Lost In A Lost World - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lost In A Lost World - opinie
Przedziwne intro, zupełnie nie Maidenowe.
Po intrze The X Factor pełną parą! Riff, melodie - brzmi jak wyjęty z TXF.
Outro > Intro
Po intrze The X Factor pełną parą! Riff, melodie - brzmi jak wyjęty z TXF.
Outro > Intro
- dostoevsky
- -#Assassin

Co za numer! Za wcześnie na ocenę dla mnie, ale to bardzo dobry kawałek. Atmosfera żywcem wzięta z X Factora rzeczywiście. Intro nietypowe ale ciekawe. Outro jest super. Maiden jak wino. 
Od razu mi zaskoczył. Nie wiem czy nie przez miłość do X Factora
nic bym w tej piosence nie zmienił. 
Druga część tego utworu tak bardzo przypomina mi When The Wild Wind Blows, że aż zastanawiam się, czy Steve nie znalazł jakiegoś starego dema i zapomniał, że je wykorzystał 10 lat temu na TFF.
Cześć. Nie pisałem nic od czasów ostatniej płyty. Nie miałem nic mądrego do powiedzenia to tylko czasem czytałem co tam piszecie.
Kurczę, ależ mi się podoba ten kawałek. X factor połączony z When the wild wind blows. Może wam się to wyda śmiesznie, ale intro i outro mnie naprawdę wzruszyły. Przy outro normalnie aż mi się łezka zakręciła w oku
Taka nostalgia i przemijalność. Zabrzmiało jak pożegnanie z najlepszym przyjacielem albo z ulubionym zespołem, którego czas powoli dobiega końca. Ot takie moje luźne refleksje.
Kurczę, ależ mi się podoba ten kawałek. X factor połączony z When the wild wind blows. Może wam się to wyda śmiesznie, ale intro i outro mnie naprawdę wzruszyły. Przy outro normalnie aż mi się łezka zakręciła w oku
To "aaaa" w intrze zajebiste. Sam numer niezły, wydaje mi się, że niestety dużo melodyjek tam było
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Intro zajebiste, w ogóle niemaidenowe. Szkoda że jak wjeżdża band to ten klimacik ucieka
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Początkowa melodia to "Jestem z Miasta" Elektrycznych Gitar. Normalnie aż czekałem aż Kuba Sienkiewicz zacznie śpiewać. Przynajmniej ten plagiat zrobili nieświadomie.
- dostoevsky
- -#Assassin

Jak ja uwielbiam ten fragment kiedy Bruce po ostatnim powtórzeniu refrenu przeciąga dźwięk i utwór przechodzi w outro. Miód!

Mam podobne odczucia.mistrzu pisze: ↑śr wrz 01, 2021 10:38 am Cześć. Nie pisałem nic od czasów ostatniej płyty. Nie miałem nic mądrego do powiedzenia to tylko czasem czytałem co tam piszecie.
Kurczę, ależ mi się podoba ten kawałek. X factor połączony z When the wild wind blows. Może wam się to wyda śmiesznie, ale intro i outro mnie naprawdę wzruszyły. Przy outro normalnie aż mi się łezka zakręciła w okuTaka nostalgia i przemijalność. Zabrzmiało jak pożegnanie z najlepszym przyjacielem albo z ulubionym zespołem, którego czas powoli dobiega końca. Ot takie moje luźne refleksje.
Wild Wind najbardziej czuję właśnie w intrze Hell on Earth a nie tu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
wild winda czuć w drugiej części w tych harmoniach, intro oczywiście jest inne. Hell on Earth jeszcze nie słuchałem
powoli obczajam sobie te utwory.
-
Deleted User 2259
Początek mi się z Nirvana kojarzy, ale nie wiem który utwór. Potem jest factorowo-virtualowo, co odbieram pozytywnie. Przyjemna gitarka pod koniec 3 minuty. Jak na razie najlepszy utwór na płycie <słucham pierwszy raz, reszta będzie za chwilę> solówki dają radę, kurde nie jest źle, o wiele fajniej mi się słucha niż TBoS, który uważam za najsłabszy ich krążek, zobaczymy co będzie dalej. 
Najgorszy ze wszystkich. Nudne intro, później klepanie w kółko jednaj zagrywki i bida melodyjki, które reanimowano z poprzedniej płyty (i jeszcze te powtórzenia).
www.MetalSide.pl
Czy tylko ja słyszę jakby Bruce się seplenił na początku?
Jego głos brzmi jakby przemawiał przez niego Dave 
Riff z 2:03 przypomina Paschendale (4:42),
a riff od 4:39 - jak już zauważono - podobny do When The Wild Wind Blows (5:03)
a riff od 4:39 - jak już zauważono - podobny do When The Wild Wind Blows (5:03)
Ostatnio zmieniony śr wrz 01, 2021 5:17 pm przez Tweener, łącznie zmieniany 1 raz.
prodiża kabel wskazał mi drogę
W jakimś outro też mam takie wrażenie. Napisałem w odpowiednim temacie.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
To aaa aaa aaa mi się kojarzy z The Moody Blues.
Melodie z WTWWB i trochę riffów jakby z TXF/VXI