Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Blaze Bayley

Post autor: Bon Dzosef »

Numer jest okej. Nic specjalnego, ale ujdzie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Blaze Bayley ostro krytykuje grunge: To była moda.

https://www.terazmuzyka.pl/blaze-bayley ... byla-moda/
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

mic7 pisze: pn mar 29, 2021 8:27 pm Blaze Bayley ostro krytykuje grunge: To była moda.

Pewnie się naczytał Vorgela na Sanatorium :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

pz pisze: pn mar 29, 2021 9:29 pm
mic7 pisze: pn mar 29, 2021 8:27 pm Blaze Bayley ostro krytykuje grunge: To była moda.

Pewnie się naczytał Vorgela na Sanatorium :lol:
plottwist: to ta sama osoba xd
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Nigdy nie potrafiłem zrozumieć co się ludziom podoba w Iron Maiden i w ogóle w Heavy Metalu. Pierwsze dwa riffy w Sludge factory Ailce in chains zamiatają cały Iron Maiden ze wszystkimi płytami pod dywan jak jakieś tsunami. Ten zespół to dla mnie trochę taki pudelek z obrożą w ćwieki. Grunge był odrwotny poszarpany kundel z wrażliwymi oczami.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

A ja zamiłowanie do grunge uważam za pokrewne do turpizmu i innych zboczeń. Śmieszy mnie to, ale rozumiem. Niektórzy tak mają.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

niestety, ale Iron Maiden i jemu podobne twory ciezko w ogole nazwac metalem. Poubierani w skory, dlugie wlosy, jakies cwieki, ale ich muzyka jest... nawet Nickelback potrafi miec wieksze pierdolniecie.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Siwy pisze: wt mar 30, 2021 9:01 am niestety, ale Iron Maiden i jemu podobne twory ciezko w ogole nazwac metalem. Poubierani w skory, dlugie wlosy, jakies cwieki, ale ich muzyka jest... nawet Nickelback potrafi miec wieksze pierdolniecie.
Siwy ,lepiej tak nie mów bo Cię zlinczują na Sanatorium :wink:

Dla mnie grunge jest słuchalny ,mam dużo płyt w tym stylu ale muszę mieć odpowiedni nastrój.
Jeśli chodzi o wielką czwórkę to :
1.Alice In Chains
2.Soundgarden
3.Nirvana
4.Pearl Jam

Zresztą ja to jestem szczególny przypadek bo w każdej muzyce odnajduje coś fajnego 8)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Wolę grunge niż heavy z heavy słucham 4 zespołów na krzyz
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

mic7 pisze: wt mar 30, 2021 9:16 am
Siwy pisze: wt mar 30, 2021 9:01 am niestety, ale Iron Maiden i jemu podobne twory ciezko w ogole nazwac metalem. Poubierani w skory, dlugie wlosy, jakies cwieki, ale ich muzyka jest... nawet Nickelback potrafi miec wieksze pierdolniecie.
Siwy ,lepiej tak nie mów bo Cię zlinczują na Sanatorium :wink:
Łajzo rogata, grunge nie był w najmniejszym stopniu zagrożeniem dla heavy metalu, przecież ta muzyka wyrosła z hard rocka i metalu! Znałem ludzi, którzy dzięki Soundgarden zaczęli słuchać Led Zeppelin, Black Sabbath (głównych inspiratorów stylu grupy Chrisa Cornella) i poszli dalej w metal. Jeden z moich kolegów ze studiów, fanatyczny grunge'owiec, zachwycał się pierwszą płytą, którą zrobiłeś z Maidenami (X Factor, jeśli dobrze pamiętam), a która jest najgorzej oceniana w dyskografii IM właśnie przez zdeklarowanych fanów metalu. Dlatego też śmiało zaryzykowałbym tezę, że dzięki grunge'owi liczba fanów metalu wzrosła, a nie zmalała. To nie były już bidne lata 80-te, że fan muzyki musiał wybierać, czy kupić sobie płytę zespołu X czy Y czy może pójść na koncert grupy Z. W cudownych, wolnościowych latach 90-tych, gdy prorynkowe reformy Reagana i Thatcher zaczęły przynosić owoce, a w Europie Wschodniej upadł komunizm, ludzi było stać na wszystko, czego tylko dusza zapragnie!

Te komentarze na rockowym pudelku zawsze takie fajne :B

U mnie, jeżeli chodzi o tzw. wielką czwórkę z Seattle, to Alice, Soundgarden i Pearl Jam mogą być, czasami czegoś posłucham z przyjemnością. Nirvany nie trawię i uważam, że na tle pozostałej trójki, była bardzo mizernym zespołem...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

blackmailer pisze: sob mar 20, 2021 10:35 am
Na 3 pierwszych i owszem, byłem ogromnym fanem tych płyt. Potem wpadli w wir nagrywania jednego numeru na nowo... Schizoid mi ich pokazał i strasznie piekła mnie dupa, że nie byłem na ich koncercie w Krakowie (chyba za czasów Anthems...). Taki Code Red, tytułowy z debiutu, From Beyond The Light, Victimiser, Anthems, In Some Wild Universe, w zasadzie cała trójka (uwielbiam ten album :D). Dawno ich już nie słuchałem, bo szkoda nerwów XD
Koncert w 2015 to już de facto były czasy Never A Good Day To Die. Co prawda jakoś miesiąc przed premierą, ale panowie zaserwowali nam sporo nowości, także przedpremierowo. Szkoda tylko, że po trzeciej, bardzo fajnej zresztą płycie, stało się to, co się stało. Kiedyś było mi ich żal, uważałem że zasługują na większą popularność, teraz są mi zupełnie obojętni. Choć dopuszczam do siebie myśl, że może to po prostu ja się zmieniłem, a Absolva jest taka, jak była wcześniej.

W ogóle to jest świetne, że pojawia się jakiś nowy nurt w muzyce, jest czymś świeżym, rośnie w siłę kosztem wcześniejszego i nagle pojawia się gromada profesorów muzyki™, którzy nie mogą znieść tego, że jakieś lubiane przez nich kapele nie grają już dla 10k ludzi, tylko dla 4k xD No wielka tragedia, ktoś ma czelność słuchać muzyki, do której jakiś dziad boloński nie tracił dziewictwa. To tak w temacie grunge'u i innych tworów, o które co jakiś czas się płacze w metalowym środowisku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw kwie 01, 2021 3:35 pm W ogóle to jest świetne, że pojawia się jakiś nowy nurt w muzyce, jest czymś świeżym, rośnie w siłę kosztem wcześniejszego i nagle pojawia się gromada profesorów muzyki™, którzy nie mogą znieść tego, że jakieś lubiane przez nich kapele nie grają już dla 10k ludzi, tylko dla 4k xD No wielka tragedia, ktoś ma czelność słuchać muzyki, do której jakiś dziad boloński nie tracił dziewictwa. To tak w temacie grunge'u i innych tworów, o które co jakiś czas się płacze w metalowym środowisku.
Nic dodać, nic ująć :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Invader pisze: wt mar 30, 2021 9:34 am Wolę grunge niż heavy z heavy słucham 4 zespołów na krzyz
To co Ty robisz chłopie na tym forum? :shock:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

erosinho pisze: pt kwie 02, 2021 7:22 pm
Invader pisze: wt mar 30, 2021 9:34 am Wolę grunge niż heavy z heavy słucham 4 zespołów na krzyz
To co Ty robisz chłopie na tym forum? :shock:
Jak to co? Prowadzi dział ankiet i promuje Bibera :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Nie przeszkadza mi grunge, po części nawet go lubię, natomiast rozumiem, dlaczego mógł on być traumą i wciąż bywa złym wspomnieniem nie tylko dla muzyków pokroju Blaze'a.
https://twitter.com/LauraJaneGrace/stat ... 9286348803
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: czw kwie 01, 2021 3:35 pm
blackmailer pisze: sob mar 20, 2021 10:35 am
Na 3 pierwszych i owszem, byłem ogromnym fanem tych płyt. Potem wpadli w wir nagrywania jednego numeru na nowo... Schizoid mi ich pokazał i strasznie piekła mnie dupa, że nie byłem na ich koncercie w Krakowie (chyba za czasów Anthems...). Taki Code Red, tytułowy z debiutu, From Beyond The Light, Victimiser, Anthems, In Some Wild Universe, w zasadzie cała trójka (uwielbiam ten album :D). Dawno ich już nie słuchałem, bo szkoda nerwów XD
Koncert w 2015 to już de facto były czasy Never A Good Day To Die. Co prawda jakoś miesiąc przed premierą, ale panowie zaserwowali nam sporo nowości, także przedpremierowo. Szkoda tylko, że po trzeciej, bardzo fajnej zresztą płycie, stało się to, co się stało. Kiedyś było mi ich żal, uważałem że zasługują na większą popularność, teraz są mi zupełnie obojętni. Choć dopuszczam do siebie myśl, że może to po prostu ja się zmieniłem, a Absolva jest taka, jak była wcześniej.
Moim zdaniem to raczej Tobie gust się zmienia, bo imo najnowsza Absolva niczym nie odstaje od debiutu

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Najnowszej nie słuchałem. Znam Defiance i już zaraz po premierze stwierdziłem, że to wyraźny spadek formy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Słuchałem ostatniej Absolvy i jak dla mnie do takiego "Anthems to the Dead" nie ma doskoku.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie trójka to chyba najlepsza ich płyta.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: czw kwie 08, 2021 3:24 pm Dla mnie trójka to chyba najlepsza ich płyta.
"Never A Good Day to Die"? Aż sobie dziś przypomnę bo dawno nie słuchałem.
ODPOWIEDZ