W sumie, to mi brzmi trochę jak młodszy brat When The River Runs DeepSaimon1995 pisze: ↑czw sie 19, 2021 7:12 pm Macie rację z faktem, że wokal jednak "schowany". Martwi mnie to trochę. Ale wracając warstwy muzycznej: bardzo dobre. Mi się również skojarzyło z solowym Bronkiem.
Strαtego - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Strαtego - opinie na temat nowego singla
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

No te melodyjki w zwrotach bardzo mogą o tym świadczyćSchizoid pisze: ↑czw sie 19, 2021 7:16 pmW sumie, to mi brzmi trochę jak młodszy brat When The River Runs DeepSaimon1995 pisze: ↑czw sie 19, 2021 7:12 pm Macie rację z faktem, że wokal jednak "schowany". Martwi mnie to trochę. Ale wracając warstwy muzycznej: bardzo dobre. Mi się również skojarzyło z solowym Bronkiem.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Za bardzo schowany Dickinson, klawisze (a właściwie brzmienie, bo samo ich użycie jest w porządku, ale nie z tym brzmieniem) - to na minus. Na lekki minus też solo Janicka - mógłby jednak chociaż czasem udawać, że nie gra w kółko tej samej solówki.
A, i te melodyjki w zwrotce - szkoda, że są.
Bardzo dobry refren, ogólnie rzecz biorąc myślę, że numer dobrze zaśpiewany (ale znowu, po co tak chować te wokale). Nie odstaje poziomem od większości singli z poprzednich płyt. Te melodie, o których jakiś recenzent napisał, że są "orientalne" (ja bym tak nie powiedział, bez przesady) też raczej w porządku.
Klimaty BNW/Virtual - tak mi się to kojarzy po kilku odsłuchach.
Często broniłem Shirleya, ale to co zrobili z wokalem jest niewytłumaczalne.
A, i te melodyjki w zwrotce - szkoda, że są.
Bardzo dobry refren, ogólnie rzecz biorąc myślę, że numer dobrze zaśpiewany (ale znowu, po co tak chować te wokale). Nie odstaje poziomem od większości singli z poprzednich płyt. Te melodie, o których jakiś recenzent napisał, że są "orientalne" (ja bym tak nie powiedział, bez przesady) też raczej w porządku.
Klimaty BNW/Virtual - tak mi się to kojarzy po kilku odsłuchach.
Często broniłem Shirleya, ale to co zrobili z wokalem jest niewytłumaczalne.
Ostatnio zmieniony czw sie 19, 2021 7:20 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wierzyć recenzjom które powoli zaczynają spływać, z krótszych utworów jeszcze lepszy jest Days of the Future Past. Jaram się.
Zdążyłem przesłuchać Stratego 5 razy, refren cały czas gra w głowie. Jest gicior
Zdążyłem przesłuchać Stratego 5 razy, refren cały czas gra w głowie. Jest gicior
Utwór naprawdę dobry, ale rzeczywiście osoba, która przyklepała utwór z tak schowanym wokalem, powinna dostać kopa w jaja. Zwłaszcza że nie ma tutaj czego chować, bo wokal Bruce'a w średnim rejestrze jest naprawdę przyjemny.
Jest szansa że to jakoś poprawią, tak jak skorygowali TWOTW, gdzie na początku Bruce brzmiał, jakby śpiewał w kiblu?
Jest szansa że to jakoś poprawią, tak jak skorygowali TWOTW, gdzie na początku Bruce brzmiał, jakby śpiewał w kiblu?
Dokładnie mi kawałek mega mocno siadł. Świetna zwrotka i refren, szczególnie fajny podkład Janka w zwrotce. Nie siedzi mi pre-chorus ale może z czasem się spodoba. Fajne solo i ten motyw podobny z Talismana od razu po solo xD. Na razie silne 8/10 ale na żywo będzie miazga! Oby Nicko wytrzymał 
Na Apple Music jest lepiej niż na YTScoobany pisze: ↑czw sie 19, 2021 7:21 pm Utwór naprawdę dobry, ale rzeczywiście osoba, która przyklepała utwór z tak schowanym wokalem, powinna dostać kopa w jaja. Zwłaszcza że nie ma tutaj czego chować, bo wokal Bruce'a w średnim rejestrze jest naprawdę przyjemny.
Słuchając na jedno ucho, bo chwilowo jestem połowicznie głuchy, mogę powiedzieć, że podoba mi się.
Wokal słaby, ale nie spodziewałem się lepszego to nie jestem zawiedziony.
Produkcja bardzo słaba.
Ale ogólnie nie jest to zły utwór. Uważam, że na żywo może zyskać, będzie brzmiał surowiej
Wokal słaby, ale nie spodziewałem się lepszego to nie jestem zawiedziony.
Produkcja bardzo słaba.
Ale ogólnie nie jest to zły utwór. Uważam, że na żywo może zyskać, będzie brzmiał surowiej
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Fajny numer. Produkcja najgorsza w historii. A McBrainowi kupic metronom i podpiąć do stopy. Albo zatrudnić producenta, który potrafi to wyrównać 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
To ja mam zupełnie odwrotnie
A pre chorus i chorus koks. Szkoda, że z klawiszami
- dostoevsky
- -#Assassin

Kto zmienił tytuł? 
-
Deleted User 5490
Nie ja. Mamy swój własny gówniany temat.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Mam słabość do utworów, za którymi stoi Janick. Trochę kiczowaty keyboard ale poza tym jest super. Produkcja do dupy ale no tutaj był potrzebny cud, żeby coś się zmieniło. Na razie mam wrażenie, że przypadnie mi do gustu bardziej niż WotW ale potrzebne będzie więcej przesłuchań.
Mi dwa pierwsze single jakoś nie siedzą. A wokal i ogólnie brzmienie totalnie z dupy.
Czy można prosić linka do ruskiego flaca ?
Czy można prosić linka do ruskiego flaca ?
Nie wiem co Wy z tym wokalem, jak dla mnie Bruce studyjny zawsze brzmi idealnie i tak samo na każdym albumie post-reunion. Również w tym kawałku.
Moja żona jest wyczulona na wycie Bruce'a i nie mogła go słuchać na koncertach z Book of Souls zaś teraz na Legacy na i albumie cieszy się, że nie pieje i jej nie irytuje
Stratego 8/10
WOTW 9/10.
Moja żona jest wyczulona na wycie Bruce'a i nie mogła go słuchać na koncertach z Book of Souls zaś teraz na Legacy na i albumie cieszy się, że nie pieje i jej nie irytuje
Stratego 8/10
WOTW 9/10.
Fajny jest wstęp i motyw po solo. Gdyby usunąć melodyjki pod zwrotkami i dać solo do zagrania dla Adriana byłoby bardzo fajnie. Na razie odsłuch w pracy na glośniczku bt. Zobaczymy jak wejdzie w domu
Chłopie rozumiem fanatyzm ale porównywanie obecnego wycia do BNW to oszukiwanie samego siebie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Trochę szacunku do administracji
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01