Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Metalophil »

Słuchajcie, może ktoś się orientuje i pomoże mi radą.
Otóż: mam nadal bilety na odwołany z powodu pandemii koncert Stevena Wilsona na Torwarze, i - oczywiście - na Maiden na Narodowym.
Ponieważ potrzebuję kasy, a w to że te koncerty się w ogóle kiedykolwiek odbędą nie wierzę (a jeśli tak, to kupię bilety jeszcze raz), chciałbym jakoś odzyskać forsę. W necie żadnych konkretnych informacji na temat możliwości zwrotu nie znalazłem - poza tym, że organizator ma wydłużony o 180 dni czas na reakcję. Ale czy na zwrot, zwłaszcza w przypadku SW (gdzie nie podano nowego terminu) nie jest jeszcze za późno? O tym koncercie to w ogóle zero informacji jakichkolwiek - jakby celowo organizator chciał zniechęcić ludzi do zwrotu, czemu się w sumie nie dziwię.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A kto robił ten koncert?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

blackmailer pisze: wt sie 31, 2021 12:16 pm Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.
Przez Eventim. Rozumiem, że był odwołany. Ale czy gdziekolwiek było jakieś info DO KIEDY można zrobić zwrot? Kupowałem stacjonarnie w punkcie, a np. tenże punkt jest od wybuchu pandemii zamknięty. Nie mówiąc o tym, że przecież wówczas obowiązywały przepisy że wychodzić można tylko do sklepu po przysłowiowe bułki ;) Totalny brak informacji panuje w tym temacie. Nawet w archiwalnych newsach o odwołaniu nie piszą nic o zwrocie, gdzie normalnie zawsze ostatnie zdanie komunikatu o tym traktuje.
No i co z koncertem Maiden? Czy przełożenie nie umożliwia zwrotu?
A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Metalophil pisze: wt sie 31, 2021 3:13 pm A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet ;)
Przełóżony na nie wiadomo kiedy, ale knock out nie powinien robić problemu ze zwrotem
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Metalophil pisze: wt sie 31, 2021 3:13 pm
blackmailer pisze: wt sie 31, 2021 12:16 pm Hmmm z SW może być ciężko bo on został totalnie odwołany. Kupowałeś bilet w Rock Serwisie czy przez Eventim? Mi przychodziły o zwrocie informacje na maila. Zwrot przez rock serwis robiłem we wrześniu 2020, już wtedy było wiadomo, że koncert jest odwołany.
Przez Eventim. Rozumiem, że był odwołany. Ale czy gdziekolwiek było jakieś info DO KIEDY można zrobić zwrot? Kupowałem stacjonarnie w punkcie, a np. tenże punkt jest od wybuchu pandemii zamknięty. Nie mówiąc o tym, że przecież wówczas obowiązywały przepisy że wychodzić można tylko do sklepu po przysłowiowe bułki ;) Totalny brak informacji panuje w tym temacie. Nawet w archiwalnych newsach o odwołaniu nie piszą nic o zwrocie, gdzie normalnie zawsze ostatnie zdanie komunikatu o tym traktuje.
A w ogóle co z koncertem British Lion? Został też przełożony czy odwołany? Wszak na niego też mam bilet ;)
Hmmm, szczerze to nie wiem co ci mogę powiedzieć, po oddaniu biletu na Wilsona i otrzymaniu zwrotu już usunąłem maile, a tam chyba było info do kiedy można robić zwroty. Jeśli kupowałeś stacjonarnie to nie byłeś na liście mailingowej, a jeśli nie podawali terminu w ogłoszeniach ogólnych to chujowo strasznie. Co do Maiden i LN to nie wiem jakie są zasady, ale chyba przy przełożeniu koncertu powinna istnieć możliwość oddania...
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Metalophil pisze: wt sie 31, 2021 3:13 pm
Sprawdziłem maila od eventimu, nie było żadnego deadline. Problem w tym ze ja sam odeslalem bilet w kwietniu i wciąż czekam na zwrot :/
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Odesłałeś? Kurde, powinni anulować kod biletu, a nie bawić się w naganianie klientów poczcie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Dziękuję Wam wszystkim za chęć pomocy! W tej sytuacji odeślę po prostu te bilety wraz z tymi wnioskami o zwrot i zobaczymy. Ew. zacznę od tych Wilsonowskich, bo tu nie mam już chyba nic do stracenia ;) Maiden i BL to chociaż "na papierze" jeszcze aktualny temat ;)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

pz pisze: wt sie 31, 2021 3:31 pm Odesłałeś? Kurde, powinni anulować kod biletu, a nie bawić się w naganianie klientów poczcie.
Niestety eventim każe se odsyłać, podobnie jak ticketmaster - no chyba że pierwotnie kupowało się e-ticketa to łaskawie nie każą odsyłać wydruku.
Najgorzej, że niemieckie oddziały tych firm postępują podobnie i cóż 40 zeta na polecone do Rzeszy trzeba było dać :] Oczywiście pierwotnego kosztu wysyłki, jak i kosztu odesłania nie ma co dochodzić :] Huje.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Jakie głupie skurwysyny XD
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

pz pisze: wt sie 31, 2021 3:31 pm Odesłałeś? Kurde, powinni anulować kod biletu, a nie bawić się w naganianie klientów poczcie.
No jest to debilizm. Jakoś w przypadku Ozzyego w Wiedniu normalnie wystarczyło wypełnić formularz, a tu takie jebanie. Gorzej że wciąż nie dostałem żadnego info. Chyba najwyższy czas napisać maila, choć ex lege mają czas do października
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mnie do dziś towarzysze Niemcy nie oddali kasy za koncert Biffa 11 III 2020 w Berlinie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

krusejder pisze: wt sie 31, 2021 8:01 pm Mnie do dziś towarzysze Niemcy nie oddali kasy za koncert Biffa 11 III 2020 w Berlinie
jak płacone kartą to dawno bym chargeback robił. Mnie tak Brussel Airlines pół roku w huja robili, napisałem do banku i kask wróciła.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja zwracałem na razie dwa. Za Helloween w Wiedniu dostaliśmy z Dzosefem vouchery, za odwołanego Kotzena Knockout przelał mi kasę w dwa dni.

Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

U mnie na razie były zwroty z czeskiego i irlandzkiego ticketmaster - obydwa bardzo szybko zrealizowane, koło tygodnia
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja to mam ze 20--30 biletow i chuj, nic nie zwracam. Może kiedyś się odbeda :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Rzeczywiście, do Nokałtu wystarczyło wysłać mejla i kasę miałem już po dwóch dniach na koncie. Wilsona odesłałem i zobaczymy. Maiden na razie zostawiam ;)
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Duży koncert stadionowy (nie-rockowy) zostanie ogłoszony w piątek rano. Oj, będzie tu komentarzy :-))))))
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Czyżby Bimber miał nas zaszczycić ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
ODPOWIEDZ