Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
longestday
- -#Wrathchild

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
A ja mam pozytywne przeczucia (dobra - wishful thinking) odnośnie nowego materiału. Okładka zajebista, tytuł mega niestandardowy. Mieli dwa lata od nagrania, aby wszystko przemyśleć i ewentualnie coś poprawić/wyrzucić. Mam nadzieję, że skopią wszystkim tyłki, zwłaszcza - malkontentom.
TWOTW na płycie tylko 6min?! Czyli intro do utworu tomtak naprawdę outro poprzedniego utworu?
Tylko z tego co wiem nic nie poprawiali i nie ruszalilongestday pisze: ↑pn lip 19, 2021 10:11 pm A ja mam pozytywne przeczucia (dobra - wishful thinking) odnośnie nowego materiału. Okładka zajebista, tytuł mega niestandardowy. Mieli dwa lata od nagrania, aby wszystko przemyśleć i ewentualnie coś poprawić/wyrzucić. Mam nadzieję, że skopią wszystkim tyłki, zwłaszcza - malkontentom.
A! Żeby nie było - mam nadzieję, że autentycznie nowy Maiden wjedzie i rozwali mi czachę chociaż tak jak "Firepower" Judasów. Mam po prostu wątpliwości - szczególnie po nowym singlu.
-
Deleted User 5490
A co się dziwisz? Przecież ostatnia minuta, to tylko lista płac na filmiku teledyskowym. Chciałbyś mieć taką długą ciszę przed następnym utworem? Widziałeś teledysk?
-
longestday
- -#Wrathchild

Ale Bruce na video promującym ostatnią koncertówkę mówił o pracy ze Steve'em w studio. Przy dzisiejszych protoolsach, ch- mujach, autotunach mogli poprawić sporo. Dobra czekajmy z otwartą głową na 3 września. Przyznaję, psioczyłem początkowo na setlistę "Legacy..." (tylko "Icarus" z niespodzianek), ale w Krakowie mnie totalnie zmiażdzyli i już nie narzekałem na brak Alexandra i To Tame A Land. Może teraz będzie podobnie. 
Haha, pewnie że mogli, ale przy całej mojej sympatii dla nich - to jest Maiden, nie chciało im się nic z z niczym robić i dałbym sobie rękę uciąć, że mam w tej kwestii racjęlongestday pisze: Przy dzisiejszych protoolsach, ch- mujach, autotunach mogli poprawić sporo. Dobra czekajmy z otwartą głową na 3 września.
-
Deleted User 5490
Czasy, kiedy Birch cisnął do skutku Dickinsona za jaja, żeby wydobyć z niego odpowiedni wrzask w The Number Of The Beast bezpowrotnie się skończyły. Martina już nie ma, a Kevin stawia na naturalność(pewnie woli też kobiety z owłosionymi nogami) więc mu autotuny zawadzają.
To jest takie proste... echh...Zdan pisze: ↑pn lip 19, 2021 10:07 pm No Maideni zmieni styl. Owszem. Zmiana się ludziom nie podoba i wyrażają to. Po albumach a teraz po nowym singlu. Mają do tego święte prawo tak samo jak fani mają prawo oceniać singiel na 20/10 czy tam ile im się podoba. Jak można chwalić to można i na pełnej jechać.
www.MetalSide.pl
Jak widać proste rzeczy są czas najtrudniejsze do zrozumienia. Czekam na argument - "to forum fanów Maiden jak się nie podoba to wypad z baru!"gumbyy pisze: ↑pn lip 19, 2021 10:50 pmTo jest takie proste... echh...Zdan pisze: ↑pn lip 19, 2021 10:07 pm No Maideni zmieni styl. Owszem. Zmiana się ludziom nie podoba i wyrażają to. Po albumach a teraz po nowym singlu. Mają do tego święte prawo tak samo jak fani mają prawo oceniać singiel na 20/10 czy tam ile im się podoba. Jak można chwalić to można i na pełnej jechać.
Bronek ma 63 lata + wyleczony nowotwór. Czy ktoś tu jeszcze ma nadzieję, że będzie darł się jak dwudziestokilkulatek?Pierre Dolinski pisze: ↑pn lip 19, 2021 10:47 pm Czasy, kiedy Birch cisnął do skutku Dickinsona za jaja, żeby wydobyć z niego odpowiedni wrzask w The Number Of The Beast bezpowrotnie się skończyły. Martina już nie ma, a Kevin stawia na naturalność(pewnie woli też kobiety z owłosionymi nogami) więc mu autotuny zawadzają.
-
Deleted User 5490
Nie mam, ale lepiej, żeby śpiewał na miarę swoich możliwości niż wysilał się ponad, a męczy bułę. Żeby tego uniknąć mogliby przestroić gitary choć o pół tonu, albo o cały ton i byłoby mu łatwiej. Nie wiedzieć czemu tego nie robią.
Ozzy już dawno musiałby przestać śpiewać, gdyby gitarzyści nie zjechali mocno ze strojem. A tak doczłapał do drugiej połowy drugiej dekady XXI wieku.
Ozzy już dawno musiałby przestać śpiewać, gdyby gitarzyści nie zjechali mocno ze strojem. A tak doczłapał do drugiej połowy drugiej dekady XXI wieku.
W ogóle czy tylko ja mam podejrzenia, że te 3 ostatnie kolosy to jakaś quasi-suita rozdzielona na kilka części i dlatego dali je na sam koniec?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- dostoevsky
- -#Assassin

-
Deleted User 5490
Schizoid. O to już musisz wróża Macieja zapytać, ale nie zbliżaj się za bardzo do niego zadnią stroną, bo wyznał ostatnio coś społeczeństwu. 
- dostoevsky
- -#Assassin

Po prostu Steve pozazdrościł Bruce'owi i ostatnie trzy kawałki to harrisowe opus magnum. 
Ciekawi mnie co powiedział Bruce o 1-2 kawałach, które będą zaskoczeniem dla fanów... poprzednio takim numerem był EOTC. Jeśli to będzie równie udany eksperyment, to czemu nie.
Co do okładki - mi osobiście Edek bardzo się podoba, tak samo podoba mi się jak prezentuje się logo na okładce. Jedyny mankament to mało porywające tło, wielka szkoda że grafik poszedł tu na łatwiznę.
Choć z drugiej strony, czy te komiksowe okładki są konieczne? TFF i seria komiksowych okładek do singli była fajna, ale tyłka mi osobiście nie urwała. Trzeba powiedzieć, że zarówno artwork do TBOS jak i najnowszej płyty jest charakterystyczny, zapadający w pamięć, żeby nie powiedzieć "klasyczny" - w przeciwieństwie do AMOLAD czy nawet BNW, które generalnie bardziej mi się podobają.
To co mnie wkurza to to, że wszystkie wydawnictwa od TBOS (w tym dwie koncertówki i teraz nowy album) są oparte na tym samym "szkielecie" - jakby do oprawy graficznej wykorzystywali ten sam template, tylko za każdym razem zmieniali obrazki i czcionki. Oczywiście to nie jest rzecz, która nie daje mi spać po nocach, niemniej jednak świadczy o leniwym managemencie/zapleczu zespołu - bo nie można przecież powiedzieć, że Janek czy Adrian są za to odpowiedzialni. PR w obozie Maiden też leży i kwiczy, w przeciwieństwie do takiej Mety.
Ciekawi mnie co powiedział Bruce o 1-2 kawałach, które będą zaskoczeniem dla fanów... poprzednio takim numerem był EOTC. Jeśli to będzie równie udany eksperyment, to czemu nie.
Co do okładki - mi osobiście Edek bardzo się podoba, tak samo podoba mi się jak prezentuje się logo na okładce. Jedyny mankament to mało porywające tło, wielka szkoda że grafik poszedł tu na łatwiznę.
Choć z drugiej strony, czy te komiksowe okładki są konieczne? TFF i seria komiksowych okładek do singli była fajna, ale tyłka mi osobiście nie urwała. Trzeba powiedzieć, że zarówno artwork do TBOS jak i najnowszej płyty jest charakterystyczny, zapadający w pamięć, żeby nie powiedzieć "klasyczny" - w przeciwieństwie do AMOLAD czy nawet BNW, które generalnie bardziej mi się podobają.
To co mnie wkurza to to, że wszystkie wydawnictwa od TBOS (w tym dwie koncertówki i teraz nowy album) są oparte na tym samym "szkielecie" - jakby do oprawy graficznej wykorzystywali ten sam template, tylko za każdym razem zmieniali obrazki i czcionki. Oczywiście to nie jest rzecz, która nie daje mi spać po nocach, niemniej jednak świadczy o leniwym managemencie/zapleczu zespołu - bo nie można przecież powiedzieć, że Janek czy Adrian są za to odpowiedzialni. PR w obozie Maiden też leży i kwiczy, w przeciwieństwie do takiej Mety.
EOTC to był UDANY eksperyment?dostoevsky pisze: ↑pn lip 19, 2021 11:30 pm poprzednio takim numerem był EOTC. Jeśli to będzie równie udany eksperyment, to czemu nie.
Myślę, że tak.sajki pisze: ↑wt lip 20, 2021 7:26 amEOTC to był UDANY eksperyment?dostoevsky pisze: ↑pn lip 19, 2021 11:30 pm poprzednio takim numerem był EOTC. Jeśli to będzie równie udany eksperyment, to czemu nie.
Zdania są bardzo podzielone co do niego, ale jest sporo pozytywnych głosów czyli ludziom się podoba.
Mi w sumie trochę też. Lepiej żeby więcej czegoś takiego nie robili, ale jednorazowo jest to dla mnie czymś fajnym
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ja od momentu premiery słuchałem go kilka, góra kilkanaście razy, tak mnie takie granie męczy. Identyko mam z WTWWB, nad którym zewsząd widzę zachwyty. Zupełnie nie moje granie, typowe męczenie buły bez grama ognia, ani w jednym, ani w drugim kawałku nie znajduję choćby odrobiny metalu.Michał pisze: ↑wt lip 20, 2021 7:34 amMyślę, że tak.sajki pisze: ↑wt lip 20, 2021 7:26 amEOTC to był UDANY eksperyment?dostoevsky pisze: ↑pn lip 19, 2021 11:30 pm poprzednio takim numerem był EOTC. Jeśli to będzie równie udany eksperyment, to czemu nie.
Zdania są bardzo podzielone co do niego, ale jest sporo pozytywnych głosów czyli ludziom się podoba.
Mi w sumie trochę też. Lepiej żeby więcej czegoś takiego nie robili, ale jednorazowo jest to dla mnie czymś fajnym