Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
No wiadomo. Irytuje mnie ta narracja, którą uskuteczniają osoby niesprzyjające Nergalowi, wedłuk kórej to celebryta i nic więcej. Behemoth i postać Darskiego nie wszystkim muszą pasować, ale prawda jest taka, że Nergal od lat konsekwentnie pcha ten wózeczek do przodu i zawzięcie pracuje na swój sukces. A ten jest ogromny, bo chyba nie było w historii metalu zespołu ze sceny ekstremalnej, który by osiągnął tyle, co Behemoth. Sam nie lubię Nergala jako osoby, ale muzycznie jest bardziej rozgarnięty, niż większość muzyków z tej wyższej ligi.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Czort - Apostoł
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.

In Twilight's Embrace - Trembling

Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi - Berliner Vulkan
A to ja zdecydowanie wolę te dwie pierwsze płyty Kata. Na późniejszych grafomania Romka zdecydowanie mniej mi pasuje. Muzycznie to oczywiście cały czas świetny poziom.blackmailer pisze: ↑ndz sie 01, 2021 1:00 pm Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
Co do Turbo, to mam wrażenie, że dopiero w obecnym stuleciu Wojtek wreszcie stwierdził co chce grać. A teraz dodatkowo postanowił rozdzielić swoje zapędy do ostrzejszego grania od podstawowej kapeli. Myślę, że to też dobry ruch, chociaż ze szkodą dla Turbo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
O, a według mnie Bastard to zdecydowany peak Kostrzewskiego jako tekściarza. Ale moim ulubionym momentem w jego karierze jest początek Legendy Wyśnionej i te słowa:
Jest w nich coś strasznie magicznego i unikatowego, trudno mi powiedzieć co dokładnie, ale zawsze mnie to w jakiś sposób porusza.Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.

Vader - Before The Age Of Chaos
- blackcocker
- -#Moderator

Jasne, jasne, mówię tylko o muzycepz pisze: ↑ndz sie 01, 2021 3:45 pmA to ja zdecydowanie wolę te dwie pierwsze płyty Kata. Na późniejszych grafomania Romka zdecydowanie mniej mi pasuje. Muzycznie to oczywiście cały czas świetny poziom.blackmailer pisze: ↑ndz sie 01, 2021 1:00 pm Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Fakt, świetny wers.Schizoid pisze: ↑ndz sie 01, 2021 3:57 pm
O, a według mnie Bastard to zdecydowany peak Kostrzewskiego jako tekściarza. Ale moim ulubionym momentem w jego karierze jest początek Legendy Wyśnionej i te słowa:Jest w nich coś strasznie magicznego i unikatowego, trudno mi powiedzieć co dokładnie, ale zawsze mnie to w jakiś sposób porusza.Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Pomijając wszystko inne - ZNAKOMITY album!
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Black Widow - Streetfighter
genialny Speed/Heavy Metal z Belgii. Jednostrzałowcy, a szkoda.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kata nie biore pod uwagę, bo dla mnie to zespół asłuchalny. Na poziomie mainstreamu nie było chyba w metalu tak złego wokalu