Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Re: Bon Jovi

Post autor: AncientMariner »

Bon Dzosef pisze: pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.

Ogólnie plyta 10/10. Hiciarska, przebojowa, mocna, imprezowa, energetyczna. Klasyk
Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

AncientMariner pisze: sob cze 05, 2021 4:06 pm
Bon Dzosef pisze: pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.

Ogólnie plyta 10/10. Hiciarska, przebojowa, mocna, imprezowa, energetyczna. Klasyk
Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator :D :D :D :D
King Crimson, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator to przy Bon Joshit zwykli amatorzy :wink: Ani nie mieli tylu przebojów które leciały w radiu ani nie zdobyli tyle platyn. Także wszystko w temacie :D :wink:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Adrian S.O.S. pisze: sob cze 05, 2021 4:28 pm

King Crimson, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator to przy Bon Joshit zwykli amatorzy :wink: Ani nie mieli tylu przebojów które leciały w radiu ani nie zdobyli tyle platyn. Także wszystko w temacie :D :wink:
Ja bym powiedział, że przy Bon Dżoszit to zwykłe pedały są
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

widman pisze: sob cze 05, 2021 4:43 pm
Adrian S.O.S. pisze: sob cze 05, 2021 4:28 pm
AncientMariner pisze: sob cze 05, 2021 4:06 pm Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator :D :D :D :D
Ja bym powiedział, że przy Bon Dżoszit to zwykłe pedały są
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :jee:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

King Crimson? Straszne smęty, nuda. Tego drugiego nawet nie kojarzę
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Bon Dzosef pisze: sob cze 05, 2021 5:12 pm

No i to właśnie dużo świadczy jak młodzi "wielcy znawcy" podchodzą do muzyki

King Crimson - smęty, brak przebojowości, brak hitów na imprezy = słabizna
Bon Jovi = same hity, platyny = mistrzostwo rocka

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

King Crimson ujdzie, ale VDGG to kołysanka. To tylko dla Vorgela.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Wiadomo - przebojowość i hity na impreze to najważniejsze w muzyce rockowej :D :D To przecież stanowi o jej mistrzostwie :wink:

Szczerze to po takim wielkim fanie Bon Joshit i grania spod znaku pop-rocka nie spodziewałem się innej opinii na temat King Crimson i Van Der Graaf Generator. Grunt że zna się Bon Jovi , Megadeth i jeszcze trzy inne zespoły z rocka i metalu. Można już śmiało pozować na znawcę w temacie :wink:
pz pisze: sob cze 05, 2021 5:22 pm
AncientMariner pisze: sob cze 05, 2021 4:06 pm Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator :D :D :D :D
King Crimson ujdzie, ale VDGG to kołysanka. To tylko dla Vorgela.
Pewnie, że King Crimson, Van Der Graaf Generator czy Leonard Cohen to granie tylko i wyłącznie dla starych dziadków :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cohen? To ten co gral kiedyś w Podbeskidziu Bielsko-Biała?

https://youtu.be/lnlliIf5f4Y

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęcie :) pomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem :))
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: sob cze 05, 2021 6:53 pm Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęcie :) pomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem :))
Było Sanatorium a robi się przedszkole. Tutaj chłopaki kłócą się o Bon Jovi, w innych tematach Invader wrzuca Bibera. :facepalm:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

LukaSieka pisze: sob cze 05, 2021 3:09 pm
Dużo osób nosi się tak, bo jest od ładnych paru lat moda na tego typu wygląd. Kupi sobie taki jeden z drugim gotowe katany z już naszytymi naszywkami i jakimś kultowym telewizorem i od razu widać na pierwszy rzut oka, że jest "swój". Potem jak przychodzi do gadki to słyszy się, że z black metalu to on najbardziej SAMUEL lubi, a najlepszą jego płytą Kreatora jest TEBYRYL CERTANITY.
[/quote]

Ja nie mówię o pozerach, bo oni byli zawsze. Mówię o ludziach, którzy są fatkycznymi członkami tej subkultury.
Żelazny pisze: Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęcie :) pomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem :))
No równie dobrze ocenianie Show No Mercy 10/10 jest pomyłką, bo Animals od Floydów jest lepsze. Totalnie tego nie rozumiem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Dajcie spokój. Co Wy porównujecie? King Crimson i Van Der Graaf Generator z Bon Jovi ? Przecież to jak porównywać Pink Floyd z disco polo
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Schizoid pisze: ndz cze 06, 2021 12:14 am Ja nie mówię o pozerach, bo oni byli zawsze. Mówię o ludziach, którzy są fatkycznymi członkami tej subkultury.
No jak widać tacy dzisiaj są częściej faktycznymi członkami tej subkultury niż ludzie, którzy mają o tym pojęcie.
Na jednym z ostatnich koncertów w 2019 roku stał koło mnie gość, pod trzydziestke z tatuażem Venom "Welcome To Hell" na ramieniu, miał koszulkę bez rękawów "Welcome to Hell" Venom.
Ja do niego na głos :"Hell The Deceiver! Satan's Child! You're A Believer! And We're Going Wild."
Gość się uśmiechnął tylko. Ja do niego powiedziałem: "to pierwszy refren z "Sons Of Satan"
A on na to: "Aha. Nie wiem, nie znam chyba tego"...................
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Schizoid pisze: ndz cze 06, 2021 12:14 am No równie dobrze ocenianie Show No Mercy 10/10 jest pomyłką, bo Animals od Floydów jest lepsze. Totalnie tego nie rozumiem.
No ale jak się ma Slayer do Pink Floyd? Nijak. A skoro pojawiały się już zdanie np o Pink Floyd, Van Der Graaf Generator, King Crimson i Bon Jovi jakoby byli mistrzostwem rocka to chyba porównać ich można :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Zarówno Animals jak i Show No Mercy to płyty 10/10 - kto twierdzi inaczej musi do uchologa ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AncientMariner pisze: ndz cze 06, 2021 12:18 pm
Schizoid pisze: ndz cze 06, 2021 12:14 am No równie dobrze ocenianie Show No Mercy 10/10 jest pomyłką, bo Animals od Floydów jest lepsze. Totalnie tego nie rozumiem.
No ale jak się ma Slayer do Pink Floyd? Nijak. A skoro pojawiały się już zdanie np o Pink Floyd, Van Der Graaf Generator, King Crimson i Bon Jovi jakoby byli mistrzostwem rocka to chyba porównać ich można :)
Tak, bo King Crimson gra stadionowego hiciarskiego imprezowego rocka, a Bon Jovi lubuje się w progresywnym graniu. Porównania w pełni zrozumiałe.

W następnym odcinku porównamy Protector - Golem do Animals as Leaders :mrgreen:

To jak wy się w tym temacie ośmieszacie, to jest naprawdę niespotykany poziom :lol:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Bon Dzosef pisze: ndz cze 06, 2021 12:53 pm
AncientMariner pisze: ndz cze 06, 2021 12:18 pm
Tak, bo King Crimson gra stadionowego hiciarskiego imprezowego rocka, a Bon Jovi lubuje się w progresywnym graniu. Porównania w pełni zrozumiałe.

W następnym odcinku porównamy Protector - Golem do Animals as Leaders :mrgreen:

To jak wy się w tym temacie ośmieszacie, to jest naprawdę niespotykany poziom :lol:
OK director of boomers
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

OK director of boomers
Nawet nie wiesz co to znaczy :lol:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Adrian S.O.S. pisze: sob cze 05, 2021 5:25 pm Pewnie, że King Crimson, Van Der Graaf Generator czy Leonard Cohen to granie tylko i wyłącznie dla starych dziadków :wink:
Cohena lubiłem kiedyś pierwsze dwie płyty. Nie raz leciały u mnie w domu bo ojciec puszczał. Po tym jak sie wyprowadziłem od rodziców, a będzie juz z 10 lat to owych albumów nie słuchałem. Do tych późniejszych nie specjalnie uwagę przykładałem. Ale na pewno wybitnego głosu odmówić mu nie można i jednego z najbardziej rozpoznawalnych
ODPOWIEDZ