Jeśli jest faktem to poproszę dowód na to. Faktów da się dowieść lub są ewidentne dla wszystkich. Jeśli nie są ewidentne dla wszystkich - a nie są bo są fani Destroyers - to nie są faktami. Poproszę więc o dowód.Dzosef pisze: ↑śr maja 05, 2021 2:20 pm Nie, to nie jest moje zdanie.
To, że wokalista nie potrafi śpiewac jest faktem. To, że jego górki są żałosne i nieudolne jest faktem.
To, że ich teksty obrażają inteligencję i dobry smak to fakt. To, że mają wtórne riffy to fakt.
To jest obiektywna prawda i możesz oczywiście uciekać w ten swój "wszystko jest relatywne", czym łatwo można dojść do totalnych absurdów logicznych, ale ta dyskusja była już kilkukrotnie toczona.
Przetrwają najsilniejsi - Propozycje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - Propozycje
A! I poproszę też o listę faktów i obiektywnych prawd w muzyce. Najchętniej też jak do nich się doszło.
PS. Poproszę też o wyszczególnienie konkretnie jakie są obiektywne fakty w thrash metalu bo to z powodów osobistych bardzo mnie interesuje i chętnie się douczę.
PS. Poproszę też o wyszczególnienie konkretnie jakie są obiektywne fakty w thrash metalu bo to z powodów osobistych bardzo mnie interesuje i chętnie się douczę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wiesz w ogóle co oznacza słowo "wtórne" ?
W Dubaju nie widzi się nic złego w ubezwłasnowolnieniu kobiety i trzymaniu jej w areszcie domowym. Czy to oznacza, że to jest okej?
Są ludzie, którzy nie widza niczego złego w mordowaniu innych ludzi. Czy to oznacza, że mordowanie nie jest złe?Jeśli jest faktem to poproszę dowód na to. Faktów da się dowieść lub są ewidentne dla wszystkich
W Dubaju nie widzi się nic złego w ubezwłasnowolnieniu kobiety i trzymaniu jej w areszcie domowym. Czy to oznacza, że to jest okej?
Jeśli urodziłbyś się w Dubaju, wychowywał w tej kulturze to postrzegałbyś to jako okej. Argument z moralności jest problematyczny o tyle, że jeśli przyjmujemy nie relatywną moralność to powinniśmy wskazać jej konkretne parametry. Zakładamy, że kradzież jest zła. Czy kradzież chleba by nakarmić swoje dzieci jest zła? Czy zamordowanie kogoś kto zamordował twoje dzieci jest złe? I tak dalej i tak dalej. Bardziej skomplikowany problem nieprawdaż?Dzosef pisze: ↑śr maja 05, 2021 3:45 pm Wiesz w ogóle co oznacza słowo "wtórne" ?
Są ludzie, którzy nie widza niczego złego w mordowaniu innych ludzi. Czy to oznacza, że mordowanie nie jest złe?Jeśli jest faktem to poproszę dowód na to. Faktów da się dowieść lub są ewidentne dla wszystkich
Wracając do muzyki - czekam na listę faktów i obiektywnych prawd o tejże. Chyba, że to objawienie dane tylko Tobie wtedy muszę ustąpić ale tak czy inaczej mógłbyś się podzielić. Chętnie się dowiem tego i owego.
Chcesz prawdy? Proszę bardzo. Destroyers jest tak złe , że przy nich Scream Maker to solidne heavy 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tyle wystarczy. Większość Twoich propozycji mi pasuje, ale Destroyers jest jak SM Rzeszowie. Ani na płycie ani na żywo, zupełnie mi nie leżą, a wręcz odrzucają - wokalami i tekstami, a przecież zdarza mi się słuchać muzyki z tekstami nie najwyższych lotów. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdan pisze: ↑śr maja 05, 2021 2:24 pmJeśli jest faktem to poproszę dowód na to. Faktów da się dowieść lub są ewidentne dla wszystkich. Jeśli nie są ewidentne dla wszystkich - a nie są bo są fani Destroyers - to nie są faktami. Poproszę więc o dowód.Dzosef pisze: ↑śr maja 05, 2021 2:20 pm Nie, to nie jest moje zdanie.
To, że wokalista nie potrafi śpiewac jest faktem. To, że jego górki są żałosne i nieudolne jest faktem.
To, że ich teksty obrażają inteligencję i dobry smak to fakt. To, że mają wtórne riffy to fakt.
To jest obiektywna prawda i możesz oczywiście uciekać w ten swój "wszystko jest relatywne", czym łatwo można dojść do totalnych absurdów logicznych, ale ta dyskusja była już kilkukrotnie toczona.
To ja poprosze o dowód na to, że Bon Jovi to gówno
Dowodu nie ma ale ja nie stawiam tezy. Ty natomiast powyżej uczyniłeś to explicite.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie, wcale nie stawiasz tezy w tym cytacie xD
a jak Cię zlapia za rękę, to mow że to nie twoja reka
a jak Cię zlapia za rękę, to mow że to nie twoja reka
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Z napisaniem "gówno" można dyskutowac?
Owszem - uczę i wyjaśniam - dlaczego twierdzisz, że to gówno? Co tam jest gówniane? W porównaniu do czego Bon Jovi to gówno? itd etc.
Natomiast ja z Tobą nie mogę bo rzekłeś z wysokiego C i tyle - "no sorry Zdan lubisz chujnię/słaby zespół i tyle. To fakt. Nie dyskutuj."
-
Deleted User 2259
Zatwierdzam, tylko potrzebny nam 3 fan, w ogóle zrobić trochę popu, żeby rozruszać to forum.
Pewnie tego tez bo wygląda jeszcze bardziej błazeńsko

Devil woman won't let go.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Takich jak Mayhem i King Diamond to tylko do obozu pracy 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Faktycznie nie ma żadnej różnicy między Kingiem Diamondem i cytowanym zdjeciem
Ani trochę 
- AncientMariner
- -#Clansman

I Diamond i Mayhem mają skórzane kurtki, make up na twarzy ,poodwracane krzyże. Mayhem różni od Diamonda jedynie to , ze mają dłuższe włosy i na pewno tańszych farb używali
Poza bez Diamonda nie byłoby tego co robił Mayhem a sam Król z kolei swoje wziął od Coopera. Wszystkich do kasacji!