Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Bon Jovi

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 6:45 pm
Nie będę tłumaczył dlaczego uznałem to za zabawne bo i nie muszę
Bo wyszłoby, że się wygłupiłes.
Ależ oczywiście Mistrzu! Nauczaj! Masz rację! ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Wesoło widzę tu macie haha
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

widman pisze: wt maja 04, 2021 7:12 pm Wesoło widzę tu macie haha
Ja tam bawię się wybornie ;)
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

johnny_o pisze: wt maja 04, 2021 3:04 pm Brak stuprocentowej ścisłości historycznej nie oznacza że tekst jest wtopą. Fakt ów jest jedynie jakimś tam jego mankamentem. Bo pod względem językowym, dopasowania do melodii i wokalu Alexander jest arcydziełem. Zarzut infantylności jest śmieszny, nawet jeśli tako rzecze Bruce. Coś takiego od biedy pasowałoby do pieśni o Szarlotce albo innym Running Free. A zespół nie chce grać tego utworu na koncertach bo jest zbyt wymagający i tyle.
W sumie nie chcę się spierać, bo nie mam w tym żadnego celu, ale gadanie zespołu o tym jaki to Alexander jest trudny to jest pierdole*ie, za przeproszeniem.

Grali na żywo dużo trudniejsze utwory, jak na przykład: The Legacy, Paschendale, Dance Of Death, Rime, Sign Of The Cross. To są trudne utwory, a nie standardowy galop z Alexandrem.

EOT
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:47 pm
AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 2:51 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:38 pm Ale generalnie rozumiem, spoko. Bon Jovi w panterce nagrywający rockowe hiciory żeby ludziom się podobały - syf.

Judas Priest, które kilka razy zmieniało styl pod panujące trendy i potrafiło wyglądać tak jak poniżej - kult.
Kolorowe koszule w czasach hipisowskich to chyba była norma. Tak tez ubierali się Pink Floyd, King Crimson, Genesis z Gabrielem, Led Zeppelin. A czy to było komercyjne granie dla nastolatek do radia ??
Aha, ale już modne w latach 80 panterki to pedalstwo? :D :D :D
Uwielbiam waszą hipokryzje
Z tego co mi wiaodmo to NIKT o żadnych panterkach ogóle nie pisał. Raczej o komercyjnej różowej muzyce która współgra z kolorowym i błyszczącymi się fatałaszkami. Czyli błazeński cyrk który w latach osiemdziesiątych pod płaszczykiem sztampowego, tandetnego i do bólu komercyjnego rocka sprzedawał się najlepiej w Ameryce
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:48 pm
Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 3:16 pm
LukaSieka pisze: wt maja 04, 2021 2:58 pm Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
To NICZYM w tym momencie nie różnią się w swoim podejściu od podejścia grup pokroju Backstreet Boys.
Boysbandy jak i wiele popowych wykonawców właśnie stara dopasować się do panujących akurat trendów i mody. Także jeżeli chodzi o samo podejście do tworzenia muzyki to w tym przypadku BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Dalej utrzymujesz ze Defenders of the Faith i Painkiller to strasznie komercyjne piosenki nadające się do radia ?
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:13 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:47 pm Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Dalej utrzymujesz ze Defenders of the Faith i Painkiller to strasznie komercyjne piosenki nadające się do radia ?
Przecież między np. Bon Jovi - 7800° Fahrenheit a Judas Priest - Defenders nie ma KOMPLETNIE żadnej różnicy :lol: Tak jak między Bon Jovi - Keep the Faith a Judas Priest - Painkiller :D :D Mam nadzieję że Dzosef nam to skrupulatnie wyjaśni tak jak to robił Vorgel skoro Dzosef chce być następcą Vorgusia. A widać że chyba chce :wink:
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 3:16 pm
LukaSieka pisze: wt maja 04, 2021 2:58 pm Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
To NICZYM w tym momencie nie różnią się w swoim podejściu od podejścia grup pokroju Backstreet Boys.
Boysbandy jak i wiele popowych wykonawców właśnie stara dopasować się do panujących akurat trendów i mody. Także jeżeli chodzi o samo podejście do tworzenia muzyki to w tym przypadku BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Jeżeli według Ciebie Defenders of the Faith to był krok w stronę komercyjnego brzmienia i granie tego co akurat się najlepiej sprzedaje to daj sobie juz lepiej spokój z tą muzyką i zajmij się czymś innym :wink:
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Generalnie to Screaming for Vengeance było dużo bardziej przystępne niz Defenders i odniosło spory sukces komercyjny w USA no ale widać fachowców tutaj jak zwykle nie brakuje :D
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:54 pm Generalnie to Screaming for Vengeance było dużo bardziej przystępne niz Defenders i odniosło spory sukces komercyjny w USA no ale widać fachowców tutaj jak zwykle nie brakuje :D
Przy Bon Jovi i innych pop rockowych dźwiękach Screaming For Vengeance to wściekły i bezkompromisowy heavy metal ścinający głowę :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No SfV to chyba najlepiej sprzedający się album JP. Czy bardziej przystępne niż Defenders to nie wiem, to bardziej indywidualna ocena. Nie ma między nimi takiej różnicy jak między którymś z nich a Turbo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 9:45 pm
Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 3:16 pm Boysbandy jak i wiele popowych wykonawców właśnie stara dopasować się do panujących akurat trendów i mody. Także jeżeli chodzi o samo podejście do tworzenia muzyki to w tym przypadku BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Jeżeli według Ciebie Defenders of the Faith to był krok w stronę komercyjnego brzmienia i granie tego co akurat się najlepiej sprzedaje to daj sobie juz lepiej spokój z tą muzyką i zajmij się czymś innym :wink:
Może ty daj sobie spokój skoro nie rozumiesz prostego tekstu?
Nie napisałem o komercyjnym brzmieniu, tylko o dopasowaniu do rynku. Maiden osiagneli sukces w stylistyce, która dziś nazywamy klasyczny heavy, to Priest poszli tym tropem. Potem nagrali radiowe Turbo, które niczym się od Bon Jovi nie różni, a już 4 lata później grali z pazurem bo triumfy święcił ostrzejszy metal.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

octavarium pisze: wt maja 04, 2021 10:12 pm
AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:54 pm Generalnie to Screaming for Vengeance było dużo bardziej przystępne niz Defenders i odniosło spory sukces komercyjny w USA no ale widać fachowców tutaj jak zwykle nie brakuje :D
Przy Bon Jovi i innych pop rockowych dźwiękach Screaming For Vengeance to wściekły i bezkompromisowy heavy metal ścinający głowę :)
Turbo też? :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:04 pm
octavarium pisze: wt maja 04, 2021 10:12 pm
Turbo też? :)
Turbo to takie lepsze danie dupy niz np. Saxon - Destiny
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

octavarium pisze: wt maja 04, 2021 9:29 pm
AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:13 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:47 pm Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Przecież między np. Bon Jovi - 7800° Fahrenheit a Judas Priest - Defenders nie ma KOMPLETNIE żadnej różnicy :lol: Tak jak między Bon Jovi - Keep the Faith a Judas Priest - Painkiller :D :D Mam nadzieję że Dzosef nam to skrupulatnie wyjaśni tak jak to robił Vorgel skoro Dzosef chce być następcą Vorgusia. A widać że chyba chce :wink:
Nie no, wy jesteście chorzy umysłowo. Koncze rozmowę z wami bo to po prostu nie mój poziom. Na zakończenie tlumacze:
- wy zarzucać BonDżowi komponowanie pod trendy
- ja przytaczać Judas Priest, ktorzy też komponować pod trendy (tylko nie te same co Bon Jovi)

Także mam nadzieję, że powyższe tłumaczy ładnie, że nie porównuje muzyki, a podejście w komponowaniu pod rynek. Jeśli to dalej za trudne to pozostaje mi wywiesić biała flagę i wrócić do poważniejszych rzeczy.

I to nie jest kwestia gustu, czy opinii, tylko tego że wy nie rozumiecie tego co piszę (a robię to prostym językiem) i nie odnosicie się do tego, a do tego co sobie wmawiacie i potem wam wychodza rzeczy, które nigdzie nie padły.

Jeśli dorosłe chłopy nie potrafia czytać ze zroxumieniem i uważają, że porównałem MUZYKĘ DotF do Bon Jovi to jesteście chorzy

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: wt maja 04, 2021 6:46 pm
Nie będę tłumaczył dlaczego uznałem to za zabawne bo i nie muszę
To nie jest kwestia racji, tylko twojego braku umiejętności powiedzenia "pomyliłem się".

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:07 pm
octavarium pisze: wt maja 04, 2021 9:29 pm
AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:13 pm Dalej utrzymujesz ze Defenders of the Faith i Painkiller to strasznie komercyjne piosenki nadające się do radia ?
Nie no, wy jesteście chorzy umysłowo. Koncze rozmowę z wami bo to po prostu nie mój poziom. Na zakończenie tlumacze:
- wy zarzucać BonDżowi komponowanie pod trendy
- ja przytaczać Judas Priest, ktorzy też komponować pod trendy (tylko nie te same co Bon Jovi)

Także mam nadzieję, że powyższe tłumaczy ładnie, że nie porównuje muzyki, a podejście w komponowaniu pod rynek. Jeśli to dalej za trudne to pozostaje mi wywiesić biała flagę i wrócić do poważniejszych rzeczy.

I to nie jest kwestia gustu, czy opinii, tylko tego że wy nie rozumiecie tego co piszę (a robię to prostym językiem) i nie odnosicie się do tego, a do tego co sobie wmawiacie i potem wam wychodza rzeczy, które nigdzie nie padły.

Jeśli dorosłe chłopy nie potrafia czytać ze zroxumieniem i uważają, że porównałem MUZYKĘ DotF do Bon Jovi to jesteście chorzy
Ok, boomer :lol:
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:14 pm
Zdan pisze: wt maja 04, 2021 6:46 pm
To nie jest kwestia racji, tylko twojego braku umiejętności powiedzenia "pomyliłem się".
Jak uznam, że się pomyliłem to dokładnie to powiem. ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)
Naprawdę fascynuje mnie jak z powyższego cytatu udało wam się wyciągnąć konkluzję, że porównuję DotF do Bon Jovi. Serio, wlasnie dzieciaki pisza maturę z polskiego, a tu takie popisy. Nie wstyd wam?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:16 pm
Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)
Naprawdę fascynuje mnie jak z powyższego cytatu udało wam się wyciągnąć konkluzję, że porównuję DotF do Bon Jovi. Serio, wlasnie dzieciaki pisza maturę z polskiego, a tu takie popisy. Nie wstyd wam?
Uczymy się od Ciebie z każdego posta ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

I co to wniosło?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy