Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Bon Jovi

Post autor: Adrian S.O.S. »

Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 1:11 pm
AncientMariner pisze: pn maja 10, 2021 1:10 pm
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 1:08 pm

To przeszukaj jesscze drugi temat, w którym była dyskusja czyli survivor propozycje
Te zarzuty tyczyły się raczej Motley Crue i całej muzyki glam jako takiej przez ubieranie sikę w damską bieliznę i damskie buty
No to nie wiem, dla mnie jednak zakładanie damskich butów żeby podobać się dziewczynom jest bardziej przyswajalne niż śpiewanie turbo lover o jakimś facecie
to że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem :wink:
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Adrian S.O.S. pisze: pn maja 10, 2021 1:39 pm
AncientMariner pisze: pn maja 10, 2021 1:10 pm Te zarzuty tyczyły się raczej Motley Crue i całej muzyki glam jako takiej przez ubieranie sikę w damską bieliznę i damskie buty
No to nie wiem, dla mnie jednak zakładanie damskich butów żeby podobać się dziewczynom jest bardziej przyswajalne niż śpiewanie turbo lover o jakimś facecie
to że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem :wink:
Jak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczy :D
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

octavarium pisze: pn maja 10, 2021 1:44 pm

Jak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczy :D
Jeden żeby zaimponować kobiecie kupi jej kwiatek, inny pierścionek, jeszcze inny zabierze w jakieś romantyczne miejsce, a taki Dzosef woli przebierać się za babę i zakładać szpilki :D W sumie kto co lubi :wink:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

octavarium pisze: pn maja 10, 2021 1:02 pm
pz pisze: pn maja 10, 2021 12:48 pm Mylisz Dzosefa z Invaderem ;)
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 12:56 pm
octavarium pisze: pn maja 10, 2021 12:24 pm Ale już wyznawanie miłości facetowi i tematyka zarówno spełnionej jak i tej i niespełnionej miłości, zawodów miłosnych do mężczyzn w piosenkach Britney Spears i Spice Girls już Ci odpowiada ? :D
Nie znam ani jednego utworu tych zespołów, więc szczerze - nie mam pojęcia :)
To pytanie było oczywiście do Invadera
O, rzeczywiście mój błąd. z automatu założyłem, że cytujesz Dzosefa. Kiedyś forum pokazywało kogo jest cytat.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: pn maja 10, 2021 1:13 pm Jeśli Judas Priest na "Turbo" to pop rock to czym jest taki dajmy na to INXS? Czy Duran Duran? Po prostu popowymi zespołami?
Nie wiem. Znam jeden numer Duran i 0 INXS
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Adrian S.O.S. pisze: pn maja 10, 2021 1:49 pm
Adrian S.O.S. pisze: pn maja 10, 2021 1:39 pm to że Ty akurat wolisz zakładać damskie buty żeby podobać się dziewczyną to wcale nie świadczy o tym że trąci to transseksualizmem :wink:
Jeden żeby zaimponować kobiecie kupi jej kwiatek, inny pierścionek, jeszcze inny zabierze w jakieś romantyczne miejsce, a taki Dzosef woli przebierać się za babę i zakładać szpilki :D W sumie kto co lubi :wink:
Niezly strzal, ale 20 razy pisalem ze nie dość że nie słucham Motley Crue, to nawet ich nie znam poza paroma numerami. Ale próbuj dalej :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AncientMariner pisze: pn maja 10, 2021 1:15 pm
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 1:12 pm
AncientMariner pisze: pn maja 10, 2021 1:12 pm kto tam ma czerwone damskie paznokcie ? Downing? Tipton? Halford ?
Okładka
Hahahaha
czyli przykładowo te zespoły są pedalskie bo są na okładkach czerwone paznokcie ? :lol: :lol: [/img]
A dostrzegasz jakieś roznice miedzy okladka Exciter a Turbo? :D

Ja pierdole, ale wy tu robicie festiwal chochołów. Byle wygrać dyskusje zniżacie się na prawie najniższy możliwy poziom, czyli przeinaczanie słow drugiej strony i dyskutowanie z tymi projekcjami. W zasadzie gdyby nie to, że mam rozrywkę, to mógłbym w ogóle tu nie pisać - bo nie potrzebujecie moich postów żeby ze mną rozmawiac :lol:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gratuluje, wlasnie przyznałeś że lubisz wyznawac miłość facetom :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 2:24 pm
Adrian S.O.S. pisze: pn maja 10, 2021 1:49 pm
octavarium pisze: pn maja 10, 2021 1:44 pm Jak ktoś lubi przebierać się w damskie ciuchy i damskie obuwie po to żeby zaimponować dziewczynie to chyba tylko o nim samym świadczy :D
Niezly strzal, ale 20 razy pisalem ze nie dość że nie słucham Motley Crue, to nawet ich nie znam poza paroma numerami. Ale próbuj dalej :)
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 1:11 pm dla mnie jednak zakładanie damskich butów żeby podobać się dziewczynom jest bardziej przyswajalne niż śpiewanie turbo lover o jakimś facecie
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 2:28 pm Gratuluje, wlasnie przyznałeś że lubisz wyznawac miłość facetom :D
To chyba Twoje słowa :)
Ja nigdzie nie napisałem co wole albo co jest dla mnie bardziej przyswajalne :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, zakładanie damskich butów jest dla mnie bardziej przyswajalne niż homoseksualizm. Nigdzie nie napisałem, że jest to dla mnie coś atrakcyjnego. Widzisz jak to jest, kiedy ktoś przekręca twoje wypowiedzi :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Gdzie na Turbo są homoseksualne wyznania? Halford nie wpieprza tam nigdzie swojego prywatnego życia, reszta bandu by na to nie poszła na bank. Na debiucie śpiewał o kobietach a jakoś nie był hetero ;) tak samo z czapy to doczepienie się okładki. Jest różnica między transseksualnym wyglądem chłopa (glam) a byciem homoseksualistą (halford) moim zdaniem :) i nie ma tu nic do nietolerancji czy bycia transofobem, od dawien dawna na takie zjawiska mówiło się że są "pedalskie" bo tak się przyjęło, zwykły przymiotnik na określenie chłopa w damskich ciuszkach o zniewieściałych ruchach i przekazie muzycznym na poziomie girls girls girls
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 2:23 pm
Zdan pisze: pn maja 10, 2021 1:13 pm Jeśli Judas Priest na "Turbo" to pop rock to czym jest taki dajmy na to INXS? Czy Duran Duran? Po prostu popowymi zespołami?
Nie wiem. Znam jeden numer Duran i 0 INXS
Na serio nie wiem jak można się interesować muzyką (jakąkolwiek) i nie kojarzyć choćby numeru INXS - Never Tear Us Apart z teledyskiem kręconym w Warszawie...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Numer INXS super, ale że klip kręcili w Stolnicy to nie wiedziałem - Forum bawi, Forum uczy :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A ja myslałem, ze to w Pradze kręcili zawsze.

http://www.niezapomniana.pl/img.php?id=430

Nawet tutaj jest napisane, ze to Praga.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

octavarium pisze: pn maja 10, 2021 12:24 pm
Invader pisze: pn maja 10, 2021 10:56 am Ja też wolę piosnki Bon Jovi o takiej temacie niż tym co Dzosef napisał o Włochatym, co nie zmienia faktu, ze turbo dobra płyta. A czy to jest pop metal, heavy metal czy hard rock, to już mnie gówno obchodzi.
Ale już wyznawanie miłości facetowi i tematyka zarówno spełnionej jak i tej i niespełnionej miłości, zawodów miłosnych do mężczyzn w piosenkach Britney Spears i Spice Girls już Ci odpowiada ? :D
Oczywiście, ze mi odpowiada :)

Britney Spears - I was born to make you happy, polecam :jee:
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 11:05 am W sumie pomalowane na czerwono paznokcie na okładce Turbo... w Bon Jovi by to nie przeszło. A podobno to JBJ jest dla dziewczyn :mryellow:
Niezłe podejście. Nie ma co :D
Rozumiem że przez poniższą okładkę Razor na tej płycie grał lżej od Bon Jovi bo mieli czerwone paznokcie na froncie okładki a u prawdziwych twardych rockersów z Bon Jovi by to nie przeszło ?

Obrazek
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Djuk_416 pisze: pn maja 10, 2021 5:33 pm
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 11:05 am W sumie pomalowane na czerwono paznokcie na okładce Turbo... w Bon Jovi by to nie przeszło. A podobno to JBJ jest dla dziewczyn :mryellow:
Niezłe podejście. Nie ma co :D
Rozumiem że przez poniższą okładkę Razor na tej płycie grał lżej od Bon Jovi bo mieli czerwone paznokcie na froncie okładki a u prawdziwych twardych rockersów z Bon Jovi by to nie przeszło ?

Obrazek
Rozumiem, że bierzesz to co pisze z pełną powagą mimo smiejacych się emotikonow, a na okladce Razor też jest pomalowana dłon trzymajaca drazek?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

thorgal_30 pisze: pn maja 10, 2021 5:15 pm Numer INXS super, ale że klip kręcili w Stolnicy to nie wiedziałem - Forum bawi, Forum uczy :)
To Praga jednak jest - most Karola, schody Zamkowe...
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Heh, no coś mi nie pasowało - INXS w 20 wieku jakoś sie tak przewijał w róznych Bravo i POPCORNACH i jakby nagrali klip w Wawie to i media głównego nurtu by o tym trąbiły i by się człowiekowi utrwaliło.... Uznałem jednak, że kolega Adrian napisał to z takim przekonaniem, że hm może i tak było i nie googlowałem :) Czyli Forum tylko bawi a nie uczy :(
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Przecież okładka Turbo to jest umownie dłoń na lewarku zmiany biegów. Tytuł wyszedł od KK Downinga który kupił sobie Porsche Turbo. Tekst jest "Turbo Lover" może i dwuznaczny, ale raczej coś a la Queen "I'm In Love With My Car". Zresztą gdzie tam też wolne tempa na tej płycie...? Jedynie "Out In The Cold" jest wolniejszy powiedzmy, a tak to całość dynamiczna. Lżejsza płyta, fakt, ale nadal trzymająca fason. Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.
ODPOWIEDZ