Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: Koncertowe przewidywania
Słuchajcie, może ktoś się orientuje i pomoże mi radą.
Otóż: mam nadal bilety na odwołany z powodu pandemii koncert Stevena Wilsona na Torwarze, i - oczywiście - na Maiden na Narodowym.
Ponieważ potrzebuję kasy, a w to że te koncerty się w ogóle kiedykolwiek odbędą nie wierzę (a jeśli tak, to kupię bilety jeszcze raz), chciałbym jakoś odzyskać forsę. W necie żadnych konkretnych informacji na temat możliwości zwrotu nie znalazłem - poza tym, że organizator ma wydłużony o 180 dni czas na reakcję. Ale czy na zwrot, zwłaszcza w przypadku SW (gdzie nie podano nowego terminu) nie jest jeszcze za późno? O tym koncercie to w ogóle zero informacji jakichkolwiek - jakby celowo organizator chciał zniechęcić ludzi do zwrotu, czemu się w sumie nie dziwię.
Otóż: mam nadal bilety na odwołany z powodu pandemii koncert Stevena Wilsona na Torwarze, i - oczywiście - na Maiden na Narodowym.
Ponieważ potrzebuję kasy, a w to że te koncerty się w ogóle kiedykolwiek odbędą nie wierzę (a jeśli tak, to kupię bilety jeszcze raz), chciałbym jakoś odzyskać forsę. W necie żadnych konkretnych informacji na temat możliwości zwrotu nie znalazłem - poza tym, że organizator ma wydłużony o 180 dni czas na reakcję. Ale czy na zwrot, zwłaszcza w przypadku SW (gdzie nie podano nowego terminu) nie jest jeszcze za późno? O tym koncercie to w ogóle zero informacji jakichkolwiek - jakby celowo organizator chciał zniechęcić ludzi do zwrotu, czemu się w sumie nie dziwię.
A kto robił ten koncert?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Metalophil
- -#Moonchild

Przez Eventim. Rozumiem, że był odwołany. Ale czy gdziekolwiek było jakieś info DO KIEDY można zrobić zwrot? Kupowałem stacjonarnie w punkcie, a np. tenże punkt jest od wybuchu pandemii zamknięty. Nie mówiąc o tym, że przecież wówczas obowiązywały przepisy że wychodzić można tylko do sklepu po przysłowiowe bułkiblackmailer pisze: ↑wt sie 31, 2021 12:16 pm Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.
No i co z koncertem Maiden? Czy przełożenie nie umożliwia zwrotu?
A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet
-
Deleted User 357
Przełóżony na nie wiadomo kiedy, ale knock out nie powinien robić problemu ze zwrotemMetalophil pisze: ↑wt sie 31, 2021 3:13 pm A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Hmmm, szczerze to nie wiem co ci mogę powiedzieć, po oddaniu biletu na Wilsona i otrzymaniu zwrotu już usunąłem maile, a tam chyba było info do kiedy można robić zwroty. Jeśli kupowałeś stacjonarnie to nie byłeś na liście mailingowej, a jeśli nie podawali terminu w ogłoszeniach ogólnych to chujowo strasznie. Co do Maiden i LN to nie wiem jakie są zasady, ale chyba przy przełożeniu koncertu powinna istnieć możliwość oddania...Metalophil pisze: ↑wt sie 31, 2021 3:13 pmPrzez Eventim. Rozumiem, że był odwołany. Ale czy gdziekolwiek było jakieś info DO KIEDY można zrobić zwrot? Kupowałem stacjonarnie w punkcie, a np. tenże punkt jest od wybuchu pandemii zamknięty. Nie mówiąc o tym, że przecież wówczas obowiązywały przepisy że wychodzić można tylko do sklepu po przysłowiowe bułkiblackmailer pisze: ↑wt sie 31, 2021 12:16 pm Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.Totalny brak informacji panuje w tym temacie. Nawet w archiwalnych newsach o odwołaniu nie piszą nic o zwrocie, gdzie normalnie zawsze ostatnie zdanie komunikatu o tym traktuje.
A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Sprawdziłem maila od eventimu, nie było żadnego deadline. Problem w tym ze ja sam odeslalem bilet w kwietniu i wciąż czekam na zwrot :/Metalophil pisze: ↑wt sie 31, 2021 3:13 pmPrzez Eventim. Rozumiem, że był odwołany. Ale czy gdziekolwiek było jakieś info DO KIEDY można zrobić zwrot? Kupowałem stacjonarnie w punkcie, a np. tenże punkt jest od wybuchu pandemii zamknięty. Nie mówiąc o tym, że przecież wówczas obowiązywały przepisy że wychodzić można tylko do sklepu po przysłowiowe bułkiblackmailer pisze: ↑wt sie 31, 2021 12:16 pm Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.Totalny brak informacji panuje w tym temacie. Nawet w archiwalnych newsach o odwołaniu nie piszą nic o zwrocie, gdzie normalnie zawsze ostatnie zdanie komunikatu o tym traktuje.
A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Odesłałeś? Kurde, powinni anulować kod biletu, a nie bawić się w naganianie klientów poczcie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Metalophil
- -#Moonchild

Dziękuję Wam wszystkim za chęć pomocy! W tej sytuacji odeślę po prostu te bilety wraz z tymi wnioskami o zwrot i zobaczymy. Ew. zacznę od tych Wilsonowskich, bo tu nie mam już chyba nic do stracenia
Maiden i BL to chociaż "na papierze" jeszcze aktualny temat 
-
Deleted User 4876
Niestety eventim każe se odsyłać, podobnie jak ticketmaster - no chyba że pierwotnie kupowało się e-ticketa to łaskawie nie każą odsyłać wydruku.
Najgorzej, że niemieckie oddziały tych firm postępują podobnie i cóż 40 zeta na polecone do Rzeszy trzeba było dać :] Oczywiście pierwotnego kosztu wysyłki, jak i kosztu odesłania nie ma co dochodzić :] Huje.
- blackcocker
- -#Moderator

Jakie głupie skurwysyny XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
No jest to debilizm. Jakoś w przypadku Ozzyego w Wiedniu normalnie wystarczyło wypełnić formularz, a tu takie jebanie. Gorzej że wciąż nie dostałem żadnego info. Chyba najwyższy czas napisać maila, choć ex lege mają czas do października
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Mnie do dziś towarzysze Niemcy nie oddali kasy za koncert Biffa 11 III 2020 w Berlinie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4876
Ja zwracałem na razie dwa. Za Helloween w Wiedniu dostaliśmy z Dzosefem vouchery, za odwołanego Kotzena Knockout przelał mi kasę w dwa dni.
-
Deleted User 357
U mnie na razie były zwroty z czeskiego i irlandzkiego ticketmaster - obydwa bardzo szybko zrealizowane, koło tygodnia
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja to mam ze 20--30 biletow i chuj, nic nie zwracam. Może kiedyś się odbeda 
- Metalophil
- -#Moonchild

Rzeczywiście, do Nokałtu wystarczyło wysłać mejla i kasę miałem już po dwóch dniach na koncie. Wilsona odesłałem i zobaczymy. Maiden na razie zostawiam 
-
Deleted User 7586
Duży koncert stadionowy (nie-rockowy) zostanie ogłoszony w piątek rano. Oj, będzie tu komentarzy :-))))))
Czyżby Bimber miał nas zaszczycić ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12