Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 6661

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?

Post autor: Deleted User 6661 »

wojczi pisze: czw lip 08, 2021 2:52 pm Perkusista Mägo de Oz w dzisiejszym wywiadzie powiedział, że przesunęli premierę swojego albumu na 10.09, bo 03.09.wychodzi nowe Maiden
Jakiś link?
To już jest cuś... Przydałaby się jeszcze tracklista. No i singiel...
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

mad pisze: czw lip 08, 2021 4:26 pm
wojczi pisze: czw lip 08, 2021 2:52 pm Perkusista Mägo de Oz w dzisiejszym wywiadzie powiedział, że przesunęli premierę swojego albumu na 10.09, bo 03.09.wychodzi nowe Maiden
Jakiś link?

https://www.ironmaidenitalia.com/post/r ... embre-2021
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

wojczi pisze: czw lip 08, 2021 4:40 pm
Jakiś link?

Ta ta ehe. To tajemnica ale palne o tym w wywiadzie , poza tym co to jest za zespół ? 1 i zapewne ostatni raz o nim słyszę, z tego co wygooglowałem to grają jakiś folk metal a więc w czym przeszkoda żeby oba albumy wyszły razem ?
Jak dla mnie to beznadziejne zwrócenie na siebie uwagi.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

sekcjazwlok pisze: czw lip 08, 2021 4:46 pm
wojczi pisze: czw lip 08, 2021 4:40 pm
Jakiś link?

Ta ta ehe. To tajemnica ale palne o tym w wywiadzie , poza tym co to jest za zespół ? 1 i zapewne ostatni raz o nim słyszę, z tego co wygooglowałem to grają jakiś folk metal a więc w czym przeszkoda żeby nowe albumy wyszły razem ?
Jak dla mnie to beznadziejne zwrócenie na siebie uwagi.
Może wydawca Warner Music?
Deleted User 1499

Warner Music miałby na siebie zwracać uwagę ? Tylko po co ?

Poza tym , jakby album miał wyjśc we wrześniu , a na przyszłe lato mają przełożoną LOTB to kiedy by zaczęli promocje nowego ? Rok pózniej ?
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2021 4:55 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

sekcjazwlok pisze: czw lip 08, 2021 4:53 pm Warner Music miałby na siebie zwracać uwagę ? Tylko po co ?
Źle mnie zrozumiałeś, wydawcą obu jest Warner, może nie chcą tego hiszpańskiego zespołu przyćmić premierą IM.
Deleted User 1499

wojczi pisze: czw lip 08, 2021 4:55 pm
sekcjazwlok pisze: czw lip 08, 2021 4:53 pm Warner Music miałby na siebie zwracać uwagę ? Tylko po co ?
Źle mnie zrozumiałeś, wydawcą obu jest Warner, może nie chcą tego hiszpańskiego zespołu przyćmić premierą IM.
No może. Mimo wszystko wydaje mi się mocno naciągane. Maksymalnie liczę na singiel , a najrealniej to ogłoszenie że takowy album powstał i jakąs datę wydania.
W ogóle to mam nadzieje że ten cały hajp ma związek z nowym albumem , bo jak wyjadą z kolejnym browcem albo gierką to... :facepalm:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

wojczi pisze: czw lip 08, 2021 4:55 pm
Zgadza się, wytwórnie zwracają uwagę na terminy. Może to fake, ale wygląda wiarygodnie.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Poza tym , jakby album miał wyjśc we wrześniu , a na przyszłe lato mają przełożoną LOTB to kiedy by zaczęli promocje nowego ? Rok pózniej ?
Na LOTB będą grać nowy utwór lub kilka, proste. Legacy of the Beast to tak uniwersalna nazwa trasy, że mogą grać ją do końca kariery. Wszystkie utwory są ich Legacy :)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Nakręciliście mnie z tym WOTW, dzisiaj na Instagramie Maiden pojawiły się grafiki debiutu, Piece i SIT z napisami WOTW. Patrząc na trasę LOTB 2022 nie sądzę jednak, że wydadzą album przed nią, bo jaki sens miałaby ta trasa? Masa wyprzedanych biletów, zabookowane miejscówy od ponad roku.

Jeśli WOTW to inicjały singla, który dajmy na to wyjdzie 15 lipca, to myślicie, że czekaliby na pełny album np do sierpnia 2022, żeby wydać go po trasie? Bo przecież wydanie albumu w sierpniu/wrześniu powinno pociągnąć za sobą zapowiedź trasy albumowej. A nie sądzę, żeby chcieli czekać na Tour nowej płyty na po LOTB2022, bo jakby miało to wyglądać? No chyba, że jak w 2003 po halach jesienią. I pewnie tylko po Anglii albo po USA.

Poczekałbym do 15 i nie napalał się, bo możemy się zawieźć. Chyba, że WOTW to nowy album kompilacyjny. Sorry za tak długi post, ale po prostu takie mam przemyślenia. Co Wy na to?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Na LOTB mogą grać nowe utwory. Czemu nie?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

The_Alchemist pisze: czw lip 08, 2021 6:13 pm Chyba, że WOTW to nowy album kompilacyjny.
Absolutnie wykluczone, bo reklamują go liczbą 17., a dotąd wydali 16 albumów studyjnych. Zresztą to już by granda była, gdyby wydali składankę :D No i ta uczta Baltazara nijak by się miała do tego.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Wg plakatu trasy 2022 to LOTB plus WOTW (napis na murze). 15.07 singiel potem pewnie nowa plyta. Jesli nie bedzie covidovej popierdolki w 2022 to zagraja przełożoną LOTB trase plus singlowy WOTW, a na jesien rusza z trasa promująca nowy album
Deleted User 1499

MaidenFan pisze: czw lip 08, 2021 6:15 pm Na LOTB mogą grać nowe utwory. Czemu nie?
Bo Legacy to trasa typu Best of? Na niej co najwyżej zagrają singiel. IM nigdy nie grało na trasach Best of utworów premierowych, dla nich było miejsce na trasie promującej album. I uważam że pomimo pewnych zawirowań przez koronaschize, będą się tego trzymać.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Nie zmienia to faktu, że nazwa Legacy of the Beast jest na tyle uniwersalna, że mogą grać pod nią i nowe utwory.
Też celuję w singiel na trasie LOTB.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

sekcjazwlok pisze: czw lip 08, 2021 7:28 pm
MaidenFan pisze: czw lip 08, 2021 6:15 pm Na LOTB mogą grać nowe utwory. Czemu nie?
IM nigdy nie grało na trasach Best of utworów premierowych....
A Wildest Dreams ? :roll: :?
Deleted User 1499

Kuba pisze: czw lip 08, 2021 8:22 pm
sekcjazwlok pisze: czw lip 08, 2021 7:28 pm
IM nigdy nie grało na trasach Best of utworów premierowych....
A Wildest Dreams ? :roll: :?
Ojj źle napisałem, chodziło mi o promocje płyty, nie singiel.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokladnie pod LOTB podłącza singlowy utwor
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Wytwórni kasa też musi się zgadzać. Zespól i tak najwięcej zarabia na koncertach. Covid pokrzyżował plany koncertowe, ale nie musi wydawniczych. Wydawanie singla teraz bez wydania płyty wydaje się być kiepskim pomysłem, bo do jesieni przyszłego roku część ludzi zdąży już o nim zapomnieć, na dodatek jesień to dobry czas na rozwój covidu, bo tak na prawdę nie wiemy jaki wariant będzie za ponad rok.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ciekawe czy WOTW to tytuł nowej płyty... Jeśli tak, to jak obstawiacie rozwinięcie skrótu? Czyżby Wojna Światów/War of the Worlds albo coś w ten deseń? :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ