą pełen koncert na YouTube, hmmm.....
Po przesłuchaniu Aces High, no cóż.... tylnej części ciała nie urywa. Fakt, że Bruce nie wyrabia na AH od lat, więc nie wiem czemu akurat TEN kawałek wzięto na teaser płyty, bo Dickinson świetnie sobie radził choćby w Flight of Icarus. Niestety nie podoba mi się samo brzmienie i jeśli takie będzie finalnie to wiele wskazuje, że ta koncertówka będzie na przesłuchanie na jeden raz, podobnie jak Book of Souls LIVE, szkoda trochę. No i okładka to po prostu żenada.
PS. A czy słusznie mi się kojarzy że jakoś rok temu był wyciek z nazwą (Nights of the dead, motyw śmierci, dia de los muertos itd ?)
Po przesłuchaniu Aces High, no cóż.... tylnej części ciała nie urywa. Fakt, że Bruce nie wyrabia na AH od lat, więc nie wiem czemu akurat TEN kawałek wzięto na teaser płyty, bo Dickinson świetnie sobie radził choćby w Flight of Icarus. Niestety nie podoba mi się samo brzmienie i jeśli takie będzie finalnie to wiele wskazuje, że ta koncertówka będzie na przesłuchanie na jeden raz, podobnie jak Book of Souls LIVE, szkoda trochę. No i okładka to po prostu żenada.
PS. A czy słusznie mi się kojarzy że jakoś rok temu był wyciek z nazwą (Nights of the dead, motyw śmierci, dia de los muertos itd ?)
Wątpię, by planowali to wydawnictwo z takim wyprzedzeniem. A jeśli planowali, to w bardzo ograniczonym gronie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Była nazwa piwa Day of the Dead.
Wydawnictwo raczej wyszło zgodnie z planem. Jak było planowane to na zakończenie LOTB - gdyby nie COVID to trasa byłaby już skończona.
Wydawnictwo raczej wyszło zgodnie z planem. Jak było planowane to na zakończenie LOTB - gdyby nie COVID to trasa byłaby już skończona.
Lepszy rydz niż nic. Weselmy się i radujmy się...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Festyniarska po prostu, może trochę w związku z tym, że meksykańska kultura taka jest, ale to nie powód, że ta okładka MUSIAŁA taka być, jasne, że nie musiała.
Mam wrażenie, że Eddie na ostatnich grafikach to taki na odpierdziel trochę i bardzo podobny do poprzednich. Ostatni dobry Eddie to chyba był na The Final Frontier.
Dla mnie "meksykański" Edek mógłby być ubrany w ten ich charakterystyczny strój i zamachiwać się gitarą. Proste, w duchu klasycznych okładek i lepsze od tego, co dostaliśmy. Okładka nie jest tragiczna, ale nie powala. Te czaszki na dole prezentują się okropnie xD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Brzmienie tego Aces High faktycznie średnie, mam nadzieję że dostaniemy oficjalnie lepszą wersję z porządnym brzmieniem
a co do wokalu wg mnie jest bardzo dobrze a końcowa część tylko pokazuje że Bruce nadal to potrafi....jest świetnie 
Bardzo średnio brzmi ten kawałek. Gitary i instrumenty ogólnie całkiem spoko, wokal gorzej, ale nie ma dramatu - to naturalne, że głos się trochę osłabia. Publiczność brzmi fatalnie, bardzo nienaturalnie, jakby nie z tego występu. Całość miksu też się jakoś nie klei specjalnie. Muszę posłuchać jeszcze na lepszych słuchawkach, może z innego źródła (jak wyjdzie), jednak na razie średniawka.
- Metalophil
- -#Moonchild

Wokal jest dramatyczny. Aż przykro słuchać. Tym bardziej dziwota, że nie dali video - obraz przynajmniej odwracał by trochę uwagę od tych męczarni. Tylko nie próbujcie usprawiedliwiać wiekiem. Jak nie daje rady, to niech nie śpiewa tak wymagających utworów, a skoro już koniecznie chce - to z kolei nie muszą wypuszczać koncertówek z nimi.
A okładka to jest taka, że pierwszy lepszy krajowy grafik by zrobił lepszą. Kto tam w ogóle teraz za to odpowiada? Ich przecież stać na najlepszych macherów w tej branży...
Oj, chyba osiągam powoli ten wiek, w którym nabiera się dystansu
A okładka to jest taka, że pierwszy lepszy krajowy grafik by zrobił lepszą. Kto tam w ogóle teraz za to odpowiada? Ich przecież stać na najlepszych macherów w tej branży...
Oj, chyba osiągam powoli ten wiek, w którym nabiera się dystansu
-
Deleted User 5490
Lepiej jakby zaczęli po prostu wydawać profesjonalne bootlegi i wtedy takie rzeczy się wybacza. Oficjalne wydawnictwa od lat poprawiali w studio, jeśli na koncertach było jakoś dramatycznie, albo nie wydawali po prostu koncertu, na którym było dramatycznie.
Może by tak wykroić temat?
Dla mnie to kolejny pokaz "niechcemisię". Tak ma wyglądać podsumowanie trasy? Nędzne audio, brak video, słaba okładka i nawet tytuł bez polotu.
Dla mnie to kolejny pokaz "niechcemisię". Tak ma wyglądać podsumowanie trasy? Nędzne audio, brak video, słaba okładka i nawet tytuł bez polotu.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przesadzacie strasznie.
Okladka to Eddie z Legacy w innych ciuchach - zero filozofii
Okladka to Eddie z Legacy w innych ciuchach - zero filozofii
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- blackcocker
- -#Moderator

+ Badziewne, odpustowe ornamenty
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Dobra okładka Bruce brzmi dobdze
- blackcocker
- -#Moderator

Piłeś? Nie pisz
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
JAk krzyczy Aces High to nie mam pytań jakby to Invader piwoedzial