Jaką wersję albumu planujesz kupić?

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Którą wersję wybierzesz?

Box
5
9%
CD
27
49%
Digital
4
7%
Vinyl
3
5%
Kilka z nich (które?)
8
15%
Żadnej
8
15%

Liczba głosów: 55

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Jaką wersję albumu planujesz kupić?

Post autor: pz »

remi pisze: sob sie 21, 2021 1:42 pm Podobno Jewel jest z Japonii. Kolega mi przywiezie gdy otworzą granice. Te digi to skrajny debilizm. Co ma do tego ekologia. :facepalm: kolejny wymysł
Są biodegradowalne, same się rozkładają w wyniku używania :D Jak ja nie znoszę gościa, który wymyślił to badziewne opakowanie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

remi pisze: sob sie 21, 2021 1:42 pm Podobno Jewel jest z Japonii. Kolega mi przywiezie gdy otworzą granice. Te digi to skrajny debilizm. Co ma do tego ekologia. :facepalm: kolejny wymysł
To ciekawe bo nawet japońskie wersje to podobno też digipacki.
spider89
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spider89 »

Siwy pisze: sob sie 21, 2021 8:37 am CD do kolekcji, niezależnie jaki ten album bedzie. Nawet nie rozpakuje z folii, bo i tak nie mam na czym słuchać :B

Mam ten sam problem, narazie nie mam porządnego sprzętu muzycznego ale do kolekcji musi być, pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Digipacki są spoko, nie wiem skąd te uprzedzenia. Oczywiście nie mówię o jakichś gównach typu polska cena, ale jak jest dobrze zrobiony, to jestem na tak. Jak szanujesz płyty, to i trwałość jest wystarczająca.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

sajki pisze: sob sie 21, 2021 3:02 pm Digipacki są spoko, nie wiem skąd te uprzedzenia. Oczywiście nie mówię o jakichś gównach typu polska cena, ale jak jest dobrze zrobiony, to jestem na tak. Jak szanujesz płyty, to i trwałość jest wystarczająca.
Z tego że to i tak mniej trwałe opakowanie niż jewelcase. Do tego widziałem co potrafi z takim digi zrobić Poczta Polska/ktoś nie umiejący pakować płyt. Dziękuję ale postoję.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

sajki pisze: sob sie 21, 2021 3:02 pm Digipacki są spoko, nie wiem skąd te uprzedzenia. Oczywiście nie mówię o jakichś gównach typu polska cena, ale jak jest dobrze zrobiony, to jestem na tak. Jak szanujesz płyty, to i trwałość jest wystarczająca.
Nie widziałem digipacków "polska cena", jedynie jewele. A digi trzeba by trzymać ciągle w folii, żeby po kilku razach ściągania i wkładania na półkę nie było żadnego zagięcia na rogach. Dziadostwo straszne, bardzo często booklet też jest bardzo słaby, albo w ogóle go nie ma.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Zdan pisze: sob sie 21, 2021 3:13 pm
Z tego że to i tak mniej trwałe opakowanie niż jewelcase. Do tego widziałem co potrafi z takim digi zrobić Poczta Polska/ktoś nie umiejący pakować płyt. Dziękuję ale postoję.
A ile razy mi przyszły połamane jewele, albo z powyłamywanymi ząbkami to nie zliczę. Plus taki, że można sobie wymienić, ale wiąże się to z dodatkowym zachodem i kosztami.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

sajki pisze: sob sie 21, 2021 3:42 pm
A ile razy mi przyszły połamane jewele, albo z powyłamywanymi ząbkami to nie zliczę. Plus taki, że można sobie wymienić, ale wiąże się to z dodatkowym zachodem i kosztami.
No i ta możliwość wymiany to ogromny plus, a koszta nie są wielkie. Zniszczonego digipacka musisz znosić do końca życia, albo kupować nowego :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Tak, ale jak szanujesz, nie nosisz/wozisz ze sobą, to dają radę. Mam sporo digi i nie kojarzę żeby któryś był w złym stanie.
A często właśnie digi mają dodatkową zawartość, grubsze książeczki, dodatkowe zdjęcia i ogólnie są ładniej i bardziej bogato wydane.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Tę wersję
Obrazek
Średnio mi się podobają książkowe wydania ale nie lubię digi, a ta wersja jednak jest solidnie wykonana
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

To digi Maiden nie jest jakieś najgorsze. Ostatnio kupiłem 3 digipacki - Soen, Smith/Kotzen i najnowszą koncertówkę Maiden i digipack koncertówki jest trochę grubszy i wydaje się być bardziej trwały. Mimo wszystko powinni wydać też jewel, wtedy digi bym pewnie nie kupował.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No średnio to będzie wyglądało na półce w towarzystwie wydań z 98 i pozostałych płyt w jewelach

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Michał pisze: sob sie 21, 2021 4:49 pm Tę wersję
Obrazek
Średnio mi się podobają książkowe wydania ale nie lubię digi, a ta wersja jednak jest solidnie wykonana
Ja właśnie tego nie kupię przez te kretyńskie wymiary.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

sajki pisze: sob sie 21, 2021 4:58 pm
Obrazek
Czy to jest rozmiaru pudełka DVD czy większe? Półki mam idealnie na dvd mierzone :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Obrazek
Tbos mam wsadzone poza kolejnsocią, obok ddvd
Jeszcze sobie tbos jewela dokupię i będzie git.

Jedyne digi które lubię z tych co mam to immortal - all shall Fall bo ma taką ochronkę.
Obrazek

Ewentualnie turbo i Hunter wydania w digi ale one są 2 płyty ale w takiej papierowej ochronce
Obrazek
W środku po prostu są 2 osobne digi i jakaś ochronę to tam daje ale rogi i tak się wyrabiają.
Pozostałe digi które mam to muszą być naprawdę sporo taniej, być jedynym formatem cd jak np Popiór lub mieć coś dodatkowego np dvd jak mam unpugged Roda Stewarta czy live in Leipzig Mayhem.

Gdyby to Maidenowe digi miało twarda okładkę to bym wziął, ale wolę żeby wyglądało na półce brzydko niż mieć kawałek mało trwałej tekturki

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

pz pisze: sob sie 21, 2021 5:09 pm
Obrazek
Czy to jest rozmiaru pudełka DVD czy większe? Półki mam idealnie na dvd mierzone :)
Ciut większe, około centymetr
Załączniki
IMG_20210821_171027_edit_66473209184648.jpg

spioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: spioch »

Vinyl czarny. Na ogół słucham z neta czasem jak mnie najdzie to na winylu. A tu taki plan że pierwsze odsłuchanie będzie na czarnym krążku popijając troopera...oczywiście jak płyta przyjdzie na czas a ja po 3 dniowym szkoleniu będę ogarnial ;)

Przy okazji dzień dobry dawno mnie nie było tu.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

sajki pisze: sob sie 21, 2021 3:42 pm
Widzisz tylko to argument NA RZECZ jeweli. W przypadku digipacka taka wymiana nie jest możliwa nawet.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Bo w digi nie ma co się wyłamać ani połamać. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

sajki pisze: sob sie 21, 2021 7:57 pm Bo w digi nie ma co się wyłamać ani połamać. ;)
Yyyy co? Ząbki tak samo mogą się połamać, sam digipack może się porwać, tacka na płytę odkleić etc itd. Nie wspominam o zagiętych rogach, przetarciach etc.
ODPOWIEDZ