Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Ghost
Bardzo fajnie. Nie mogę się już doczekać nowego albumu...
Płyta podobno przesunięta na 2022...Trudno powiedzieć, ile w tym prawdy. Jakiś fan spotkał Tobiasa (jest na to zdjęcie) i rzekomo Forge powiedział mu, że będzie obsuwa. Mimo wszystko po cichu liczę na to, że gość tylko trolluje, bo taki ruch byłby skrajnie głupi, ale ten zidiociały fandom zaakceptuje wszystko.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Strasznie dziwna piosenka, częściowo brzmi, jakby napisał ją jeszcze w Subvision. Ale całkiem przyjemne to, fajna zabawa carpenterowskimi ejtisami (te synthy!). Trzeba to traktować jako coś pobocznego, bo na płycie się nie pojawi i w roli takiego pojedynczego kawałka jest okej. Pewnie będzie leciało podczas napisów końcowych filmu.
A stream na YT wciąż trwa, możliwe że niedługo wleci jakieś info na temat płyty.
A stream na YT wciąż trwa, możliwe że niedługo wleci jakieś info na temat płyty.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dziwny to chyba najlepsze określenie. Ale wałki Ghosta jak żadne mają talent do dźwięczenia mi w głowie na dłuuuugo po odsłuchu, a ten nie jest wyjątkiem 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Mi ten numer siadł od razu, właśnie dlatego że nie ma w nim niczego dziwnego - typowy Ghost, najbardziej pasowałby na Meliorze. Właśnie, od kilku dni wchodzę co jakiś czas na stream i nic się nie dzieje, wkurwiające to jak cholera.
Stream już zniknął, co za bezsens to był xD
Nota bene trafiłem ten rok temu, bo premiera Halloween Kills miała mieć miejsce zeszłej jesieni i gdyby nie tamta obsuwa, to Hunter's Moon miałoby już rok:
Nota bene trafiłem ten rok temu, bo premiera Halloween Kills miała mieć miejsce zeszłej jesieni i gdyby nie tamta obsuwa, to Hunter's Moon miałoby już rok:
ożliwe, że powstał na potrzeby jakiegoś filmu lub serialu, ale z uwagi na wirusa, wiele premier ma obsuwy.
Spoko numer. Taki ghostowy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Jak na standardy Ghosta - numer OK, nie jakiś wybitny, ale słucha się go - rzecz jasna - całkiem przyjemnie 
Średniak, szczególnie po dwóch mega singlach z jesieni 2019. Z Ghostem może być tak, że wszystko będzie albo "ghostowe" co super albo odgrzewane/wtórne co nie jest super. Np Enter Sandman jest świetny "ghostowy", Kiss The Goat odkrywcze, świetne, ghostowe, ale już nowy singiel... to tak trochę średnio.
Przecież ta piosenka jest bardzo ghostowa. Na pewno mniej wtórna, niż to, co Tobias robił przez ostatnie kilka lat, bo Dance Macabre i Kiss The Go-Goat to de facto nowe wersje Square Hammer (ileż w końcu można zrobić z jednym Dancin' In The Ruins BOC?). Obawiałem się, że czeka nas kolejna powtórka z rozrywki, ale zdecydował się obrać inną ścieżkę.
Aczkolwiek sam film tak średnio pomaga piosence, ona pojawia się dopiero w trakcie napisów końcowych i to dopiero po klasycznym motywie Johna Carpentera.