to że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmemDzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:11 pmNo to nie wiem, dla mnie jednak zakładanie damskich butów żeby podobać się dziewczynom jest bardziej przyswajalne niż śpiewanie turbo lover o jakimś facecieAncientMariner pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:10 pmTe zarzuty tyczyły się raczej Motley Crue i całej muzyki glam jako takiej przez ubieranie sikę w damską bieliznę i damskie buty
Bon Jovi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Re: Bon Jovi
Jak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczyAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:39 pmto że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmemDzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:11 pmNo to nie wiem, dla mnie jednak zakładanie damskich butów żeby podobać się dziewczynom jest bardziej przyswajalne niż śpiewanie turbo lover o jakimś facecieAncientMariner pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:10 pm Te zarzuty tyczyły się raczej Motley Crue i całej muzyki glam jako takiej przez ubieranie sikę w damską bieliznę i damskie buty![]()
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Jeden żeby zaimponować kobiecie kupi jej kwiatek, inny pierścionek, jeszcze inny zabierze w jakieś romantyczne miejsce, a taki Dzosef woli przebierać się za babę i zakładać szpilkioctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:44 pmJak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczyAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:39 pmto że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem![]()
![]()
O, rzeczywiście mój błąd. z automatu założyłem, że cytujesz Dzosefa. Kiedyś forum pokazywało kogo jest cytat.octavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:02 pmTo pytanie było oczywiście do InvaderaDzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 12:56 pmNie znam ani jednego utworu tych zespołów, więc szczerze - nie mam pojęciaoctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 12:24 pm Ale już wyznawanie miłości facetowi i tematyka zarówno spełnionej jak i tej i niespełnionej miłości, zawodów miłosnych do mężczyzn w piosenkach Britney Spears i Spice Girls już Ci odpowiada ?![]()
![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wiem. Znam jeden numer Duran i 0 INXS
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Niezly strzal, ale 20 razy pisalem ze nie dość że nie słucham Motley Crue, to nawet ich nie znam poza paroma numerami. Ale próbuj dalejAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:49 pmJeden żeby zaimponować kobiecie kupi jej kwiatek, inny pierścionek, jeszcze inny zabierze w jakieś romantyczne miejsce, a taki Dzosef woli przebierać się za babę i zakładać szpilkioctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:44 pmJak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczyAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:39 pm to że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem![]()
![]()
W sumie kto co lubi
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A dostrzegasz jakieś roznice miedzy okladka Exciter a Turbo?AncientMariner pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:15 pmHahahahaDzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:12 pmOkładkaAncientMariner pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:12 pm kto tam ma czerwone damskie paznokcie ? Downing? Tipton? Halford ?
czyli przykładowo te zespoły są pedalskie bo są na okładkach czerwone paznokcie ?![]()
[/img]
Ja pierdole, ale wy tu robicie festiwal chochołów. Byle wygrać dyskusje zniżacie się na prawie najniższy możliwy poziom, czyli przeinaczanie słow drugiej strony i dyskutowanie z tymi projekcjami. W zasadzie gdyby nie to, że mam rozrywkę, to mógłbym w ogóle tu nie pisać - bo nie potrzebujecie moich postów żeby ze mną rozmawiac
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gratuluje, wlasnie przyznałeś że lubisz wyznawac miłość facetomoctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:44 pmJak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczyAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:39 pmto że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem![]()
![]()
Dzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 2:24 pmNiezly strzal, ale 20 razy pisalem ze nie dość że nie słucham Motley Crue, to nawet ich nie znam poza paroma numerami. Ale próbuj dalejAdrian S.O.S. pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:49 pmJeden żeby zaimponować kobiecie kupi jej kwiatek, inny pierścionek, jeszcze inny zabierze w jakieś romantyczne miejsce, a taki Dzosef woli przebierać się za babę i zakładać szpilkioctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 1:44 pm Jak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczy![]()
W sumie kto co lubi
![]()
![]()
To chyba Twoje słowa
Ja nigdzie nie napisałem co wole albo co jest dla mnie bardziej przyswajalne
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No, zakładanie damskich butów jest dla mnie bardziej przyswajalne niż homoseksualizm. Nigdzie nie napisałem, że jest to dla mnie coś atrakcyjnego. Widzisz jak to jest, kiedy ktoś przekręca twoje wypowiedzi 
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Gdzie na Turbo są homoseksualne wyznania? Halford nie wpieprza tam nigdzie swojego prywatnego życia, reszta bandu by na to nie poszła na bank. Na debiucie śpiewał o kobietach a jakoś nie był hetero
tak samo z czapy to doczepienie się okładki. Jest różnica między transseksualnym wyglądem chłopa (glam) a byciem homoseksualistą (halford) moim zdaniem
i nie ma tu nic do nietolerancji czy bycia transofobem, od dawien dawna na takie zjawiska mówiło się że są "pedalskie" bo tak się przyjęło, zwykły przymiotnik na określenie chłopa w damskich ciuszkach o zniewieściałych ruchach i przekazie muzycznym na poziomie girls girls girls
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Na serio nie wiem jak można się interesować muzyką (jakąkolwiek) i nie kojarzyć choćby numeru INXS - Never Tear Us Apart z teledyskiem kręconym w Warszawie...
-
Deleted User 4876
Numer INXS super, ale że klip kręcili w Stolnicy to nie wiedziałem - Forum bawi, Forum uczy 
-
Deleted User 2259
A ja myslałem, ze to w Pradze kręcili zawsze.
http://www.niezapomniana.pl/img.php?id=430
Nawet tutaj jest napisane, ze to Praga.
http://www.niezapomniana.pl/img.php?id=430
Nawet tutaj jest napisane, ze to Praga.
-
Deleted User 2259
Oczywiście, ze mi odpowiadaoctavarium pisze: ↑pn maja 10, 2021 12:24 pmAle już wyznawanie miłości facetowi i tematyka zarówno spełnionej jak i tej i niespełnionej miłości, zawodów miłosnych do mężczyzn w piosenkach Britney Spears i Spice Girls już Ci odpowiada ?![]()
Britney Spears - I was born to make you happy, polecam
Niezłe podejście. Nie ma co
Rozumiem że przez poniższą okładkę Razor na tej płycie grał lżej od Bon Jovi bo mieli czerwone paznokcie na froncie okładki a u prawdziwych twardych rockersów z Bon Jovi by to nie przeszło ?

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Rozumiem, że bierzesz to co pisze z pełną powagą mimo smiejacych się emotikonow, a na okladce Razor też jest pomalowana dłon trzymajaca drazek?
To Praga jednak jest - most Karola, schody Zamkowe...thorgal_30 pisze: ↑pn maja 10, 2021 5:15 pm Numer INXS super, ale że klip kręcili w Stolnicy to nie wiedziałem - Forum bawi, Forum uczy![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Heh, no coś mi nie pasowało - INXS w 20 wieku jakoś sie tak przewijał w róznych Bravo i POPCORNACH i jakby nagrali klip w Wawie to i media głównego nurtu by o tym trąbiły i by się człowiekowi utrwaliło.... Uznałem jednak, że kolega Adrian napisał to z takim przekonaniem, że hm może i tak było i nie googlowałem
Czyli Forum tylko bawi a nie uczy 
Przecież okładka Turbo to jest umownie dłoń na lewarku zmiany biegów. Tytuł wyszedł od KK Downinga który kupił sobie Porsche Turbo. Tekst jest "Turbo Lover" może i dwuznaczny, ale raczej coś a la Queen "I'm In Love With My Car". Zresztą gdzie tam też wolne tempa na tej płycie...? Jedynie "Out In The Cold" jest wolniejszy powiedzmy, a tak to całość dynamiczna. Lżejsza płyta, fakt, ale nadal trzymająca fason. Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.