Hell On Earth - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 626
Re: Hell On Earth - opinie
No to ja kontrowersyjnie powiem, że to intro tu super pasuje. Oczywiście w natłoku innych utworów intro/outro, dla większości fanów jest zbędne ale z perspektywy kogoś, kto nie słuchał wcześniej Maiden to pierdolnięcie po usypiającym początku zapiera dech. Mnie z resztą też zaparło.
Teraz po którymś przesłuchaniu to już nie to samo ale ten pierwszy raz będę pamiętał do końca życia.
Teraz po którymś przesłuchaniu to już nie to samo ale ten pierwszy raz będę pamiętał do końca życia.
Ja takie pierdolniecie zapamiętałem również po Talismanie i początku Legacy gdy wchodzę te klawisze w intrzeClanowy pisze: ↑pt wrz 03, 2021 7:52 pm No to ja kontrowersyjnie powiem, że to intro tu super pasuje. Oczywiście w natłoku innych utworów intro/outro, dla większości fanów jest zbędne ale z perspektywy kogoś, kto nie słuchał wcześniej Maiden to pierdolnięcie po usypiającym początku zapiera dech. Mnie z resztą też zaparło.
-
Deleted User 626
Racja ale w Talismanie mnie tak nie pierdolnęło. Tam gitara i głos Bruce'a wybrzmiewa i jest chwila ciszy o ile dobrze pamiętam. W Hell perkusja wchodzi w pół słowa. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że to najlepsze pierdolnięcie od Wicker Mana (tu mam na myśli jak wchodzą pozostałe gitary po riffie granym przez Adriana).remi pisze: ↑pt wrz 03, 2021 7:54 pmJa takie pierdolniecie zapamiętałem również po Talismanie i początku Legacy gdy wchodzę te klawisze w intrzeClanowy pisze: ↑pt wrz 03, 2021 7:52 pm No to ja kontrowersyjnie powiem, że to intro tu super pasuje. Oczywiście w natłoku innych utworów intro/outro, dla większości fanów jest zbędne ale z perspektywy kogoś, kto nie słuchał wcześniej Maiden to pierdolnięcie po usypiającym początku zapiera dech. Mnie z resztą też zaparło.
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Chyba jestem kompletnym debilem bo w ogóle nie rozumiem zachwytów nad tym utworem. Dla mnie to zlepek pomysłów z ich najgorszego okresu działalności plus troszkę Factora. No dobra, wejście w drugiej minucie jest fajne ale poza tym jest tak sobie. Taki Parchment to wpierdziela bez popity i jeszcze beka.
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

No powiedz mi bo chyba jesteś z mojego pokolenia mniej więcej rocznikowo co jest np. fajnego w tym fragmencie z 7,5 minuty? To jakieś bohomazy muzyczne są, ani to agresywne, ani melodyjne....
-
Deleted User 626
Rocznik 80. Nie wiem czy tam jest coś fajnego dla Ciebie. Mi to melodyjnie przypomina "We come from the land of the ice and snow..."
no i potem kolejne pierdolnięcie.
Może chodzi o to, że autentycznie we mnie ten kawałek powoduje wrażenie że to ostatni nowy utwór. Jak się wczytać w tekst i wypowiedź Bruce'a o tym kawałku to prawie jakby Steve się już na tamten świat wybierał. Tu może przesadzam ale Steve chyba w nie najlepszej formie psychicznej. Mnie z resztą też dzisiejszy świat wkurwia na maksa i może dlatego mi się album podoba?
Za groove.pl:
Może chodzi o to, że autentycznie we mnie ten kawałek powoduje wrażenie że to ostatni nowy utwór. Jak się wczytać w tekst i wypowiedź Bruce'a o tym kawałku to prawie jakby Steve się już na tamten świat wybierał. Tu może przesadzam ale Steve chyba w nie najlepszej formie psychicznej. Mnie z resztą też dzisiejszy świat wkurwia na maksa i może dlatego mi się album podoba?
Za groove.pl:
Na temat piosenki "Hell on Earth", w rozmowie dla Apple Music, wypowiedział się Bruce Dickinson: "Steve to dość niekonwencjonalna osobowość. Nie jest ekstrawertykiem – poza sceną, kiedy szaleje na punkcie basu. Ale myślę, że wiele rzeczy bardzo głęboko odczuwa w świecie, w którym się znajduje. Angielski zespół Blur miał album zatytułowany 'Modern Life Is Rubbish' i myślę, że Steve zgodziłby się z tym sentymentem i powiedziałby: 'Jaki świat tworzymy ? Może powinienem po prostu iść spać. A potem, jeśli przejdę do następnego życia, może wrócę i będzie lepiej – ponieważ to miejsce jest piekłem na ziemi.' Ale nie sądzę, by zalecał przyspieszenie twojego przejścia do następnego świata, ponieważ my mamy trasę do zrobienia. Ale on naprawdę martwi się o różne rzeczy."
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

5 lat do tyłu no ale powiedzmy, ze jeszcze jedno pokolenie. Czasy bez internetu pamiętam bardzo dobrze. WIesz co, powiem tak. Teraz sobie go przesłuchałem i lepiej wszedł, no ale on jest po Parchment, a ja się w tym utworze normalnie zakochałem. Także każdy epik Harrisa jest moim wrogiem bo zmiejsza szanse na zagranie Parchment live . Naprawdę uważam, że jak oni tego nie zagrają live to będą głuchymi idiotami. Ten arabski klimat jest przeniesamowity. Nawet te dłużyzny już odpuszczę. No dobra, trudno.
- dostoevsky
- -#Assassin

Jesteś fanatykiem.CzytojestNoweIM? pisze: ↑sob wrz 04, 2021 1:35 am Także każdy epik Harrisa jest moim wrogiem bo zmiejsza szanse na zagranie Parchment live
- blackcocker
- -#Moderator

O, clansmana tu słyszę. Znów jest bardzo klimatycznie, czy znów to spartolą? Przekonamy się w przeciągu kolejnych 11 minut
O jak jest miło, ale po co to intro tyle trwa? Fajny wjazd Nicko i całkiem całkiem melodyjka. Świetna linia wokalu w zwrotkach. Mało piszę, nie ma o czym, jest bardzo, bardzo dobrze. Bardzo dobre motywy, fajna zabawa z wajchą wzium wzium wzium. To zwolnienie super. 9/10 nie ma co gadać więcej
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
Podoba mi się że twój opis jest w formie strumienia świadomości. Może też taką reckę zrobię któregoś dniablackmailer pisze: ↑sob wrz 04, 2021 11:29 am O, clansmana tu słyszę. Znów jest bardzo klimatycznie, czy znów to spartolą? Przekonamy się w przeciągu kolejnych 11 minutO jak jest miło, ale po co to intro tyle trwa? Fajny wjazd Nicko i całkiem całkiem melodyjka. Świetna linia wokalu w zwrotkach. Mało piszę, nie ma o czym, jest bardzo, bardzo dobrze. Bardzo dobre motywy, fajna zabawa z wajchą wzium wzium wzium. To zwolnienie super. 9/10 nie ma co gadać więcej
- blackcocker
- -#Moderator

Dzięki, uznałem, że chcę podzielić się swoimi odczuciami, a nie mam ochoty słuchać tej płyty w całości i zapamiętywać konkretne motywy, a potem pisać to co zapamiętałem. A tak to się podzieliłem, posłuchałem i już w życiu do całości nie wrócęGeri666 pisze: ↑sob wrz 04, 2021 12:34 pmPodoba mi się że twój opis jest w formie strumienia świadomości. Może też taką reckę zrobię któregoś dniablackmailer pisze: ↑sob wrz 04, 2021 11:29 am O, clansmana tu słyszę. Znów jest bardzo klimatycznie, czy znów to spartolą? Przekonamy się w przeciągu kolejnych 11 minutO jak jest miło, ale po co to intro tyle trwa? Fajny wjazd Nicko i całkiem całkiem melodyjka. Świetna linia wokalu w zwrotkach. Mało piszę, nie ma o czym, jest bardzo, bardzo dobrze. Bardzo dobre motywy, fajna zabawa z wajchą wzium wzium wzium. To zwolnienie super. 9/10 nie ma co gadać więcej
![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
W tej chwili jedyny kawałek z nowej płyty, który wymiata. Kiedy włączam play mam wrażenie, że trwa on 3 minuty i nagle jest koniec, a chciałbym go słuchać jeszcze. Ehh.. żeby cała płyta taka była..
To ride the storm to an empire of the clouds...
Po 2 dniach słuchania zdecydowanie najlepszy numer na płycie. Dobre melodie, dobrze poprowadzony wokal, żadnego piania, gra to ze sobą. Niestety nie jest idealnie. Głównym problemem są niepotrzebne intro i outro. Jeżeli już musi być intro, to mogłoby być króciutkie, ale wolałbym, że zaczynało się od tego mocnego wejścia. Nie całkiem pasuje mi też przejście do solo, ale to pomijalny szczegół. W ogóle doszedłem teraz do wniosku , że te długie intra/outra (często oderwane od reszty utworu) są główną przyczyną zlewania się numerów na płytach.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
W ankiecie dwie osoby dały HoE ocenę 2. Albo błąd systemu albo słuchały spiraconej wersji albumu granej przez rosyjski cover band.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
- blackcocker
- -#Moderator

Albo mają swoje zdanie
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Frank Drebin
- -#Lord of the flies

Zupełnie niepotrzebne, nudne, długie intro (i takież outro). Potem przez moment przyjemna galopada z potencjałem na krótkiego rockera, a potem już tylko nadmiar dziadkowych wokaliz, w których Bruce nie ustrzegł się niestety irytujących górek. Zupełnie nie rozumiem zachwytów nad tym nudnym, ciągnącym się jak kolejka na wyprzedaż klapków w Lidlu, klocem. Nic się tu nie trzyma kupy. Dla mnie jeden z najgorzych numerów na jednej z nagorszych w historii IM płycie. 2/10.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Tak, jak ten pan pisze, też dałem 2/10.
O tym nie pomyślałem
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
- blackcocker
- -#Moderator

No to służę pomocągrieeg pisze: ↑ndz wrz 05, 2021 11:18 amO tym nie pomyślałem![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.