Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Metallica

Post autor: Deleted User 2259 »

Obrazek

Figurki od zespołu :) tylko 3tys sztuk.

https://www.metallica.com/store/rock-ic ... 2Esxj0BfNY
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ta firma odwala fuszerkę jeśli chodzi o jakość

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

https://www.youtube.com/watch?v=8CPP2LT9BWc
kolejna perelka z '86 z dobrym audio.
totalny ROZPIERDOL.
Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Sininenpoika pisze: pt lis 06, 2020 2:31 pm Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.
Hejt w zasadzie nie jest z powodu jakości ostatniej płyty. Bardziej dlatego, że jest to po prostu przedsiębiorstwo uslugowo-handlowe, którego działalność nie przystaje do metalowego etosu, któremu hołduje większość użytkowników tego forum.
Po prostu ostatnim co robi Metallica jest tworzenie metalowej muzyki. Za to firma ta zajmuje się szeroko zakrojonym marketingiem. Nie mówię czy to dobrze czy źle, tylko taki jest, socjologicznie rzecz ujmując, powód owej niechęci ;)
Deleted User 7916

Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Sininenpoika pisze: pt lis 06, 2020 3:12 pm Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM ;)
Wszystko to prawda, ale faktycznie z punktu widzenia "prawdziwego fana metalu", to oni ostatni naprawdę dobry album nagrali 30 lat temu.
Zresztą nie tylko z takiego. Ja, nie podchodząc do zagadnienia jak typowy metalowiec muszę powiedzieć że o ile Load jest - w mojej opinii - dobrą płytą, to od tego czasu mieli już tylko pojedyncze przebłyski jeśli chodzi o naprawdę wartościowe utwory (nie patrząc czy metal czy nie metal, tylko po prostu czy to dobra muzyka). A to już 25 lat...
Po prostu nie nagrali takiego Metallikowego "Brave New World" czy "Perfect Strangers", przez co ich katalog płyt bardzo dobrych kończy się na liczbie 4-5, w zależności od perspektywy.
Za to koncertują kilka razy z orkiestrą, z Lady Gagą, na Antarktydzie, nagrywają filmy, wydają komiksy, kolorowanki, whisky i ch.. wie co jeszcze.
Jedyny plus to wysoki poziom koncertów i bardzo zmienna setlista.
Ale klient jest i płaci, więc mnie nic do tego ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Metallica już grała metal - teraz to po prostu robią co chcą mając wywalone ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

To niech zmienią nazwę. Na Shitallica najlepiej.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Zdan pisze: pt lis 06, 2020 3:25 pm Metallica już grała metal - teraz to po prostu robią co chcą mając wywalone ;)
Toż mówię. Ale mówię też, że rozumiem czemu niektórym odbiorcom to się nie podoba ;)
Nie ukrywam, że kiedyś byłem fanem, a też od pewnego momentu zaczęli mnie drażnić i już ich w ogóle nie słucham. I ta niechęć jest silniejsza ode mnie :P Chyba to zaczęło być od momentu, w którym ich ciuchy zalały sieciówki dla panienek.
Jedyne co mi pozostało to to, że zawsze każdemu powiem że, pomimo wszystko, RTL to pierwsza dziesiątka metalu ever.
Deleted User 7916

Metalophil pisze: pt lis 06, 2020 3:22 pm
Sininenpoika pisze: pt lis 06, 2020 3:12 pm Chłopaki robią co chcą robić. Wypracowali marke przez lata, wiec mozna ich usprawiedliwic. Odnaleźli sie w różnych stylach w przeciwienstwie do IM ;)
Wszystko to prawda, ale faktycznie z punktu widzenia "prawdziwego fana metalu", to oni ostatni naprawdę dobry album nagrali 30 lat temu.
Zresztą nie tylko z takiego. Ja, nie podchodząc do zagadnienia jak typowy metalowiec muszę powiedzieć że o ile Load jest - w mojej opinii - dobrą płytą, to od tego czasu mieli już tylko pojedyncze przebłyski jeśli chodzi o naprawdę wartościowe utwory (nie patrząc czy metal czy nie metal, tylko po prostu czy to dobra muzyka). A to już 25 lat...
Po prostu nie nagrali takiego Metallikowego "Brave New World" czy "Perfect Strangers", przez co ich katalog płyt bardzo dobrych kończy się na liczbie 4-5, w zależności od perspektywy.
Za to koncertują kilka razy z orkiestrą, z Lady Gagą, na Antarktydzie, nagrywają filmy, wydają komiksy, kolorowanki, whisky i ch.. wie co jeszcze.
Tu właśnie jest główny powód różnych opinii, Twoje oczekiwania są zupełnie inne, ciekawy punkt widzenia swoją drogą, dość fajnie to przedstawiłeś.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Sininenpoika pisze: pt lis 06, 2020 3:31 pm
Metalophil pisze: pt lis 06, 2020 3:22 pm
Tu właśnie jest główny powód różnych opinii, Twoje oczekiwania są zupełnie inne, ciekawy punkt widzenia swoją drogą, dość fajnie to przedstawiłeś.
Dzięki za komplement ;) No moje oczekiwania są takie, że ich głównym zajęciem jako - bądź co bądź artystów - będzie tworzenie sztuki. Tymczasem oni głównie - na rozmaite sposoby - odtwarzają i przetwarzają, celem zarobku. No i fajnie byłoby żeby, jak już jednak się szarpną żeby coś zrobić, ta sztuka była jeszcze dobra, a jest - od czasów Load - średnia, z pojedynczymi przebłyskami. Czuć że nagrywają nowe albumy tylko po to żeby ciągnąć marketing. To są jakby pojedyncze projekty marketingowe, a nie ciągły proces artystyczny. U Maiden jest to samo, ale na mniejszą skalę i, w porównaniu z Amerykanami (tu chyba jest tajemnica tej różnicy;), nieudolnie.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja myślę, że chłopaki autentycznie mają to wszystko w nosie. Wiedzą, że na koncertach czy czymkolwiek co wydadzą zarobią - będą nowe wzory koszulek etc itd. Mają ochotę zagrać se z orkiestrą - grają. Chcą nagrać dwu-płytowy album - to nagrywają. Kasa i tak będzie się zgadzać.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Zdan pisze: pt lis 06, 2020 3:41 pm Ja myślę, że chłopaki autentycznie mają to wszystko w nosie. Wiedzą, że na koncertach czy czymkolwiek co wydadzą zarobią - będą nowe wzory koszulek etc itd. Mają ochotę zagrać se z orkiestrą - grają. Chcą nagrać dwu-płytowy album - to nagrywają. Kasa i tak będzie się zgadzać.
Pewnie tak jest. Ja mówię tylko o swoich wrażeniach wytworzonych na bazie wieloletniej obserwacji.
Tak jak mówię: ludzie tego chcą, ludzie dostają ;) Głosują na Metallikę portfelami, że takiej wyborczej analogii użyję ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zabawne, że wiele z tych zarzutów pasuje do kapeli, której dedykowane jest to forum ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Mnie ich kasa nie interesuje, zresztą w ogóle mnie ten zespół nie interesuje. Ale jeśli kogoś interesuje, to chce od nich dobrej jakości materiału. A nie badziewia, żeby im się kasa zgadzała, bo kupią jakieś leszcze dla których metal to właśnie M***llica i nic więcej.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Wśród fanów ZESPOŁU NA M ostatni album został przyjęty nienajgorzej więc myślę, że tutaj źle nie jest z ich perspektywy. Metallica nagrała dla metalu to co miała nagrać więc obserwuję ich tylko z czystej ciekawości.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Głównym problemem i zarzutem wydaje się być, że Metallica, oprócz nagrywania muzyki, dużo skupia się na marketingu,gadżetach itd. Dobrze, że są jeszcze zespoły takie jak Iron Maiden, które nie bawią się w takie pierdoły jak wydawanie figurek, własnego piwa, prezerwatyw czy innych pierdół. Oh wait...
A z czysto muzycznego punktu widzenia - pierwsze 5 płyt to klasa sama w sobie. Load i Reload są dla mnie ok, inny styl który mi nie przeszkadza. Nawet Black Album, tak tu hejtowany, mi nie przeszkadza. Fakt faktem, nie sikam z zachwytu przy dźwiękach NEM, znam też wiele lepszych ballad.
Co do grania z orkiestrą, pierwszy S&M był ciekawy, drugi mogli sobie odpuścić.
Ja byłem, jestem i będę ich ogromnym fanem. Sentyment z dawnych lat pozostał i nawet te rzeczy, które uważam w ich działalności za zbędne, tego nie zmienią :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Metalophil pisze: pt lis 06, 2020 3:09 pm
Sininenpoika pisze: pt lis 06, 2020 2:31 pm Ostatnia płyta Metalliki jest całkiem do rzeczy, nie rozumiem hejtu na ten zespół.
Hejt w zasadzie nie jest z powodu jakości ostatniej płyty. Bardziej dlatego, że jest to po prostu przedsiębiorstwo uslugowo-handlowe, którego działalność nie przystaje do metalowego etosu, któremu hołduje większość użytkowników tego forum.
Po prostu ostatnim co robi Metallica jest tworzenie metalowej muzyki. Za to firma ta zajmuje się szeroko zakrojonym marketingiem. Nie mówię czy to dobrze czy źle, tylko taki jest, socjologicznie rzecz ujmując, powód owej niechęci ;)
Schizoid pisze: pt lis 06, 2020 4:08 pm Zabawne, że wiele z tych zarzutów pasuje do kapeli, której dedykowane jest to forum ;)
Hehe... podmień Metallics na Iron Maiden i też pasuje ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: pt lis 06, 2020 6:49 pm
Metalophil pisze: pt lis 06, 2020 3:09 pm
Schizoid pisze: pt lis 06, 2020 4:08 pm Zabawne, że wiele z tych zarzutów pasuje do kapeli, której dedykowane jest to forum ;)
Hehe... podmień Metallics na Iron Maiden i też pasuje ;)
Prawdę powiadasz. Zresztą napisałem o tym ;) Ale są pewne różnice: 1. Maiden nagrali więcej bdb i dobrych albumów; 2. szerokość i głębokość wspomnianego asortymentu jest dużo większa u Amerykanów ;)
ODPOWIEDZ