W 1986 mordercze riffy w Recklesswidman pisze: ↑pn maja 10, 2021 8:45 pm Przecież okładka Turbo to jest umownie dłoń na lewarku zmiany biegów. Tytuł wyszedł od KK Downinga który kupił sobie Porsche Turbo. Tekst jest "Turbo Lover" może i dwuznaczny, ale raczej coś a la Queen "I'm In Love With My Car". Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.
Bon Jovi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Bon Jovi
- AncientMariner
- -#Clansman

Mimo że na Turbo Judasi grali lżej to potrafili przypierdolić konkretnym strzałem jakim jest Reckless. Tak samo mój ulubiony numer razem Out in the Coldoctavarium pisze: ↑wt maja 11, 2021 10:34 amMój numer 1 z tej płyty. Szkoda ze go nie grają na żywo bo na koncercie to byłaby dopiero rakieta!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Metal z pazurem \m/
Były przymiarki, by zagrać go na przesuniętej trasie. Prawdopodobnie zrobią to jesienią w USA.octavarium pisze: ↑wt maja 11, 2021 10:34 amMój numer 1 z tej płyty. Szkoda ze go nie grają na żywo bo na koncercie to byłaby dopiero rakieta!
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Podobnie.AncientMariner pisze: ↑wt maja 11, 2021 11:24 amMimo że na Turbo Judasi grali lżej to potrafili przypierdolić konkretnym strzałem jakim jest Reckless. Tak samo mój ulubiony numer razem Out in the Coldoctavarium pisze: ↑wt maja 11, 2021 10:34 amMój numer 1 z tej płyty. Szkoda ze go nie grają na żywo bo na koncercie to byłaby dopiero rakieta!
-
Deleted User 7919
Moja córka słuchała tego zespołu. Syn szczęśliwie wolał progres. A teraz jakieś Yummy zaczął słuchać.
-
Dreamdeath
- -#Invader

Akurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie jechał po Bon Jovi tylko po glamie. Bon Jovi to wschodnei wybrzeże, kiedy wy się nauczycie. No i wystartował później.Dreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 9:56 amAkurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
-
Dreamdeath
- -#Invader

Tu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley CrueDzosef pisze: ↑czw maja 13, 2021 10:21 amNie jechał po Bon Jovi tylko po glamie. Bon Jovi to wschodnei wybrzeże, kiedy wy się nauczycie. No i wystartował później.Dreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 9:56 amAkurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
Dżosef nie Vorgelizuj, bo zaraz sie okaże, że TY dokładnie wiesz co Mustaine mówił wtedy
haha
Generalnie cała scena thrashowa była anty tym wszystkim glamowcom ale też Bon Jovi czy jakimś Poison, Warrant, Danger Danger czy Wombat. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że to była łatwa, lekka i przebojowa muzyczka, żeby przyciągnąć laseczki. Sam Gary Holt gadał (chociażby w książce Głośno jak Diabli), że łazili na taki koncert, bo same dobre rakiety tam były. No i sobie wyrywali ale ogólnie tych pudli nienawidzili, głównie przez to, że podpinali się pod metal. A to w ogóle koło metalu nawet nie leżało.
Generalnie cała scena thrashowa była anty tym wszystkim glamowcom ale też Bon Jovi czy jakimś Poison, Warrant, Danger Danger czy Wombat. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że to była łatwa, lekka i przebojowa muzyczka, żeby przyciągnąć laseczki. Sam Gary Holt gadał (chociażby w książce Głośno jak Diabli), że łazili na taki koncert, bo same dobre rakiety tam były. No i sobie wyrywali ale ogólnie tych pudli nienawidzili, głównie przez to, że podpinali się pod metal. A to w ogóle koło metalu nawet nie leżało.
No własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej , dokładnie tak jak VorguśDreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 10:35 amTu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley CrueDzosef pisze: ↑czw maja 13, 2021 10:21 amNie jechał po Bon Jovi tylko po glamie. Bon Jovi to wschodnei wybrzeże, kiedy wy się nauczycie. No i wystartował później.Dreamdeath pisze: ↑czw maja 13, 2021 9:56 am Akurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
Mustaine jechał po Bon Jovi nie ze względu na to skąd ten zespól pochodził ale ze względu na komercyjny charakter. Potem podejrzewał zdanie ze 100 razy, tym bardziej mnie to nie dziwi bo grali razem serie koncertów z Bon Jovi w 1988 w ramach Monsters of Rock. Razem pochlali, poćpali i rudy doszedł do wniosku że Jon to równy chłop grający tylko żenującą muzyczkę
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ty pamiętasz, a ja wrzuciłem zdjęcie Mustaine'a z Bon Jovim z 1988 i jego cytaty o tym, że szanuje Jona. Skończ pierdolić i wrzuć konkretny cytat gdzie Mustaine wali w Bon Jovi albo sie odwal ode mnie i przeproś za porównanie do Vorgela.No własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To wrzuc cytat
Chłopie nawiązałem do tych wywiadów, o których mówią wyżej. Ja ich nie mam, ale myślę, że ktoś znajdzie ten cytat, ale nawet bez tego domyślam się, że Rudy o Bon Jovim zmienił, bo w 1988 byli już kolegami. Zresztą ty dobrze wiesz, że tak było, skoro znasz dobrze Rudego.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Cytat
Do kolegi Djuka chyba bo to on zaczął z tym wywiadem. Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wiedział, że ja tylko się odniosłem do tego. Mogę Ci przepisać słowa Gary Holta z książki, bo tym dysponuje, co sądził o całej tej scenie, zresztą Mustaine też do niej należał, tylko potem mu się pojebało w głowie, ale to jeszcze mniej, niż później, bo jeszcze później odjebało już po całości.
A co do tegoto jasne ze nie biorę z pełną powaga wypowiedzi kogoś kto pisze o Screaming for Vengeance że to płyta mniej matalowa a o Defenders of the Faith że to płyta na której poszli w komercyjność i mało co lepsze na to wpływ Iron MaidenDzosef pisze: ↑pn maja 10, 2021 5:52 pmRozumiem, że bierzesz to co pisze z pełną powagą mimo smiejacych się emotikonow, a na okladce Razor też jest pomalowana dłon trzymajaca drazek?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nigdy tak nie napisałem
Dzosef pisze: ↑śr maja 05, 2021 8:21 amTak, moim zdaniem nie ma przypadku, że po mało metalowym SfV i dwóch petardach Maiden nagle poszli w taki heavy metal.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr maja 05, 2021 8:08 amI raz jeszcze zapytam - Defenders of the Faith to była zmiana stylu przez Judasów na rzecz dopasowania sie do rynku?
To tez nie Ty pewnie pisałeś