Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Bon Jovi

Post autor: Michał »

LukaSieka pisze: ndz cze 06, 2021 11:44 am
Schizoid pisze: ndz cze 06, 2021 12:14 am Ja nie mówię o pozerach, bo oni byli zawsze. Mówię o ludziach, którzy są fatkycznymi członkami tej subkultury.
No jak widać tacy dzisiaj są częściej faktycznymi członkami tej subkultury niż ludzie, którzy mają o tym pojęcie.
Na jednym z ostatnich koncertów w 2019 roku stał koło mnie gość, pod trzydziestke z tatuażem Venom "Welcome To Hell" na ramieniu, miał koszulkę bez rękawów "Welcome to Hell" Venom.
Ja do niego na głos :"Hell The Deceiver! Satan's Child! You're A Believer! And We're Going Wild."
Gość się uśmiechnął tylko. Ja do niego powiedziałem: "to pierwszy refren z "Sons Of Satan"
A on na to: "Aha. Nie wiem, nie znam chyba tego"...................
Może Cię po prostu spławił.
Jak randomy do mnie zagadują na koncertach o koszulki Im to też zazwyczaj się uśmiechnę i przytakuję głową, a ty do obcego typa wykrzyczales tekst piosenki.
Nie wszyscy lubią być zaczepiani. A i coś czuję, że przekręciłeś i nie powiedział, że nie zna tego tylko nie zareagował tak jakbyś chciał

A przekręcanie nazwy zespołu którego nie lubicie jest urocze :D. Kreujecie się na oświeconych znawców muzyki, ale jeden przed drugim się popisuje kto bardziej ubliży Bon Jovi.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zet pisze: ndz cze 06, 2021 3:02 pm Może Cię po prostu spławił.
Jak randomy do mnie zagadują na koncertach o koszulki Im to też zazwyczaj się uśmiechnę i przytakuję głową, a ty do obcego typa wykrzyczales tekst piosenki.
Nie wszyscy lubią być zaczepiani. A i coś czuję, że przekręciłeś i nie powiedział, że nie zna tego tylko nie zareagował tak jakbyś chciał
Speszył się i powiedział tak jak napisałem, że chyba nie zna tego. Dokładnie pamiętam te sytuacje, bo nie często zdarza mi się kogoś zaczepiać na koncercie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Przestraszył się, że go ktoś starszy zaczepia :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No jak już ma dziarę to trochę przypał :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

octavian pisze: ndz cze 06, 2021 2:55 pm
Adrian S.O.S. pisze: sob cze 05, 2021 5:25 pm Pewnie, że King Crimson, Van Der Graaf Generator czy Leonard Cohen to granie tylko i wyłącznie dla starych dziadków :wink:
Cohena lubiłem kiedyś pierwsze dwie płyty. Nie raz leciały u mnie w domu bo ojciec puszczał. Po tym jak sie wyprowadziłem od rodziców, a będzie juz z 10 lat to owych albumów nie słuchałem. Do tych późniejszych nie specjalnie uwagę przykładałem. Ale na pewno wybitnego głosu odmówić mu nie można i jednego z najbardziej rozpoznawalnych
Ja akurat mam słabość do pierwszej płyty i tylko tą mam w domu ale tak jak pisałeś bardzo wyjątkowy i niepowtarzalny wokalista
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

LukaSieka pisze: ndz cze 06, 2021 4:23 pm
Speszył się i powiedział tak jak napisałem, że chyba nie zna tego. Dokładnie pamiętam te sytuacje, bo nie często zdarza mi się kogoś zaczepiać na koncercie.
Kiedyś koło mnie mieszkał gość który miał tatuaż Sepultury, to sławne "S" a nawet niezbyt Sepultury słuchał. Zrobił sobie dziare bo jego dziewczynie się podobało jak goście mieli wytatuowane motywy zespołów na łapach bo sama tez metalu przez parte lat słuchała :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobra chłopaki, bo to juz przestało być śmieszne.

Cały temat Bon Jovi to oczywiście jedno wielkie prowo z przymrużeniem oka. Samą muzykę Bon Jovi oczywiście lubię, tak jak lubię Blondie, Fletwood Mac, Jefferson Airplane, Joan Jett i wiele innych. (Btw Blondie potrafiła czasami przypierdolić niezłym pazurem: https://www.youtube.com/watch?v=kvy_7_EjWrQ). Jak to normalny człowiek bez kija w dupie, lubię poimprezowac do muzyki z lat 80' i nie każda impreza to musi być śpiewanie Manilla Road, Manowar i Atlantean Kodex. Mój fanatyzm był stricte humorystyczny, o czym zresztą świadczą absurdalne sformułowania typu "Absolutny Kult", albo "King Crimson to nuda". Zresztą o koncercie KC pisałem tak dwa lata temu:
1. King Crimson
Doświadczenie jedyne w swoim rodzaju, emocje do końca życia. Nieprawdopodobne wrażenia, Fripp jest muzycznym geniuszem i tyle. Nie ma sensu porównywać tego ze standardowymi koncertami
[...] żadna kobieta nie skomponuje Starless i nie da takiej przyjemności jak usłyszenie go na żywo. Nie jestem fanatykiem King Crimson, dyskografii nie mam wyrytej, ale cóż to była za uczta. Jedyne w swoim rodzaju doświadczenie.
[...]
U mnie najczęściej grane w ciągu ostatniego miesiąca:
Megadeth
Iron Maiden
Visigoth
King Crimson
Virgin Steele
Ale jasne, jestem fanem popu i pozerem :mrgreen:

Myślę, że ten wesoły eksperyment udowodnił sporo ciekawych rzeczy, wnioski pozostawiam audytorium i lecę przesłuchiwać dyskografię Cindirelli.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A ja serio słucham popu i to nie była żadna prowokacja :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Invader pisze: pn cze 07, 2021 12:50 pm A ja serio słucham popu i to nie była żadna prowokacja :)
+1

A blondie jest czysto zajebiste
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Adrian S.O.S. pisze: ndz cze 06, 2021 6:11 pm
LukaSieka pisze: ndz cze 06, 2021 4:23 pm
Kiedyś koło mnie mieszkał gość który miał tatuaż Sepultury, to sławne "S" a nawet niezbyt Sepultury słuchał. Zrobił sobie dziare bo jego dziewczynie się podobało jak goście mieli wytatuowane motywy zespołów na łapach bo sama tez metalu przez parte lat słuchała :D
Kiedyś popularne było robienie sobie tatuaży da dziewczyny, robienie inicjałów albo imion jak np A.G. Forever lub Love Klaudia ale zrobić sobie tatuaż kapeli której się nie słucha żeby sie przypodobać lasce ?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Wnioski z eksperymentu: jak Dzosef trolluje i robi coś "z przymrużeniem oka" to eksperyment i prowo. Jak inni to robią to czysta trollerka ;)
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Bon Dzosef pisze: pn cze 07, 2021 12:27 pm Dobra chłopaki, bo to juz przestało być śmieszne.

Cały temat Bon Jovi to oczywiście jedno wielkie prowo z przymrużeniem oka. Samą muzykę Bon Jovi oczywiście lubię, tak jak lubię Blondie, Fletwood Mac, Jefferson Airplane, Joan Jett i wiele innych. (Btw Blondie potrafiła czasami przypierdolić niezłym pazurem: https://www.youtube.com/watch?v=kvy_7_EjWrQ). Jak to normalny człowiek bez kija w dupie, lubię poimprezowac do muzyki z lat 80' i nie każda impreza to musi być śpiewanie Manilla Road, Manowar i Atlantean Kodex. Mój fanatyzm był stricte humorystyczny, o czym zresztą świadczą absurdalne sformułowania typu "Absolutny Kult", albo "King Crimson to nuda". Zresztą o koncercie KC pisałem tak dwa lata temu:
1. King Crimson
Doświadczenie jedyne w swoim rodzaju, emocje do końca życia. Nieprawdopodobne wrażenia, Fripp jest muzycznym geniuszem i tyle. Nie ma sensu porównywać tego ze standardowymi koncertami
[...] żadna kobieta nie skomponuje Starless i nie da takiej przyjemności jak usłyszenie go na żywo. Nie jestem fanatykiem King Crimson, dyskografii nie mam wyrytej, ale cóż to była za uczta. Jedyne w swoim rodzaju doświadczenie.
[...]
U mnie najczęściej grane w ciągu ostatniego miesiąca:
Megadeth
Iron Maiden
Visigoth
King Crimson
Virgin Steele
Ale jasne, jestem fanem popu i pozerem :mrgreen:

Myślę, że ten wesoły eksperyment udowodnił sporo ciekawych rzeczy, wnioski pozostawiam audytorium i lecę przesłuchiwać dyskografię Cindirelli.
Teraz to już sie nie ma co tłumaczyć ani co prostować :) :wink:
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Djuk_416 pisze: pn cze 07, 2021 1:18 pm
Adrian S.O.S. pisze: ndz cze 06, 2021 6:11 pm
LukaSieka pisze: ndz cze 06, 2021 4:23 pm Speszył się i powiedział tak jak napisałem, że chyba nie zna tego. Dokładnie pamiętam te sytuacje, bo nie często zdarza mi się kogoś zaczepiać na koncercie.
Kiedyś popularne było robienie sobie tatuaży da dziewczyny, robienie inicjałów albo imion jak np A.G. Forever lub Love Klaudia ale zrobić sobie tatuaż kapeli której się nie słucha żeby sie przypodobać lasce ?
Finał był taki że go po paru latach zostawiła i juz sie nie spotykali. Typek z logo Sepultury został sobie sam :D Nie to że nie słuchał metalu w ogóle ale akurat za Sepulturą nie przepadał. Jak go pytałem to mówił ze sie po prostu jego dziewczynie podobał :D
AncientMariner pisze: pn cze 07, 2021 2:18 pm Teraz to już sie nie ma co tłumaczyć ani co prostować :) :wink:
Szydło z worka i tak już wyszło także po herbacie :wink:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No takie zachowanie jak z tym tatuażem to po prostu głupota.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Adrian S.O.S. pisze: pn cze 07, 2021 2:58 pm Finał był taki że go po paru latach zostawiła i juz sie nie spotykali. Typek z logo Sepultury został sobie sam :D Nie to że nie słuchał metalu w ogóle ale akurat za Sepulturą nie przepadał. Jak go pytałem to mówił ze sie po prostu jego dziewczynie podobał :D
Zawsze może sobie cover zrobić, dla dobrego tatuatora to żaden problem akurat. Przy mnie kiedyś dziewczyna usuwała sobie laserem imię byłego chłopaka :D
Ale fakt faktem, dobrze jest przemyśleć co się robi w życiu i czego konsekwencje zostają na dłużej...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Adrian S.O.S. pisze: pn cze 07, 2021 2:58 pm
AncientMariner pisze: pn cze 07, 2021 2:18 pm Teraz to już sie nie ma co tłumaczyć ani co prostować :) :wink:
Jeśli napisałem "King Crimson nuda" i zacytowałem wam swojego posta z 2019 o tym jak się bawiłem na ich koncercie za 400 peelenów, a wy dalej uważacie że to na powaznei, to jesteście wręcz skrajnie nienormalni :D Ale spoko, tym śmieszniej.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No to się bawiłeś jakiś czas temu. Mogłeś doznać olśnienia i mieć to już w dupie. To zresztą bardzo popularne wśród młodych metalsów, tak sobie chwilę czegoś posłuchać.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak tak xD

Boze jacy wy jesteście zalosni

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No tak, oczywiście my jesteśmy żałośni :)
Dobrze dyrektorze boomerów.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Bon Dzosef pisze: pn cze 07, 2021 4:42 pm
Adrian S.O.S. pisze: pn cze 07, 2021 2:58 pm
Jeśli napisałem "King Crimson nuda" i zacytowałem wam swojego posta z 2019 o tym jak się bawiłem na ich koncercie za 400 peelenów, a wy dalej uważacie że to na powaznei, to jesteście wręcz skrajnie nienormalni :D Ale spoko, tym śmieszniej.
To chyba nic złego jak zmieniają się muzyczne preferencje i z roku na rok przerzuca się człowiek z King Crimson na Bon Jovi :wink:
ODPOWIEDZ