Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
Ogólnie plyta 10/10. Hiciarska, przebojowa, mocna, imprezowa, energetyczna. Klasyk
Bon Jovi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- AncientMariner
- -#Clansman

Re: Bon Jovi
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

King Crimson, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator to przy Bon Joshit zwykli amatorzyAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pmBueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
Ogólnie plyta 10/10. Hiciarska, przebojowa, mocna, imprezowa, energetyczna. Klasyk![]()
![]()
![]()
![]()
Ja bym powiedział, że przy Bon Dżoszit to zwykłe pedały sąAdrian S.O.S. pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:28 pmKing Crimson, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator to przy Bon Joshit zwykli amatorzyAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pmBueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
Ogólnie plyta 10/10. Hiciarska, przebojowa, mocna, imprezowa, energetyczna. Klasyk![]()
![]()
![]()
![]()
Ani nie mieli tylu przebojów które leciały w radiu ani nie zdobyli tyle platyn. Także wszystko w temacie
![]()
![]()
- AncientMariner
- -#Clansman

widman pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:43 pmJa bym powiedział, że przy Bon Dżoszit to zwykłe pedały sąAdrian S.O.S. pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:28 pmKing Crimson, Gentle Giant, Van Der Graaf Generator to przy Bon Joshit zwykli amatorzyAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pm Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator![]()
![]()
![]()
![]()
Ani nie mieli tylu przebojów które leciały w radiu ani nie zdobyli tyle platyn. Także wszystko w temacie
![]()
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

King Crimson? Straszne smęty, nuda. Tego drugiego nawet nie kojarzęAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pmBueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
![]()
![]()
![]()
No i to właśnie dużo świadczy jak młodzi "wielcy znawcy" podchodzą do muzykiBon Dzosef pisze: ↑sob cze 05, 2021 5:12 pmKing Crimson? Straszne smęty, nuda. Tego drugiego nawet nie kojarzęAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pmBueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
![]()
![]()
![]()
King Crimson - smęty, brak przebojowości, brak hitów na imprezy = słabizna
Bon Jovi = same hity, platyny = mistrzostwo rocka
King Crimson ujdzie, ale VDGG to kołysanka. To tylko dla Vorgela.Bon Dzosef pisze: ↑sob cze 05, 2021 5:12 pmKing Crimson? Straszne smęty, nuda. Tego drugiego nawet nie kojarzęAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pmBueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf GeneratorBon Dzosef pisze: ↑pt cze 04, 2021 5:27 pm A co mi tam, machne od razu absolutny kult - Slippery When Wet. Ja pierdziele, co za płyta. Hit na hicie, żelazny punkt dobrych imprez. Po prostu mistrzostwo rocka.
![]()
![]()
![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Wiadomo - przebojowość i hity na impreze to najważniejsze w muzyce rockowej
To przecież stanowi o jej mistrzostwie
Szczerze to po takim wielkim fanie Bon Joshit i grania spod znaku pop-rocka nie spodziewałem się innej opinii na temat King Crimson i Van Der Graaf Generator. Grunt że zna się Bon Jovi , Megadeth i jeszcze trzy inne zespoły z rocka i metalu. Można już śmiało pozować na znawcę w temacie

Szczerze to po takim wielkim fanie Bon Joshit i grania spod znaku pop-rocka nie spodziewałem się innej opinii na temat King Crimson i Van Der Graaf Generator. Grunt że zna się Bon Jovi , Megadeth i jeszcze trzy inne zespoły z rocka i metalu. Można już śmiało pozować na znawcę w temacie
Pewnie, że King Crimson, Van Der Graaf Generator czy Leonard Cohen to granie tylko i wyłącznie dla starych dziadkówpz pisze: ↑sob cze 05, 2021 5:22 pmKing Crimson ujdzie, ale VDGG to kołysanka. To tylko dla Vorgela.Bon Dzosef pisze: ↑sob cze 05, 2021 5:12 pmKing Crimson? Straszne smęty, nuda. Tego drugiego nawet nie kojarzęAncientMariner pisze: ↑sob cze 05, 2021 4:06 pm Bueheheheh skoro płyta Blow Jobi ma 10/10 i jest mistrzostwem rocka to właśnie ciekaw jestem jak przy nich wypadają inne rockowe płyty wykonawców których już przytoczył Zdan takich jak King Crimson czy Van Der Graaf Generator![]()
![]()
![]()
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

-
Deleted User 357
Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęcie
pomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem
)
Było Sanatorium a robi się przedszkole. Tutaj chłopaki kłócą się o Bon Jovi, w innych tematach Invader wrzuca Bibera.Żelazny pisze: ↑sob cze 05, 2021 6:53 pm Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęciepomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem
)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dużo osób nosi się tak, bo jest od ładnych paru lat moda na tego typu wygląd. Kupi sobie taki jeden z drugim gotowe katany z już naszytymi naszywkami i jakimś kultowym telewizorem i od razu widać na pierwszy rzut oka, że jest "swój". Potem jak przychodzi do gadki to słyszy się, że z black metalu to on najbardziej SAMUEL lubi, a najlepszą jego płytą Kreatora jest TEBYRYL CERTANITY.
[/quote]
Ja nie mówię o pozerach, bo oni byli zawsze. Mówię o ludziach, którzy są fatkycznymi członkami tej subkultury.
No równie dobrze ocenianie Show No Mercy 10/10 jest pomyłką, bo Animals od Floydów jest lepsze. Totalnie tego nie rozumiem.Żelazny pisze: Osobiście Bon Jovi nie lubię, ale widzę że dla niektórych ocena w kontekście gatunku to jakieś zupełnie obce pojęciepomijam już że takie przekręcanie nazw to poziom przedszkola (pamiętam że właśnie w przedszkolu przekręcałem nazwiska piłkarzy których nie lubiłem
)
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dajcie spokój. Co Wy porównujecie? King Crimson i Van Der Graaf Generator z Bon Jovi ? Przecież to jak porównywać Pink Floyd z disco polo
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No jak widać tacy dzisiaj są częściej faktycznymi członkami tej subkultury niż ludzie, którzy mają o tym pojęcie.
Na jednym z ostatnich koncertów w 2019 roku stał koło mnie gość, pod trzydziestke z tatuażem Venom "Welcome To Hell" na ramieniu, miał koszulkę bez rękawów "Welcome to Hell" Venom.
Ja do niego na głos :"Hell The Deceiver! Satan's Child! You're A Believer! And We're Going Wild."
Gość się uśmiechnął tylko. Ja do niego powiedziałem: "to pierwszy refren z "Sons Of Satan"
A on na to: "Aha. Nie wiem, nie znam chyba tego"...................
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- AncientMariner
- -#Clansman

No ale jak się ma Slayer do Pink Floyd? Nijak. A skoro pojawiały się już zdanie np o Pink Floyd, Van Der Graaf Generator, King Crimson i Bon Jovi jakoby byli mistrzostwem rocka to chyba porównać ich można
-
Deleted User 4876
Zarówno Animals jak i Show No Mercy to płyty 10/10 - kto twierdzi inaczej musi do uchologa 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak, bo King Crimson gra stadionowego hiciarskiego imprezowego rocka, a Bon Jovi lubuje się w progresywnym graniu. Porównania w pełni zrozumiałe.AncientMariner pisze: ↑ndz cze 06, 2021 12:18 pmNo ale jak się ma Slayer do Pink Floyd? Nijak. A skoro pojawiały się już zdanie np o Pink Floyd, Van Der Graaf Generator, King Crimson i Bon Jovi jakoby byli mistrzostwem rocka to chyba porównać ich można![]()
W następnym odcinku porównamy Protector - Golem do Animals as Leaders
To jak wy się w tym temacie ośmieszacie, to jest naprawdę niespotykany poziom
OK director of boomersBon Dzosef pisze: ↑ndz cze 06, 2021 12:53 pmTak, bo King Crimson gra stadionowego hiciarskiego imprezowego rocka, a Bon Jovi lubuje się w progresywnym graniu. Porównania w pełni zrozumiałe.AncientMariner pisze: ↑ndz cze 06, 2021 12:18 pmNo ale jak się ma Slayer do Pink Floyd? Nijak. A skoro pojawiały się już zdanie np o Pink Floyd, Van Der Graaf Generator, King Crimson i Bon Jovi jakoby byli mistrzostwem rocka to chyba porównać ich można![]()
W następnym odcinku porównamy Protector - Golem do Animals as Leaders![]()
To jak wy się w tym temacie ośmieszacie, to jest naprawdę niespotykany poziom![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nawet nie wiesz co to znaczyOK director of boomers
Cohena lubiłem kiedyś pierwsze dwie płyty. Nie raz leciały u mnie w domu bo ojciec puszczał. Po tym jak sie wyprowadziłem od rodziców, a będzie juz z 10 lat to owych albumów nie słuchałem. Do tych późniejszych nie specjalnie uwagę przykładałem. Ale na pewno wybitnego głosu odmówić mu nie można i jednego z najbardziej rozpoznawalnychAdrian S.O.S. pisze: ↑sob cze 05, 2021 5:25 pm Pewnie, że King Crimson, Van Der Graaf Generator czy Leonard Cohen to granie tylko i wyłącznie dla starych dziadków![]()