Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Thrash Metal

Post autor: Deleted User 2259 »

Zdan pisze: ndz mar 28, 2021 11:09 pm I tak wychodzi tyle muzyki, że ciężko to wszystko ogarnąć
Taki Justin Bieber wydał już 2 płyty w przeciągu 2 ostatnich lat, więc na plus, że koncertów nie ma, bo niektórzy artyści są bardziej produktywni :)
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

To że bieber nie daje koncertów to się muszę zgodzić że faktycznie na plus hehe
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Daveastate pisze: pn mar 29, 2021 7:21 am To że bieber nie daje koncertów to się muszę zgodzić że faktycznie na plus hehe
No nie gadaj, ze byś się nie wybrał na koncert takiego Justina Biebera :) ?
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

LukaSieka pisze: pn mar 29, 2021 9:57 am
Daveastate pisze: pn mar 29, 2021 7:21 am To że bieber nie daje koncertów to się muszę zgodzić że faktycznie na plus hehe
Nie no pewka, mam wszystkie jego demówki i split z nunslaughter oraz sabbat. Czekam z zapartym tchem na gig, hailz!
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Pisanie o Justinie Bieberze w kontekście słowa "artysta" jest lekką przesadą :wink:
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Poza tym Justin Bieber to nie metal :lol:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Bieber to sobie tam pośpiewa co mu każą, ma ludzi od robienia melodii i od wszystkiego w sumie, więc co to za wysiłek. Ch z nim.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

widman pisze: pn mar 29, 2021 8:33 pm Bieber to sobie tam pośpiewa co mu każą, ma ludzi od robienia melodii i od wszystkiego w sumie, więc co to za wysiłek. Ch z nim.
:pijak:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakkahletz pisze: pn mar 29, 2021 10:35 pm
widman pisze: pn mar 29, 2021 8:33 pm Bieber to sobie tam pośpiewa co mu każą, ma ludzi od robienia melodii i od wszystkiego w sumie, więc co to za wysiłek. Ch z nim.
:pijak:
Większość gwiazdek pop pracuje w ten sposób. Tych produktów zwłaszcza. Sztab ludzi, którzy mają zrobić tak, żeby się to sprzedało. Kilku producentów, paru autorów tekstów, styliści itd. Zresztą to nie temat na takie gadki. :)
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

LukaSieka pisze: pn mar 29, 2021 9:57 am
Ja bym sie może wybrał gdybym był modną trzynastolatką. Gdyby podobało mi się takie granie jako dorosłemu facetowi to zacząłbym się mocno nad sobą zastanawiać :wink:
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

A wracając do tematu to ostatnio sobie przypomniałem płytę której dawno nie męczyłem - debiut Heathen czyli "Breaking The Silence". Jakie są zdania Sanatorian o tym krążku?

Bo ja z pozycji kolan - od pierwszego numeru mamy do czynienia z pociskiem energii, riffów i absolutnie rewelacyjnego wokalu Davida White'a. Ten typ jest idealny do tego zespołu. Czuć tu jeszcze młodzieńczy entuzjazm i naiwnośc które potem zostaną zmienione w kompozycyjne mistrzostwo na "Victims of Deception".

Najlepsze numery? Prawie cały album ale na pewno "Death by Hanging", "Goblin's Blade" i tytułowy.

PS. Nie ma punka! ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt mar 30, 2021 5:38 pm A wracając do tematu to ostatnio sobie przypomniałem płytę której dawno nie męczyłem - debiut Heathen czyli "Breaking The Silence". Jakie są zdania Sanatorian o tym krążku?

Bo ja z pozycji kolan - od pierwszego numeru mamy do czynienia z pociskiem energii, riffów i absolutnie rewelacyjnego wokalu Davida White'a. Ten typ jest idealny do tego zespołu. Czuć tu jeszcze młodzieńczy entuzjazm i naiwnośc które potem zostaną zmienione w kompozycyjne mistrzostwo na "Victims of Deception".

Najlepsze numery? Prawie cały album ale na pewno "Death by Hanging", "Goblin's Blade" i tytułowy.

PS. Nie ma punka! ;)
Dawno nie słuchałem. Musiałbym sobie przypomnieć ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Warto. Jak dla mnie czysta energia i power.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Co do hiciorów z tej płyty - Open The Grave! Potęga w opór, swego czasu nie było dnia że nie katowałem tego tracka
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Daveastate pisze: wt mar 30, 2021 8:49 pm Co do hiciorów z tej płyty - Open The Grave! Potęga w opór, swego czasu nie było dnia że nie katowałem tego tracka
Bardzo fajny numer i dobry odpoczynek od prostych i szybszych ciosów co są na początku.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No to niech może ten album zmotywuje Cię do machnięcia odcinka Fuzza w stylu tego z Cro-Mags i Mercyful ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Daveastate pisze: śr mar 31, 2021 7:37 amNo to niech może ten album zmotywuje Cię do machnięcia odcinka Fuzza w stylu tego z Cro-Mags i Mercyful ;)
To jeszcze nie jest odpowiedni moment, teraz Szanowna Redakcja robi 1 ekskluzywny odcinek na 1/2 roku.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zdan pisze: wt mar 30, 2021 5:38 pm A wracając do tematu to ostatnio sobie przypomniałem płytę której dawno nie męczyłem - debiut Heathen czyli "Breaking The Silence". Jakie są zdania Sanatorian o tym krążku?
Druga po The Evolution of Chaos najlepsza płyta Heathen dla mnie. Kiedy słyszałem ją po raz pierwszy nie podobała mi sie zbytnio. Wiem że to głupio zabrzmi ale to juz było dla mnie za słabe. Pod koniec lat osiemdziesiątych człowiek wolał coś z większym wygarem. Pewnie gdybym usłyszał w tym 1987 kiedy sie ukazała i kiedy zaczynałem poznawać thrash metal to inaczej bym do Breaking the Silence podszedł. Po latach wróciłem i chwyciło od razu. Do wydania The Evolution Of Chaos to był mój numer jeden ale Evolution bez problemu debiut zdetronizował bo uważam Evolution za płytę doskonała pod każdym względem. Na pewno jedną z najlepszych thrash metalowych jaka ukazała sie po 2000 roku
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakkahletz pisze: śr mar 31, 2021 9:50 am
Daveastate pisze: śr mar 31, 2021 7:37 amNo to niech może ten album zmotywuje Cię do machnięcia odcinka Fuzza w stylu tego z Cro-Mags i Mercyful ;)
To jeszcze nie jest odpowiedni moment, teraz Szanowna Redakcja robi 1 ekskluzywny odcinek na 1/2 roku.
Teraz Szanowna Redakcja ma przerwę spowodowaną życiem i pandemią. Niestety tak się ułożyło i z różnych powodów nie ma na to wpływu.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

octavarium pisze: sob mar 27, 2021 3:18 pm
Vorgel pisze: pt mar 26, 2021 3:40 pm Away stwierdził, że inspiracja to wczesne Pink Floyd i... The Cure.
No i to słychac mocno - The Cure i inne post-punkowe wpływy
Ostatnio słuchałem niedawno zakupionej Lost Machine - Live i czwarty na płycie The Prow brzmi jak The Cure. Duzo na Angel Rat było tkaich post-punkowych rzeczy ale świetnie zmiksowane z innymi rzeczami którymi Voivod inspirował się już w przeszłości
ODPOWIEDZ