Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.Vorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:22 pmPo prostu nie mają pojęcia o całym tym ruchu, zobaczyli dwie fotki Poison i wszystkich tak sklasyfikowali.Dzosef pisze: ↑pt kwie 23, 2021 6:04 pm
Ale Bon Jovi nosił takie ciuchy, czy tak sobie już budujecie projekcje na bazie makijażu Dee Snydera? Bo takie uogólnianie i wypowiadanie się, jakby cały amerykański rock wyglądał jak wczesne Motley jest po prostu śmieszne. Def Leppard też często jest nazywane glamem, a goście w 1987 wyglądali tak:
Przetrwają najsilniejsi - Propozycje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Przetrwają najsilniejsi - Propozycje
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Dla mnie jako dziewczyny nawet taki image który prezentuje Bon Jovi na powyższej fotce jest śmieszny. Tak sam ich muzyka ze starych płyt, muzyka Poison i tym podobnych w której słychać ewidentnie homoerotyczne ciągoty wzbudza jedynie uśmiech na twarzy i jest asłuchalna. Nie wiem że w tamtych latach tego typu ubiór nakręcał na coś kobiety. Rozumiem muzyka i teksty z bardzo wymownym przekazem. No ale te stroje? Posłuchała bym muzyki i może by było ekstra, ale gdybym zobaczyła takiego faceta to sorry. Mnie to by tylko odrzucało. Poza tym nie wiem na co te laski liczyły, bo wszyscy ci muzycy mieli je po całej sprawie gdzieś.Dzosef pisze: ↑pt kwie 23, 2021 6:04 pm A Bon Jovi?
Jeśli noszenie przypałowych ciuchów, które pewnie te prawie 40 lat temu przypałowe nie były i trochę tapiru na włosach jest dla kogoś pedalskie, to naprawdę powinien się nad sobą zastanowić. A śpiewanie o miłości - najprostszy temat, najlepiej trafiający do lasek.
Devil woman won't let go.
Co nie zmienia faktu, że próbuje się obrzydzać ten gatunek pisząc po prostu bzdury, jak to, że kolesie z tych kapel nosili szpilki. No bez przesady. W szpilkach to się ostatnio Halford pokazał.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
Halford w szpilkach >>> Bon Jovi, Poison i reszta mistrzów 
A który z poniższych facetów Cię bardziej kręci?ladyevil pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:05 pm Dla mnie jako dziewczyny nawet taki image który prezentuje Bon Jovi na powyższej fotce jest śmieszny. Tak sam ich muzyka ze starych płyt, muzyka Poison i tym podobnych w której słychać ewidentnie homoerotyczne ciągoty wzbudza jedynie uśmiech na twarzy i jest asłuchalna. Nie wiem że w tamtych latach tego typu ubiór nakręcał na coś kobiety. Rozumiem muzyka i teksty z bardzo wymownym przekazem. No ale te stroje? Posłuchała bym muzyki i może by było ekstra, ale gdybym zobaczyła takiego faceta to sorry. Mnie to by tylko odrzucało. Poza tym nie wiem na co te laski liczyły, bo wszyscy ci muzycy mieli je po całej sprawie gdzieś.

czy

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

ladyevil pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:05 pmDla mnie jako dziewczyny nawet taki image który prezentuje Bon Jovi na powyższej fotce jest śmieszny. Tak sam ich muzyka ze starych płyt, muzyka Poison i tym podobnych w której słychać ewidentnie homoerotyczne ciągoty wzbudza jedynie uśmiech na twarzy i jest asłuchalna. Nie wiem że w tamtych latach tego typu ubiór nakręcał na coś kobiety. Rozumiem muzyka i teksty z bardzo wymownym przekazem. No ale te stroje? Posłuchała bym muzyki i może by było ekstra, ale gdybym zobaczyła takiego faceta to sorry. Mnie to by tylko odrzucało. Poza tym nie wiem na co te laski liczyły, bo wszyscy ci muzycy mieli je po całej sprawie gdzieś.Dzosef pisze: ↑pt kwie 23, 2021 6:04 pm A Bon Jovi?
Jeśli noszenie przypałowych ciuchów, które pewnie te prawie 40 lat temu przypałowe nie były i trochę tapiru na włosach jest dla kogoś pedalskie, to naprawdę powinien się nad sobą zastanowić. A śpiewanie o miłości - najprostszy temat, najlepiej trafiający do lasek.
No jest śmieszny, bo to zdjecie sprzed prawie 40 lat. Natomiast twierdzenie, że Bon Jovi byli pedalscy jak Poison to po prostu ignorancja.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- AncientMariner
- -#Clansman

Nikki Sixx i reszta Motleyów nosiła szpilki. Dee z Twsisted Sister w dokumencie Metal: A Headbanger's Journey mówił że i on i dużo chłopaków ze sceny L.A. nosiła szpilkiVorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:18 pmCo nie zmienia faktu, że próbuje się obrzydzać ten gatunek pisząc po prostu bzdury, jak to, że kolesie z tych kapel nosili szpilki. No bez przesady. W szpilkach to się ostatnio Halford pokazał.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

W programie o Motley Crue z serii - VH1 Behind the Music TommyLee też mówił, że nosili szpilki i kozaki na szpilkach po to żeby bardziej szokować.AncientMariner pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:31 pmNikki Sixx i reszta Motleyów nosiła szpilki. Dee z Twsisted Sister w dokumencie Metal: A Headbanger's Journey mówił że i on i dużo chłopaków ze sceny L.A. nosiła szpilkiVorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:18 pmCo nie zmienia faktu, że próbuje się obrzydzać ten gatunek pisząc po prostu bzdury, jak to, że kolesie z tych kapel nosili szpilki. No bez przesady. W szpilkach to się ostatnio Halford pokazał.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No spoko, ale jak nie chcesz tego poznawać to po co sprowadzać wszystko do swojego (mylnego) wrażenia. Ja uważam Mayhem czy inne Immortale za gówno, muzyków tego pierwszego za skrajnych debili, ale nie twierdze na tej podstawie, że każdy blekowiec z Norwegii powinien być pacjentem psychuszki. Nie mam pojecia czy w jakimś Gorgoroth czy jakimś nie wiem, Darkthrone też to tak wyglada bo zupełnie nie jestem tym zainteresowany, więc się nie wypowiadam, a tu śmiertelnie poważni wczuci apologeci podziemnego metalu sprowadzają całego amerykanskiego rocka lat 80 do jakiegoś stereotypy o Poison i jakiejś pojedynczej foty Motley, która wpadła w oko wertujac jakąś stara gazete w czasach przed moim urodzeniem, podczas szukania recenzji bootlegu jakiegoś Gruzonatora.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pmMi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.Vorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:22 pmPo prostu nie mają pojęcia o całym tym ruchu, zobaczyli dwie fotki Poison i wszystkich tak sklasyfikowali.Dzosef pisze: ↑pt kwie 23, 2021 6:04 pm
Ale Bon Jovi nosił takie ciuchy, czy tak sobie już budujecie projekcje na bazie makijażu Dee Snydera? Bo takie uogólnianie i wypowiadanie się, jakby cały amerykański rock wyglądał jak wczesne Motley jest po prostu śmieszne. Def Leppard też często jest nazywane glamem, a goście w 1987 wyglądali tak:
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Może wyjaśnijmy jak wyglądają szpilki

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A Bon Jovi nosił?AncientMariner pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:31 pmNikki Sixx i reszta Motleyów nosiła szpilki. Dee z Twsisted Sister w dokumencie Metal: A Headbanger's Journey mówił że i on i dużo chłopaków ze sceny L.A. nosiła szpilkiVorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:18 pmCo nie zmienia faktu, że próbuje się obrzydzać ten gatunek pisząc po prostu bzdury, jak to, że kolesie z tych kapel nosili szpilki. No bez przesady. W szpilkach to się ostatnio Halford pokazał.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
To nie są szpilki

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bon Jovi pierwszego hiciora zrobil będąc zwyklym typem bez kontaktów czy pleców, nagrał kawałek na konkurs i zrobił taka furore, że nie mając nawet muzyków do gry na instrumentach miał już kilka propozycji od wytwórni. No koniunkturalista strasznyLukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pmMi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.Vorgel pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:22 pmPo prostu nie mają pojęcia o całym tym ruchu, zobaczyli dwie fotki Poison i wszystkich tak sklasyfikowali.Dzosef pisze: ↑pt kwie 23, 2021 6:04 pm
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
szpilka to rodzaj obcasa. Na szpice mogą być zarówno klapki, czółenka, sandałki jak i botki czy kozaki
- AncientMariner
- -#Clansman

No ale tu już są szpilki, gorsety, rajstopy

Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2021 1:47 pm przez AncientMariner, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale szpilka jak sama nazwa wskazuje to cienki obcas, a nie taki gruby jak w tych buciorach u MC. Przecież to nie są w ogóle damskie buty, jaka laska by to wtedy założyła? (dzisiaj to już wszystko noszą).
To są kozaki.
Według tej samej zasady można uznawać Bon Jovi i całą resztę hordy glamowej za gówno.Dzosef pisze: ↑sob kwie 24, 2021 1:34 pmNo spoko, ale jak nie chcesz tego poznawać to po co sprowadzać wszystko do swojego (mylnego) wrażenia. Ja uważam Mayhem czy inne Immortale za gówno, muzyków tego pierwszego za skrajnych debili, ale nie twierdze na tej podstawie, że każdy blekowiec z Norwegii powinien być pacjentem psychuszki. Nie mam pojecia czy w jakimś Gorgoroth czy jakimś nie wiem, Darkthrone też to tak wyglada bo zupełnie nie jestem tym zainteresowany, więc się nie wypowiadam, a tu śmiertelnie poważni wczuci apologeci podziemnego metalu sprowadzają całego amerykanskiego rocka lat 80 do jakiegoś stereotypy o Poison i jakiejś pojedynczej foty Motley, która wpadła w oko wertujac jakąś stara gazete w czasach przed moim urodzeniem, podczas szukania recenzji bootlegu jakiegoś Gruzonatora.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 24, 2021 12:53 pmMi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
Kozaki za kolano na szpilce
Jeśli chodzi o tę ostatnią fotkę, oni mają tam kowbojki. Tylko na jednym zdjęciu Sixx ma damskie buty, te czerwone kozaki. A Bon Jovi chodził właśnie w kowbojkach, tyle , że z grubym obcasem. Normalne męskie buty.