Dopasowanie się do rynku, komercyjność to bez znaczenia bo zarzuciłeś to płycie która na dobrą sprawę jest bardzo podobna do Screaminf for Vengeance i jest jej w zasadzie kontynuacją. Do tego rzekomo zmienili styl z powodu sukcesu Iron Maiden.... Tak szczerze jak żyje to nawet od jakichś czternastoletnich dzieciaków tego typu głupot nie słyszałem
Bon Jovi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bon Jovi
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

To że Mustgej zmieniał zdanie na temat ten czy tamten to chyba żadna nowość. Przecież chyba każdy wie co on wygadywał po tym jak z wielkiego rebelianta, buntownika stał się pokornym gogusiem. Z resztą jeszcze za jego gniewnych czasów został kilka razy utemperowany i rudy bardzo szybko pokorniałDjuk_416 pisze: ↑czw maja 13, 2021 1:05 pmNo własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej , dokładnie tak jak VorguśDreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 10:35 amTu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley Crue
Mustaine jechał po Bon Jovi nie ze względu na to skąd ten zespól pochodził ale ze względu na komercyjny charakter. Potem podejrzewał zdanie ze 100 razy, tym bardziej mnie to nie dziwi bo grali razem serie koncertów z Bon Jovi w 1988 w ramach Monsters of Rock. Razem pochlali, poćpali i rudy doszedł do wniosku że Jon to równy chłop grający tylko żenującą muzyczkę
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Defenders of the Faith że to płyta na której poszli w komercyjność
Widzisz różnicę, czy nie? Bo jak nie, to nie mamy o czym rozmawiać.Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku
- AncientMariner
- -#Clansman

Dopasowywanie się do rynku po to żeby się lepiej płyta sprzedawała to to samo co komercytjność
Dopasowywanie się do rynku to nic innego jak komercyjne podejście o którym pisałem przy okazji tego co mówił Richie Sambora
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Masz na myśli te sytuacje kiedy dostał w trąbę od chłopaków z Bad Brains a innym razem od gości z Cro-Mags ?LukaSieka pisze: ↑pt maja 14, 2021 11:04 am To że Mustgej zmieniał zdanie na temat ten czy tamten to chyba żadna nowość. Przecież chyba każdy wie co on wygadywał po tym jak z wielkiego rebelianta, buntownika stał się pokornym gogusiem. Z resztą jeszcze za jego gniewnych czasów został kilka razy utemperowany i rudy bardzo szybko pokorniał
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No nie, w metalu "komercyjne" służy do określenia brzmienia.AncientMariner pisze: ↑pt maja 14, 2021 2:20 pmDopasowywanie się do rynku po to żeby się lepiej płyta sprzedawała to to samo co komercytjność
I tak, uważam że Judasi nagrywając muzykę analizowali rynek. Zarówno wydając DotF, Turbo, Painkillera jak i rzeczy z Owensem.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Czy ty naprawdę napisałeś Mustgej?LukaSieka pisze: ↑pt maja 14, 2021 11:04 amTo że Mustgej zmieniał zdanie na temat ten czy tamten to chyba żadna nowość. Przecież chyba każdy wie co on wygadywał po tym jak z wielkiego rebelianta, buntownika stał się pokornym gogusiem. Z resztą jeszcze za jego gniewnych czasów został kilka razy utemperowany i rudy bardzo szybko pokorniałDjuk_416 pisze: ↑czw maja 13, 2021 1:05 pmNo własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej , dokładnie tak jak VorguśDreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 10:35 am Tu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley Crue
Mustaine jechał po Bon Jovi nie ze względu na to skąd ten zespól pochodził ale ze względu na komercyjny charakter. Potem podejrzewał zdanie ze 100 razy, tym bardziej mnie to nie dziwi bo grali razem serie koncertów z Bon Jovi w 1988 w ramach Monsters of Rock. Razem pochlali, poćpali i rudy doszedł do wniosku że Jon to równy chłop grający tylko żenującą muzyczkę
Ja to mam ciary żenady jak pomyślę, że w gimnazjum pisałem "Shitallica"
Anie muzyki?Dzosef pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:18 pmNo nie, w metalu "komercyjne" służy do określenia brzmienia.AncientMariner pisze: ↑pt maja 14, 2021 2:20 pmDopasowywanie się do rynku po to żeby się lepiej płyta sprzedawała to to samo co komercytjność
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Naprawdę staram się pisać, ale nie raz zapominam.
Między innymi o te sytuacje mi chodziło właśnie.Adrian S.O.S. pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:04 pmMasz na myśli te sytuacje kiedy dostał w trąbę od chłopaków z Bad Brains a innym razem od gości z Cro-Mags ?LukaSieka pisze: ↑pt maja 14, 2021 11:04 am To że Mustgej zmieniał zdanie na temat ten czy tamten to chyba żadna nowość. Przecież chyba każdy wie co on wygadywał po tym jak z wielkiego rebelianta, buntownika stał się pokornym gogusiem. Z resztą jeszcze za jego gniewnych czasów został kilka razy utemperowany i rudy bardzo szybko pokorniał
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to zdradzę ci sekret: to trochę cringeNaprawdę staram się pisać, ale nie raz zapominam.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A jak Turbo nagrało płyty z growlem i Litzą to było komercyjne brzmienie? Nie, ale był to komercyjny ruch.octavarium pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:36 pmAnie muzyki?Dzosef pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:18 pmNo nie, w metalu "komercyjne" służy do określenia brzmienia.AncientMariner pisze: ↑pt maja 14, 2021 2:20 pm Dopasowywanie się do rynku po to żeby się lepiej płyta sprzedawała to to samo co komercytjnośćNie można grac komercyjnej muzyki z surowym brzmieniem jak to zrobiło np Discharge na drugim albumie ?
Może tak na prawde służyć czemukolwiek jeżeli samo podejście jest komercyjne
Dokładnie. I to samo napisałeś o Judas PriestDzosef pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:50 pmA jak Turbo nagrało płyty z growlem i Litzą to było komercyjne brzmienie? Nie, ale był to komercyjny ruch.octavarium pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:36 pmAnie muzyki?Nie można grac komercyjnej muzyki z surowym brzmieniem jak to zrobiło np Discharge na drugim albumie ?
Z perspektywy fana, słuchacza można stwierdzić w momencie że Wojtek brnął w to co jest akurat na topie i to jest komercyjne posuniecie z jego strony oraz Turbo. Z drugiej strony jak wracam pamięcią wstecz to było więcej tego typu zjawisk. Od zespołów po słuchaczy głównie , którzy słuchali co raz cięższych dźwięków. Rozmawiając kiedyś z Wojtkiem jakoś w połowie lat dziewięćdziesiątych i pytałem te różne wcielenia Turbo i metamorfozy jego kapeli. Mówił, że to nie było to o czym mówił gitarzysta Bon Jovi - Sambora. Powiedział że po prostu kiedy usłyszał Iron Maiden to chciał grać tak jak oni. Potem zaczęła kwitnąc scena thrashowa i kapele pokroju Kreator, Slayer, Metallica i chciał, żeby jego zespół też tak brzmiał. Potem kiedy usłyszał Sepulture, Death, Autopsy, Sadus zapragnął tak samo przyładować jak oni. Jestem w stanie to zrozumieć gdyż sam najpierw zaczynałem od hard rocka/heavy metalu. Potem wolałem w połowie lat osiemdziesiątych słuchać punka i grup takich jak Discharge, Siekiera, Anti-Cimex, G.B.H., Antisect. Kiedy kumpel podrzucił mi kasetę Slayer - Hell Awaits to wiedziałem że to jest to. Dlatego łykałem wszystkie kapele thrash metalowe i crossover/thrash w stylu D.R.I., Wehrmacht, Crytpic Slaughter, S.O.D.. Chwilę później poznałem Possessed, wczesne demówkowe nagrania Death, Morbid Angel a dalej to już lawinowo Autopsy, Necrophagia, Obituary, Cancer, Carcass i Napalm Death. Death metal pochłonął mnie na lata. Potem również przyszedł czas na black metal i tak minęły pod znakiem ekstremy całe lata dziewięćdziesiąte. Z czasem zacząłem wracać do starych heavy metalowych i innych rockowych grup. Dlatego jestem w stanie zrozumieć Wojtka z Turbo gdyż on i jego zespól przeszli mniej więcej taką sama fascynacje tym co przychodziło do nas z zachoduDzosef pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:50 pmA jak Turbo nagrało płyty z growlem i Litzą to było komercyjne brzmienie? Nie, ale był to komercyjny ruch.octavarium pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:36 pmAnie muzyki?Nie można grac komercyjnej muzyki z surowym brzmieniem jak to zrobiło np Discharge na drugim albumie ?
Ostatnio zmieniony sob maja 15, 2021 1:15 pm przez Felcio, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak, byli koniunkturalistami. Ale pisanie jakoby uważam to za komercyjną muzykę to nadużycie i sugerowanie, że zrównuję to muzycznie z... Bon Jovioctavarium pisze: ↑pt maja 14, 2021 10:54 pmDokładnie. I to samo napisałeś o Judas PriestDzosef pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:50 pmA jak Turbo nagrało płyty z growlem i Litzą to było komercyjne brzmienie? Nie, ale był to komercyjny ruch.octavarium pisze: ↑pt maja 14, 2021 3:36 pm Anie muzyki?Nie można grac komercyjnej muzyki z surowym brzmieniem jak to zrobiło np Discharge na drugim albumie ?
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I co to ma do rzeczyAdrian S.O.S. pisze: ↑ndz maja 16, 2021 11:57 amżenujący to był Mustaine po swojej metamorfozie i jak widać po ostatnich akcjach David Ellefson jest dzisiaj
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

to że na miano Mustgeja całkowicie zasługujeDzosef pisze: ↑ndz maja 16, 2021 12:23 pmI co to ma do rzeczyAdrian S.O.S. pisze: ↑ndz maja 16, 2021 11:57 amżenujący to był Mustaine po swojej metamorfozie i jak widać po ostatnich akcjach David Ellefson jest dzisiaj![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeszcze napisz z małej litery, żeby było bardziej pogardliwie xD
jezu jacy wy jestescie smieszi
jezu jacy wy jestescie smieszi
Mógłby być jeszcze megagej 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen