Są biodegradowalne, same się rozkładają w wyniku używania
Jaką wersję albumu planujesz kupić?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jaką wersję albumu planujesz kupić?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Digipacki są spoko, nie wiem skąd te uprzedzenia. Oczywiście nie mówię o jakichś gównach typu polska cena, ale jak jest dobrze zrobiony, to jestem na tak. Jak szanujesz płyty, to i trwałość jest wystarczająca.
Z tego że to i tak mniej trwałe opakowanie niż jewelcase. Do tego widziałem co potrafi z takim digi zrobić Poczta Polska/ktoś nie umiejący pakować płyt. Dziękuję ale postoję.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie widziałem digipacków "polska cena", jedynie jewele. A digi trzeba by trzymać ciągle w folii, żeby po kilku razach ściągania i wkładania na półkę nie było żadnego zagięcia na rogach. Dziadostwo straszne, bardzo często booklet też jest bardzo słaby, albo w ogóle go nie ma.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
A ile razy mi przyszły połamane jewele, albo z powyłamywanymi ząbkami to nie zliczę. Plus taki, że można sobie wymienić, ale wiąże się to z dodatkowym zachodem i kosztami.
- blackcocker
- -#Moderator

No i ta możliwość wymiany to ogromny plus, a koszta nie są wielkie. Zniszczonego digipacka musisz znosić do końca życia, albo kupować nowegosajki pisze: ↑sob sie 21, 2021 3:42 pmA ile razy mi przyszły połamane jewele, albo z powyłamywanymi ząbkami to nie zliczę. Plus taki, że można sobie wymienić, ale wiąże się to z dodatkowym zachodem i kosztami.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Tak, ale jak szanujesz, nie nosisz/wozisz ze sobą, to dają radę. Mam sporo digi i nie kojarzę żeby któryś był w złym stanie.
A często właśnie digi mają dodatkową zawartość, grubsze książeczki, dodatkowe zdjęcia i ogólnie są ładniej i bardziej bogato wydane.
A często właśnie digi mają dodatkową zawartość, grubsze książeczki, dodatkowe zdjęcia i ogólnie są ładniej i bardziej bogato wydane.
Tę wersję
Średnio mi się podobają książkowe wydania ale nie lubię digi, a ta wersja jednak jest solidnie wykonana
Średnio mi się podobają książkowe wydania ale nie lubię digi, a ta wersja jednak jest solidnie wykonana
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
To digi Maiden nie jest jakieś najgorsze. Ostatnio kupiłem 3 digipacki - Soen, Smith/Kotzen i najnowszą koncertówkę Maiden i digipack koncertówki jest trochę grubszy i wydaje się być bardziej trwały. Mimo wszystko powinni wydać też jewel, wtedy digi bym pewnie nie kupował.
No średnio to będzie wyglądało na półce w towarzystwie wydań z 98 i pozostałych płyt w jewelach
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Czy to jest rozmiaru pudełka DVD czy większe? Półki mam idealnie na dvd mierzone
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tbos mam wsadzone poza kolejnsocią, obok ddvd
Jeszcze sobie tbos jewela dokupię i będzie git.
Jedyne digi które lubię z tych co mam to immortal - all shall Fall bo ma taką ochronkę.

Ewentualnie turbo i Hunter wydania w digi ale one są 2 płyty ale w takiej papierowej ochronce

W środku po prostu są 2 osobne digi i jakaś ochronę to tam daje ale rogi i tak się wyrabiają.
Pozostałe digi które mam to muszą być naprawdę sporo taniej, być jedynym formatem cd jak np Popiór lub mieć coś dodatkowego np dvd jak mam unpugged Roda Stewarta czy live in Leipzig Mayhem.
Gdyby to Maidenowe digi miało twarda okładkę to bym wziął, ale wolę żeby wyglądało na półce brzydko niż mieć kawałek mało trwałej tekturki
Ciut większe, około centymetr
Vinyl czarny. Na ogół słucham z neta czasem jak mnie najdzie to na winylu. A tu taki plan że pierwsze odsłuchanie będzie na czarnym krążku popijając troopera...oczywiście jak płyta przyjdzie na czas a ja po 3 dniowym szkoleniu będę ogarnial 
Przy okazji dzień dobry dawno mnie nie było tu.
Przy okazji dzień dobry dawno mnie nie było tu.
Widzisz tylko to argument NA RZECZ jeweli. W przypadku digipacka taka wymiana nie jest możliwa nawet.sajki pisze: ↑sob sie 21, 2021 3:42 pmA ile razy mi przyszły połamane jewele, albo z powyłamywanymi ząbkami to nie zliczę. Plus taki, że można sobie wymienić, ale wiąże się to z dodatkowym zachodem i kosztami.
Bo w digi nie ma co się wyłamać ani połamać.