Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Thrash Metal

Post autor: nugz »

nowy EXO planowo w 3 tygodniu listopada, juz w zasadzie oficjalnie, tylko bez daty ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Oczekuję tego samego co na ostatnich płytach czyli łomotu ala Exo ;)
nugz
SMERF MARUDA

troche glupio oczekiwac czegos innego :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Może nagrają swój "Risk" albo "Super Collider"? ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Bon Dzosef pisze: pn sie 09, 2021 11:11 pm W 2017 pierwszy raz widziałem Destruction spod sceny, to nawet z barierki i przy światłach koncertu Mike wyglądał słabo. Zresztą Shmier nawet wspomniał w tym wywiadzie, że ludzie regularnie go pytali czy wszystko z nim okej.
W czwartek będę widział Destruction z zastępcą, to napiszę jak to wypadło
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Żelazny pisze: wt sie 10, 2021 3:14 pm
Bon Dzosef pisze: pn sie 09, 2021 11:11 pm W 2017 pierwszy raz widziałem Destruction spod sceny, to nawet z barierki i przy światłach koncertu Mike wyglądał słabo. Zresztą Shmier nawet wspomniał w tym wywiadzie, że ludzie regularnie go pytali czy wszystko z nim okej.
W czwartek będę widział Destruction z zastępcą, to napiszę jak to wypadło
Napisz bo aż ciekaw jestem.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Karl pisze: wt sie 10, 2021 1:57 pm nowy EXO planowo w 3 tygodniu listopada, juz w zasadzie oficjalnie, tylko bez daty ;)
Mi to się nawet nie chce sprawdzać nowych płyt zespołów typu Exodus, Testament, Overkill. Ostatnia tego typu, która była interesująca to "Dark Roots of the Earth".
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

^ja mam zupelnie odwrotnie np. w kwestii Megadeth.
kompletnie mi lata nowy album, za to Gary'ego z ekipa wyczekuje jak 10-latek gwiazdki ;)
"generic thrash" to moj ulubuiny podgatunek :P
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Thrash metal który brzmi jak thrash metal - szokujące ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: wt sie 10, 2021 4:37 pm Thrash metal który brzmi jak thrash metal
Bez sensu... ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

:)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: wt sie 10, 2021 4:37 pm Thrash metal który brzmi jak thrash metal - szokujące ;)
Nie, bardziej Overlill brzmiacy jak Overkill. Sto razy bardziej wole jakas nową załogę pelna swiezych pomysłów, chociaż akurat w thrashu w nowych falach praktycznie nic ciekawego nie ma

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr sie 11, 2021 4:11 pm
Zdan pisze: wt sie 10, 2021 4:37 pm Thrash metal który brzmi jak thrash metal - szokujące ;)
Nie, bardziej Overlill brzmiacy jak Overkill. Sto razy bardziej wole jakas nową załogę pelna swiezych pomysłów, chociaż akurat w thrashu w nowych falach praktycznie nic ciekawego nie ma
A Overkill który brzmi jak Overkill to niby co jest jak nie thrash metal? Styl wypracowany, numery zacne, hity są - po co zmieniać coś co nie jest zepsute? A młode ekipy w thrashu to 99% tak potężni kopiści że aż żal bierze. I to często słabi kopiści.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie interesuja mnei zespoły, które nagrywaja ciagle to samo.

Fakt, thrash to generalnie nieszczesliwy gatunek. W takim heavy czy epicu aż miło się słucha młodych załóg. Albo po prostu to specyfika thrashu, że tu już się więcej nie wymyśli. Tyle, że w takim układzie spokojnie wystarczy mi te 100-200 płyt już wydanych i nie widzę żeby coś wnosiły jakieś kolejne takie same krążki.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Zdan pisze: śr sie 11, 2021 6:59 pm
A Overkill który brzmi jak Overkill to niby co jest jak nie thrash metal? Styl wypracowany, numery zacne, hity są - po co zmieniać coś co nie jest zepsute? A młode ekipy w thrashu to 99% tak potężni kopiści że aż żal bierze. I to często słabi kopiści.
Hity to maja Michael Jackson, Celine Dion albo Justin Bieber a nie jakieś Overkill :twisted: :B
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr sie 11, 2021 7:02 pm Nie interesuja mnei zespoły, które nagrywaja ciagle to samo.

Fakt, thrash to generalnie nieszczesliwy gatunek. W takim heavy czy epicu aż miło się słucha młodych załóg. Albo po prostu to specyfika thrashu, że tu już się więcej nie wymyśli. Tyle, że w takim układzie spokojnie wystarczy mi te 100-200 płyt już wydanych i nie widzę żeby coś wnosiły jakieś kolejne takie same krążki.
Słyszałem taki zarzut wobec AC/DC i Motorów. Teraz słyszę wobec Overkill. Jak ktoś tam nie odróżnia jednej płyty od drugiej to przykro mi. Niech się wyloguje i nie słucha. Zawsze powtarzałem, że dobre numery nimi są bez wolt stylistycznych. A co do nowego thrashu - sam go nie słucham chyba, że coś ma związki ze sceną metalpunk lub hardcore/crossover bo wtedy jest szansa na cios (Power Trip!).
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Invader pisze: śr sie 11, 2021 7:03 pm

Hity to maja Michael Jackson, Celine Dion albo Justin Bieber a nie jakieś Overkill :twisted: :B
Ale my tu rozmawiamy o metalu Invader ;) Przecież ty go nie słuchasz już to co gadasz? ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Zdan pisze: śr sie 11, 2021 7:04 pm
Invader pisze: śr sie 11, 2021 7:03 pm

Ale my tu rozmawiamy o metalu Invader ;) Przecież ty go nie słuchasz już to co gadasz? ;)
Ale czytam i chciałem byś znał moje zdanie na temat ich ''hitów'' :pijak: :dance:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, bo takie ostatnie płty Overkilla to sa zupełnie różne xD Taki Grinding Wheel i Electric Age, obie fajne, no ale można byłoby wymieszać numery i nikt nie zauważyłby różnicy. Grinding Wheel przesłuchałem raz, a tej kolejnej to już nawet nie chciało mi się sprawdzać.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr sie 11, 2021 7:08 pm Tak, bo takie ostatnie płty Overkilla to sa zupełnie różne xD Taki Grinding Wheel i Electric Age, obie fajne, no ale można byłoby wymieszać numery i nikt nie zauważyłby różnicy. Grinding Wheel przesłuchałem raz, a tej kolejnej to już nawet nie chciało mi się sprawdzać.
Widzisz a ja jednak je odróżniam xD Ciekawostka. I kumple odróżniają. I inni takoż. Ale jak mówiłem - stwierdziłeś, że w obecnym stanie gatunek nie jest dla Ciebie to luzik.
ODPOWIEDZ