Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Wywiady i newsy

Post autor: pz »

remi pisze: śr gru 01, 2021 2:48 pm
pz pisze: śr gru 01, 2021 1:48 pm
remi pisze: śr gru 01, 2021 12:47 pm

Mega fajny pomysł i wykonanie, na pewno zakupię jako fan obu uniwersum.
:lol:
A co w tym śmiesznego? POPy to był też super pomysł - zresztą popyt był tak duży, że zrobili drugą serię figurek.

Bez urazy, ale śmieszy mnie Twój poziom fanbojstwa. Cokolwiek Maiden nie wpuści, od razu piszesz, że jest zajebisty pomysł i świetne wykonanie. Fajnie, że jesteś zadowolony z ich ruchów muzycznych i marketingowych, ale zachwyt nad każdym pomysłem... to wydaje się mocno przesadzone.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

pz pisze: śr gru 01, 2021 3:21 pm

A co w tym śmiesznego? POPy to był też super pomysł - zresztą popyt był tak duży, że zrobili drugą serię figurek.

Bez urazy, ale śmieszy mnie Twój poziom fanbojstwa. Cokolwiek Maiden nie wpuści, od razu piszesz, że jest zajebisty pomysł i świetne wykonanie. Fajnie, że jesteś zadowolony z ich ruchów muzycznych i marketingowych, ale zachwyt nad każdym pomysłem... to wydaje się mocno przesadzone.
Bo tak jest. Moje krytyczne głosy też tu znajdziesz chociażby na temat totalnie zaprzepaszczonego okresu Covidowego w porównaniu do Mety czy Nights of the Dead.
Marvel jest super pomysłem.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ale co jest fajnego z Marvela skoro Maideni mają własną, super wykreowaną postać - Eddiego?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Geri666 pisze: śr gru 01, 2021 4:41 pm Ale co jest fajnego z Marvela skoro Maideni mają własną, super wykreowaną postać - Eddiego?
+1
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Geri666 pisze: śr gru 01, 2021 4:41 pm Ale co jest fajnego z Marvela skoro Maideni mają własną, super wykreowaną postać - Eddiego?
Że 15-latki kupią :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie no sam pomysł, żeby przedstawiać Eddiego w stylistyce komiksowych postaci jest mega fajny, tu akurat lepiej by to wypadło w crossoverze z DC, które ma o wiele ciekawszych villainów (Eddie-Joker, Eddie-Scarecrow, Eddie-Deathstroke), ale tu totalnie położyli ten koncept.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Sam pomysł spoko, dla mnie czy Marvel czy DC jeden pies, tylko wykonanie leży
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Osobiście ogólnie nie trawię takiego crossoverowego merchu, ale nie przeszkadza mi sam fakt że coś takiego sobie zrobili, młodzież i fanatycy kupią ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: śr gru 01, 2021 3:21 pm

Heh... no coś w tym jest, że nawet pierdnięcie Harrisa jest "objawione" ;)

Wiadomo, że chodzi o hajs i skoro można sobie dorobić "na waciki" to dlaczego nie ;) Szkoda tylko, że to projekty są takie mizerne...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

gumbyy pisze: śr gru 01, 2021 7:37 pm

Przecież kiedyś była tu już teza, jakoby IM nie można było krytykować, jakiś mondry pan z YT tak stwierdził. Zresztą o ile dobrze pamiętam, to Remi tę tezę popierał xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: śr gru 01, 2021 7:43 pm
gumbyy pisze: śr gru 01, 2021 7:37 pm

Przecież kiedyś była tu już teza, jakoby IM nie można było krytykować, jakiś mondry pan z YT tak stwierdził. Zresztą o ile dobrze pamiętam, to Remi tę tezę popierał xD
Nie mam pytań :lol:
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: śr gru 01, 2021 7:37 pmskoro można sobie dorobić "na waciki"
Ha, przy olbrzymiej popularności tych postaci i marek teraz jeszcze podkręconej synergią, globalnym zasięgu sprzedaży i tylu koncertach (ze sprzedażą merchu) zaplanowanych na przyszły rok to zdecydowanie nie "na waciki".
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: śr gru 01, 2021 8:11 pm
Ha, przy olbrzymiej popularności tych postaci i marek teraz jeszcze podkręconej synergią, globalnym zasięgu sprzedaży i tylu koncertach (ze sprzedażą merchu) zaplanowanych na przyszły rok to zdecydowanie nie "na waciki".
Ech... serio? :lol:
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: śr gru 01, 2021 9:51 pm
:roll:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: czw gru 02, 2021 6:25 am
gumbyy pisze: śr gru 01, 2021 9:51 pm
:roll:
No Panie J... przecież znasz slowa "ironia" i "szyderka" ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tymczasem Murray chyba ściga się z Gersem o tytuł największego alkoholika w zespole, bo nie wiem, jak inaczej to wytłumaczyć:
Myślę, że pierwszą, „Iron Maiden”, która pod względem produkcyjnym była dziełem niedorobionym, chociaż – jak mówiłem – nie brak na niej naprawdę dobrych utworów. Na szczęście już na następnej, „Killers”, produkcja była znacznie lepsza, a i zespół w tym czasie dojrzał i nabrał doświadczenia. Tak, bez wątpienia pierwsza płyta była tą najsłabszą. Ale, jak już wspomniałem, wszystkie utwory, jakie zawierała, nagraliśmy jeszcze raz, w końcu więc zyskały kształt, jaki powinniśmy im nadać wtedy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Schizoid pisze: czw gru 09, 2021 11:17 pm Tymczasem Murray chyba ściga się z Gersem o tytuł największego alkoholika w zespole, bo nie wiem, jak inaczej to wytłumaczyć:
Myślę, że pierwszą, „Iron Maiden”, która pod względem produkcyjnym była dziełem niedorobionym, chociaż – jak mówiłem – nie brak na niej naprawdę dobrych utworów. Na szczęście już na następnej, „Killers”, produkcja była znacznie lepsza, a i zespół w tym czasie dojrzał i nabrał doświadczenia. Tak, bez wątpienia pierwsza płyta była tą najsłabszą. Ale, jak już wspomniałem, wszystkie utwory, jakie zawierała, nagraliśmy jeszcze raz, w końcu więc zyskały kształt, jaki powinniśmy im nadać wtedy.
To jest fragment wywiadu z 1996 roku.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Faktycznie, nie doczytałem... Co nie zmienia faktu, że już wtedy mieli kilka słabszych.

Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Co to znaczy, że nagrali jeszcze raz? Chodzi o remastery?
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem, strzelam że chodzi o te bisajdy z singli z okresu SSOASS

ODPOWIEDZ