Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Re: Ghost

Post autor: Frank Drebin »

Słabiutki ten nowy Ghost. Ugrzeczniony i monotonny. Tobiaszu Forge nie idź tą drogą...
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Bardzo mi się nie podoba ten singiel. HM też bez spazmów... Może być najsłabsza płyta Duszka
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Hunter's Moon należy w ogóle nie brać pod uwagę, bo ten kawałek załapał się na album najprawdopodobniej w ostatniej chwili i raczej w ogóle nie jest reprezentatywny dla materiału, ale podzielam obawy. Widziałem jedną tezę, według której CMLS poszło na singla, bo jest najłatwiej przyswajalne, a reszta utworów nie ma aż takiego potencjału komercyjnego - chciałbym w to wierzyć, bo według wszelkich deklaracji, to Impera powinno być Meliorą v.2, a na razie jest jak jest :D

EDIT
Obrazek

To wygląda bardzo źle, Omega wróć pls

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Jak Hunters Moon ma być nie reprezentatywny to szkoda bardzo, mi wszedł zajebiście. A tego CMLS im bardziej słucham tym gorzej niestety, chyba najgorszy kawałek Ghosta kiedykolwiek
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Generalnie Hunter's Moon to jest przynajmniej po części odrzut z Prequelle, trochę przearanżowany na potrzeby filmu. Pierwotnie najpewniej w ogóle nie miał wejść na album, bo film był zaplanowany na jesień 2020, a krążek na kolejny rok. Wersja singlowa HM to tak naprawdę druga chronologicznie wersja piosenki, nagrana już podczas sesji do Impera (a nie jak oryginał na początku 2020), bo Tobias nie był zadowolony z pierwszej, która poszła na stronę B i do Halloween Kills. Podczas ostatnich wywiadów w ogóle nie wiązał utworu z nową płytą, cały czas traktował go jako coś osobnego, więc chyba po prostu niedawno zauważył, że ma większy potencjał, niż sądził początkowo i stąd decyzja o poszerzeniu tracklisty. Mam wrażenie, że HM może zwyczajnie stylistycznie odstawać od pozostałych kompozycji.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Już kilka lat temu czułem, że mogą być "więźniami swojego stylu" i premiera Kiss the Goat mnie trochę optymistycznie nastawiła. CMLS jest najsłabszy od lat i mimo przesłuchania go z 10 razy nie potrafię dać więcej niż 4/10 (podoba mi się fragment z Mefistofelesem i trochę refren). Hunter's Moon jest o wiele lepszy.
Mimo wszystko zamówiłem limitowanego vinyla - jest w ich sklepie wraz z dodatkową nakładką na gramofon. Szkoda, że tylko kaseta magnetofonowa jest w wersji Golden z UK/Europie - w USA mieli w kolorze "Baby Blue" - wygląda wręcz ślicznie.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

remi pisze: sob sty 22, 2022 3:21 pm Już kilka lat temu czułem, że mogą być "więźniami swojego stylu"
Bardzo mnie rozbawiło to, że to ty napisałeś coś takiego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sam mam Ghostowi do zarzucenia parę rzeczy, ale na pewno nie bycie więźniami swojego stylu. Przypomnę, że ten zespół przeszedł od Con Clavi Con Dio przez Ghuleh/Zombie Queen do Miasmy, a to wszystko w obrębie zaledwie czterech płyt. Są kapele, które nie robią takich rzeczy, a mogą poszczycić się kilkunastoma krążkami ;)

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Mnie też ten nowy kawałek nie siadł, strasznie męczy po n-tym odsłuchaniu.
Pierwszy raz nie ma wydania CD z dwoma coverami...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kaiserion inny niż się spodziewałem, ale fajny.

Obecny image jest jedną wielką tragedią i na miejscu Tobiasa przemyślał bym zerwanie z tą demoniczną otoczką, bo jej już tak naprawdę w ogóle w tym zespole nie ma.

Obrazek

Papa ma kilka różnych strojów, ale największym hitem jest... Worek na śmieci i to coś na jego głowie :lol:

Obrazek

Mają jednego dodatkowego Ghoula do wokalu wspierającego, jest mniej taśm (słychać to w Mummy Dust np), zamiast backdropa jest ekran, setlista prawie taka sama jak w 2019, z drobnymi zmianami. Trasa po Europie to będzie już coś zupełnie innego, więc nie ma się co przywiązywać do aktualnego repertuaru.

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Ghost mocno odjechał od swoich korzeni. Dla mnie najlepszy pozostaje debiut, chociaż nie pogardzę dwójką, a i "Meliora" zawiera coś, na czym chętnie ucho zawieszę. "Prequelle" to już niestety nie moja bajka. Wizerunek też stał się niejako autoparodią i oczywiście można upatrywać tu nawiązań do Crowley'a... ale po co? Wygląda to jak wygląda i brzmi jak brzmi. Jednak, jak widać, jest zapotrzebowanie na takiego nowego Ghosta. Na społecznościach zespołu ekscytacja i wychwalanie nowych piosenek na maxa, merch i bilety idą rewelacyjnie to mr Forge brnie dalej. Cóż, wolno mu ;)
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Posłuchałem tego Kaiseriona, i to jest o niebo lepsze niż drugi singiel. Wiadomo że więcej będzie można powiedzieć po przesłuchaniu go w normalnej jakości, ale potencjał jest. Stroje ghouli to porażka :lol:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeśli kogokolwiek to interesi, to Persner się trochę wygadał i nowa Magna wychodzi w tym roku, a w najbliższych miesiącach powinny ukazać się dwa single. Krążek ma być inny od poprzednich, trochę bardziej w stylu lat 80-tych, ale nie będzie to nic w stylu synthpopu - nie ukrywam, że taki enigmatyczny opis brzmi dla mnie bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Czekamy!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Wystarczy spojrzeć na listę autorów piosenek i raczej trudno oczekiwać "siarki".
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Siarki na pewno nie będzie, ale na dobrą sprawę nie ma jej od czasów Infestissumam. Na Meliorze były jeszcze jakieś resztki, ale całość została bardziej wygładzona. Z mojej perspektywy szkoda, ale z drugiej strony płyta jak najbardziej może być dobra. Inna sprawa, że według mnie Forge powinien dać sobie spokój z tym całym papiestwem, bo ono nie jest spójne z nowszym konceptem muzycznym i sprawia, że ludzie oczekują kolejnego Opus Eponymous.

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Jakby ktoś chciał Kaisarion w studyjnej wersji:
https://www.reddit.com/r/papa_and_ghoul ... o_version/
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Świetny utwór, dużo lepszy od Call Me Little Sunshine.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

MaidenFan pisze: sob lut 12, 2022 7:55 pm Świetny utwór, dużo lepszy od Call Me Little Sunshine.
U mnie też chyba trochę awansował względem Cmls.
Ale dalej HM to nr1
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Nie podoba mi się nowa muza. Ten Kaisarion to nachalnie skoczny, wesoły kawałek bez cienia mroku, który był nieodłączną częścią pierwszych płyt. Daleko Ghost odjechał od swoich korzeni, ale z tego co widać fani są zachwyceni. Tylko zgadzam się z Wami, że imidż zaczyna się rozjeżdżać z muzyką.

Fan w stroju Papy na 4 foto wygląda dużo lepiej niż obecnie Papa :D
https://www.instagram.com/p/CZ30gA5Msp5 ... hare_sheet
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
ODPOWIEDZ