Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Teraz słucham...

Post autor: Schizoid »

No wiadomo. Irytuje mnie ta narracja, którą uskuteczniają osoby niesprzyjające Nergalowi, wedłuk kórej to celebryta i nic więcej. Behemoth i postać Darskiego nie wszystkim muszą pasować, ale prawda jest taka, że Nergal od lat konsekwentnie pcha ten wózeczek do przodu i zawzięcie pracuje na swój sukces. A ten jest ogromny, bo chyba nie było w historii metalu zespołu ze sceny ekstremalnej, który by osiągnął tyle, co Behemoth. Sam nie lubię Nergala jako osoby, ale muzycznie jest bardziej rozgarnięty, niż większość muzyków z tej wyższej ligi.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Obrazek
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Czort - Apostoł

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

a3093719786_10.jpg
Deleted User 2259

Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

In Twilight's Embrace - Trembling

Deleted User 2259

Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi - Berliner Vulkan

Deleted User 2259

DT - debiut
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackmailer pisze: ndz sie 01, 2021 1:00 pm Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
A to ja zdecydowanie wolę te dwie pierwsze płyty Kata. Na późniejszych grafomania Romka zdecydowanie mniej mi pasuje. Muzycznie to oczywiście cały czas świetny poziom.

Co do Turbo, to mam wrażenie, że dopiero w obecnym stuleciu Wojtek wreszcie stwierdził co chce grać. A teraz dodatkowo postanowił rozdzielić swoje zapędy do ostrzejszego grania od podstawowej kapeli. Myślę, że to też dobry ruch, chociaż ze szkodą dla Turbo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: ndz sie 01, 2021 3:45 pm

A to ja zdecydowanie wolę te dwie pierwsze płyty Kata. Na późniejszych grafomania Romka zdecydowanie mniej mi pasuje. Muzycznie to oczywiście cały czas świetny poziom.

O, a według mnie Bastard to zdecydowany peak Kostrzewskiego jako tekściarza. Ale moim ulubionym momentem w jego karierze jest początek Legendy Wyśnionej i te słowa:
Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.
Jest w nich coś strasznie magicznego i unikatowego, trudno mi powiedzieć co dokładnie, ale zawsze mnie to w jakiś sposób porusza.

Obrazek

Vader - Before The Age Of Chaos

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

pz pisze: ndz sie 01, 2021 3:45 pm
blackmailer pisze: ndz sie 01, 2021 1:00 pm Sam jestem ultrasem Turbo, ale jeśli chodzi o najlepszy zespół Polski jeśli chodzi o metal, no to typowałbym jednak Kaciora. Dużo dojrzalsze granie niż Turbo, których na dwóch pierwszych płytach było stać wyłącznie na kopiowanie wczesnego Iron Maiden, a potem... wiadomo. Kat był od początku konsekwentny i z płyty na płytę materiał był coraz lepszy, nie chcę mówić, że eklektyczny, bo to może zbyt duże słowo, ale tam kupa dobrych rzeczy się działa na tych płytach.
Jasne, jasne, mówię tylko o muzyce :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: ndz sie 01, 2021 3:57 pm
O, a według mnie Bastard to zdecydowany peak Kostrzewskiego jako tekściarza. Ale moim ulubionym momentem w jego karierze jest początek Legendy Wyśnionej i te słowa:
Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.
Jest w nich coś strasznie magicznego i unikatowego, trudno mi powiedzieć co dokładnie, ale zawsze mnie to w jakiś sposób porusza.
Fakt, świetny wers.

Obrazek

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Obrazek
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Saimon1995 pisze: ndz sie 01, 2021 5:26 pm Obrazek
Pomijając wszystko inne - ZNAKOMITY album!
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

R-5444436-1503188282-9243.jpeg.jpg
R-5444436-1503188282-9243.jpeg.jpg (8.73 KiB) Przejrzano 119 razy
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Obrazek

Black Widow - Streetfighter

genialny Speed/Heavy Metal z Belgii. Jednostrzałowcy, a szkoda.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Kata nie biore pod uwagę, bo dla mnie to zespół asłuchalny. Na poziomie mainstreamu nie było chyba w metalu tak złego wokalu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ