Figurki od zespołu
https://www.metallica.com/store/rock-ic ... 2Esxj0BfNY
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Hejt w zasadzie nie jest z powodu jakości ostatniej płyty. Bardziej dlatego, że jest to po prostu przedsiębiorstwo uslugowo-handlowe, którego działalność nie przystaje do metalowego etosu, któremu hołduje większość użytkowników tego forum.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 2:31 pm Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.

Wszystko to prawda, ale faktycznie z punktu widzenia "prawdziwego fana metalu", to oni ostatni naprawdę dobry album nagrali 30 lat temu.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:12 pm Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM![]()

Toż mówię. Ale mówię też, że rozumiem czemu niektórym odbiorcom to się nie podoba
Tu właśnie jest główny powód różnych opinii, Twoje oczekiwania są zupełnie inne, ciekawy punkt widzenia swoją drogą, dość fajnie to przedstawiłeś.Metalophil pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:22 pmWszystko to prawda, ale faktycznie z punktu widzenia "prawdziwego fana metalu", to oni ostatni naprawdę dobry album nagrali 30 lat temu.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:12 pm Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM![]()
Zresztą nie tylko z takiego. Ja, nie podchodząc do zagadnienia jak typowy metalowiec muszę powiedzieć że o ile Load jest - w mojej opinii - dobrą płytą, to od tego czasu mieli już tylko pojedyncze przebłyski jeśli chodzi o naprawdę wartościowe utwory (nie patrząc czy metal czy nie metal, tylko po prostu czy to dobra muzyka). A to już 25 lat...
Po prostu nie nagrali takiego Metallikowego "Brave New World" czy "Perfect Strangers", przez co ich katalog płyt bardzo dobrych kończy się na liczbie 4-5, w zależności od perspektywy.
Za to koncertują kilka razy z orkiestrą, z Lady Gagą, na Antarktydzie, nagrywają filmy, wydają komiksy, kolorowanki, whisky i ch.. wie co jeszcze.
Jedyny plus to wysoki poziom koncertów i bardzo zmienna setlista.
Ale klient jest i płaci, więc mnie nic do tego![]()

Dzięki za komplementSininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:31 pmTu właśnie jest główny powód różnych opinii, Twoje oczekiwania są zupełnie inne, ciekawy punkt widzenia swoją drogą, dość fajnie to przedstawiłeś.Metalophil pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:22 pmWszystko to prawda, ale faktycznie z punktu widzenia "prawdziwego fana metalu", to oni ostatni naprawdę dobry album nagrali 30 lat temu.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:12 pm Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM![]()
Zresztą nie tylko z takiego. Ja, nie podchodząc do zagadnienia jak typowy metalowiec muszę powiedzieć że o ile Load jest - w mojej opinii - dobrą płytą, to od tego czasu mieli już tylko pojedyncze przebłyski jeśli chodzi o naprawdę wartościowe utwory (nie patrząc czy metal czy nie metal, tylko po prostu czy to dobra muzyka). A to już 25 lat...
Po prostu nie nagrali takiego Metallikowego "Brave New World" czy "Perfect Strangers", przez co ich katalog płyt bardzo dobrych kończy się na liczbie 4-5, w zależności od perspektywy.
Za to koncertują kilka razy z orkiestrą, z Lady Gagą, na Antarktydzie, nagrywają filmy, wydają komiksy, kolorowanki, whisky i ch.. wie co jeszcze.
Jedyny plus to wysoki poziom koncertów i bardzo zmienna setlista.
Ale klient jest i płaci, więc mnie nic do tego![]()

Pewnie tak jest. Ja mówię tylko o swoich wrażeniach wytworzonych na bazie wieloletniej obserwacji.Zdan pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:41 pm Ja myślę, że chłopaki autentycznie mają to wszystko w nosie. Wiedzą, że na koncertach czy czymkolwiek co wydadzą zarobią - będą nowe wzory koszulek etc itd. Mają ochotę zagrać se z orkiestrą - grają. Chcą nagrać dwu-płytowy album - to nagrywają. Kasa i tak będzie się zgadzać.
Metalophil pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:09 pmHejt w zasadzie nie jest z powodu jakości ostatniej płyty. Bardziej dlatego, że jest to po prostu przedsiębiorstwo uslugowo-handlowe, którego działalność nie przystaje do metalowego etosu, któremu hołduje większość użytkowników tego forum.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 2:31 pm Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.
Po prostu ostatnim co robi Metallica jest tworzenie metalowej muzyki. Za to firma ta zajmuje się szeroko zakrojonym marketingiem. Nie mówię czy to dobrze czy źle, tylko taki jest, socjologicznie rzecz ujmując, powód owej niechęci![]()
Hehe... podmień Metallics na Iron Maiden i też pasuje

Prawdę powiadasz. Zresztą napisałem o tymgumbyy pisze: ↑pt lis 06, 2020 6:49 pmMetalophil pisze: ↑pt lis 06, 2020 3:09 pmHejt w zasadzie nie jest z powodu jakości ostatniej płyty. Bardziej dlatego, że jest to po prostu przedsiębiorstwo uslugowo-handlowe, którego działalność nie przystaje do metalowego etosu, któremu hołduje większość użytkowników tego forum.Sininenpoika pisze: ↑pt lis 06, 2020 2:31 pm Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.
Po prostu ostatnim co robi Metallica jest tworzenie metalowej muzyki. Za to firma ta zajmuje się szeroko zakrojonym marketingiem. Nie mówię czy to dobrze czy źle, tylko taki jest, socjologicznie rzecz ujmując, powód owej niechęci
Hehe... podmień Metallics na Iron Maiden i też pasuje![]()