+1
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Nie macie wrażenia, że miks skopany?
Ja wiem, że to słaba jakość, ale ten akustyczny bas Harrisa to wywalili za bardzo do przodu. Takie moje wrażenie.
Ja wiem, że to słaba jakość, ale ten akustyczny bas Harrisa to wywalili za bardzo do przodu. Takie moje wrażenie.
Odsluch nr.1 i od razu dobry walec na poczatek.Swietne bebny Nicko,numer dziwny ale ma jebaniutki cos w sobie
Jade dalej !!!!
haha albo już mnie w uszach gra, albo słyszę w kiblu, jak się niesie pionem wentylacyjnym, że ktoś też przesłuchuje nowe maiden
czas się chyba zapoznać z sąsiadem, tylko którym to!?
czas się chyba zapoznać z sąsiadem, tylko którym to!?
-
Deleted User 2259
The title-track is easily their finest opener since The Wicker Man from 2000’s Brave New World,Mizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 3:54 pm https://www.kerrang.com/reviews/album-r ... xC23xu6lOY
Nowa recka
Dalej nie czytam.
-
Deleted User 8013
Dalej nie czytasz bo masz inne zdanie? Jeśli tak to się nie dziwię, że jesteś cały czas wkur.....sajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 4:06 pmThe title-track is easily their finest opener since The Wicker Man from 2000’s Brave New World,Mizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 3:54 pm https://www.kerrang.com/reviews/album-r ... xC23xu6lOY
Nowa recka
Dalej nie czytam.
Ja widzę po drodze tylko jeden lepszy opener - If Eternity Should Fail. The Wicker Mana nie lubię, więc uważam, że Senjutsu jest fajniejsze.
Tak. Nie czytam, bo gość według mnie bredzi, stawiając to coś z nówki ponad świetny IESF.Micwic666 pisze: ↑śr wrz 01, 2021 4:08 pmDalej nie czytasz bo masz inne zdanie? Jeśli tak to się nie dziwię, że jesteś cały czas wkur.....sajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 4:06 pmThe title-track is easily their finest opener since The Wicker Man from 2000’s Brave New World,Mizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 3:54 pm https://www.kerrang.com/reviews/album-r ... xC23xu6lOY
Nowa recka
Dalej nie czytam.![]()
Senjutsu nie ma nawet połowy energii wicker mana. To przyzwoity numer, byłby jeszcze lepszy gdyby nie te dziwne górki schowana za jakąś ścianą. Idiotyczny pomysł.
Całkiem dobry album w odbiorze (wałkuje od mega wczesnego poranka), hell on earth jest dla mnie 3 długości lepsze niż cała reszta. Zobaczymy jak przejdzie próbę czasu, do BoS wracam tylko do pojedynczych kawałków, ostatnią płytą, którą słucham od a do z jest AMOLAD.
Całkiem dobry album w odbiorze (wałkuje od mega wczesnego poranka), hell on earth jest dla mnie 3 długości lepsze niż cała reszta. Zobaczymy jak przejdzie próbę czasu, do BoS wracam tylko do pojedynczych kawałków, ostatnią płytą, którą słucham od a do z jest AMOLAD.
Ja po pierwszym odsluchu (jest to czwarty album Maiden, ktory swiadomie odsluchuje przy premierze) powiem tylko, ze mam nadzieje, ze juz nigdy nic nie przyniosa do studia, tylko beda nagrywac na zywca.
Oprocz Time Machine, ktory jest duzym zawodem bo Gers na ostatnich albumach mial petardy, wszystko siadlo od pierwszego odsluchu. Malo refrenow, duzo sie dzieje i na pewno dlugo mi zajmie, zeby dobrze ogarnac te plyte, ale jestem poki co zachwycony.
Oprocz Time Machine, ktory jest duzym zawodem bo Gers na ostatnich albumach mial petardy, wszystko siadlo od pierwszego odsluchu. Malo refrenow, duzo sie dzieje i na pewno dlugo mi zajmie, zeby dobrze ogarnac te plyte, ale jestem poki co zachwycony.
UP THE IRONS !!!
BUAHAHAHAHAHAHAHA! Nie no umarłem. Ale w sumie ma prawo tak twierdzić - recenzja to sprawa subiektywna. Inna rzecz, że to zabawne jak cholera stwierdzenie.sajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 4:06 pmThe title-track is easily their finest opener since The Wicker Man from 2000’s Brave New World,Mizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 3:54 pm https://www.kerrang.com/reviews/album-r ... xC23xu6lOY
Nowa recka
Dalej nie czytam.
Zdan pisze: ↑śr wrz 01, 2021 5:01 pmBUAHAHAHAHAHAHAHA! Nie no umarłem. Ale w sumie ma prawo tak twierdzić - recenzja to sprawa subiektywna. Inna rzecz, że to zabawne jak cholera stwierdzenie.sajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 4:06 pmThe title-track is easily their finest opener since The Wicker Man from 2000’s Brave New World,Mizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 3:54 pm https://www.kerrang.com/reviews/album-r ... xC23xu6lOY
Nowa recka
Dalej nie czytam.
Wyznawcy tak mają
www.MetalSide.pl
Zaobserwowałem. Ja z taką czołobitnością nawet do Motorhead nie podchodziłem
Ostatnio zmieniony śr wrz 01, 2021 5:15 pm przez Zdan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Przesłuchałem całości dwukrotnie i póki co nasuwają mi się takie wnioski:
1. Utwory są niepotrzebnie przedłużane. Rozumiem wolność twórczą panów ale mam wrażenie, że na wycięciu 2-3 minut z takiego Senjutsu, czy Time Machine nikt by nie ucierpiał (poza duszą artystyczną Stefana), a nawet utwory stałyby się dużo przystępniejsze. Jak już chcą wydawać podwójne albumy to przecież mogą pociąć te utwory na kawałki. Wstęp do Lost in a Lost World mógłby spokojnie być osobnym utworem na dwie minutki, ot jako ciekawostka.
2. Poza Davem mam wrażenie, że zespół jest naprawdę w formie. Bruce jak tylko nie stara się wyciągać dźwięków (Lost in A
Lost! World), które mu już po prostu nie leżą, brzmi świetnie. Bardzo przypadły mi do gustu obie kompozycje przy których grzebał Janick.
3. Steve musiałby się od kogoś dowiedzieć, że można wymyślić fajną melodię czy riff, ale nie zawsze trzeba go zagrać 4 razy po 4 takty.
4. Poza tym, cały album brzmi mocno, solidnie, jest sporo ciekawych pomysłów, a Bruce nie przesadzał, jak mówił że w paru miejscach będzie można uznać, że to chyba nie Iron Maiden.
1. Utwory są niepotrzebnie przedłużane. Rozumiem wolność twórczą panów ale mam wrażenie, że na wycięciu 2-3 minut z takiego Senjutsu, czy Time Machine nikt by nie ucierpiał (poza duszą artystyczną Stefana), a nawet utwory stałyby się dużo przystępniejsze. Jak już chcą wydawać podwójne albumy to przecież mogą pociąć te utwory na kawałki. Wstęp do Lost in a Lost World mógłby spokojnie być osobnym utworem na dwie minutki, ot jako ciekawostka.
2. Poza Davem mam wrażenie, że zespół jest naprawdę w formie. Bruce jak tylko nie stara się wyciągać dźwięków (Lost in A
3. Steve musiałby się od kogoś dowiedzieć, że można wymyślić fajną melodię czy riff, ale nie zawsze trzeba go zagrać 4 razy po 4 takty.
4. Poza tym, cały album brzmi mocno, solidnie, jest sporo ciekawych pomysłów, a Bruce nie przesadzał, jak mówił że w paru miejscach będzie można uznać, że to chyba nie Iron Maiden.
-
Deleted User 2259
Ja po jednym odsłuchu <jak na razie> Bruce najbardziej mnie zaskoczył, myślałem, że po wymęczonej poprzedniej płycie już nic mnie dobrego z jego strony nie spotka, ale pozytywnie się zdziwiłem. Nicko i Steve też trzymają poziom. Solówki trochę słabiej, ale gitarzyści też trzymają fason. Niezły album, moja ocena jak na ten moment to między 6-7/10. Najmniej mi się single podobają. Ulubiony utwór jak na ten moment to: Lost.
-
Deleted User 2259
https://www.terazmuzyka.pl/iron-maiden- ... x1FggzNSHo
Recenzja nowej płyty na Teraz Rock, dla tych, którzy jeszcze nie mają tego numeru/bądź nie planują kupic
Recenzja nowej płyty na Teraz Rock, dla tych, którzy jeszcze nie mają tego numeru/bądź nie planują kupic
Przeczytałem. Dramat ta recenzjaMizantrop pisze: ↑śr wrz 01, 2021 6:09 pm https://www.terazmuzyka.pl/iron-maiden- ... x1FggzNSHo
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 626
Słucham drugi raz i znowu mam ochotę posłuchać jeszcze raz. Z pewnością dojdzie do tego momentu gdy już wszystkie utwory mi się "wkleją" do pamięci i ciekawe co wtedy? Będę jeszcze miał ochotę słuchać czy płyta wyląduje na półce i wrócę za rok?
Jak na ten moment to co raz bardziej mi się podoba ale tak jak wspominałem wyżej - słucham na świeżości.
Jak na ten moment to co raz bardziej mi się podoba ale tak jak wspominałem wyżej - słucham na świeżości.