Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
No nie wiem. Poza tymi dwoma krajami grają chyba 14 koncertów. Weźcie pod uwagę, że nawet dla Iron Maiden kolejny rok bez trasy to jest koszmarny kop w dupę. Oni są bogaci, ale pieniądz nigdy nie śmierdzi.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem bez Niemiec i Francji jak najbardziej trasa się odbędzie. Francja to raptem 1-2 koncerty (Paryż i ew. Hellfest).
-
Deleted User 4876
Dokładnie. To musi boleć jak na konto nie wpadają kolejne miliony , a jedynie jakieś marne grosze z odsetek.
Gdzieś na fejsie mignął mi nagłówek, że ponoć Bruce ma już nie latać samolotem - ale jak taka lipa z koncertami to chyba ciut za wcześnie z tą lotniczą emeryturą 
Ja dzisiaj przeczytałem takie info na Facebooku na jednym z fanpage:
Uwaga!
Dobre wieści: dźwiękowiec Iron Maiden - Pooch zaczyna wysyłać swój sprzęt do Europy na to lato.
Na ten moment zespół nawet nie rozważa przełożenia lub odwołania któregokolwiek koncertu.
Uwaga!
Dobre wieści: dźwiękowiec Iron Maiden - Pooch zaczyna wysyłać swój sprzęt do Europy na to lato.
Na ten moment zespół nawet nie rozważa przełożenia lub odwołania któregokolwiek koncertu.
Ma nie latać bo w jego wieku piloci wysyłani są na emeryturę.thorgal_30 pisze: ↑czw lut 03, 2022 3:54 pm Dokładnie. To musi boleć jak na konto nie wpadają kolejne miliony , a jedynie jakieś marne grosze z odsetek.Gdzieś na fejsie mignął mi nagłówek, że ponoć Bruce ma już nie latać samolotem - ale jak taka lipa z koncertami to chyba ciut za wcześnie z tą lotniczą emeryturą
![]()
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Deleted User 5490
Trasa będzie na bank. Czuć w szpitalu w codziennej pracy, że omicron to ciołek przy delcie. Chyba, że jakiś nowy wymyślą wariant (bo naturalnie nie może być mocniejszy w swojej ewolucji).
- Metalophil
- -#Moonchild

Myślicie, że koncerty w Kijowie i Moskwie zostaną odwołane jako pierwsze
i oby jeśli już, to tylko one 
- Metalophil
- -#Moonchild

Nie chcę być złym prorokiem, ale właśnie przeniesiono całą tegoroczną trasę WASP na 2023...A przecież oni występują w zdecydowanie mniejszych lokalizacjach...
A Blind Guardian przełożył trasę na jesień...Metalophil pisze: ↑śr lut 16, 2022 10:50 am Nie chcę być złym prorokiem, ale właśnie przeniesiono całą tegoroczną trasę WASP na 2023...A przecież oni występują w zdecydowanie mniejszych lokalizacjach...
www.MetalSide.pl
Ale to halowe a nie stadionowe trasy. No i Dynie miały ruszać za miesiąc, a Maiden za kwartał.gumbyy pisze: ↑śr lut 16, 2022 3:05 pmA Blind Guardian przełożył trasę na jesień...Metalophil pisze: ↑śr lut 16, 2022 10:50 am Nie chcę być złym prorokiem, ale właśnie przeniesiono całą tegoroczną trasę WASP na 2023...A przecież oni występują w zdecydowanie mniejszych lokalizacjach...
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ukraina na ten moment nawet jeśli trasa w koncu sie odbędzie z wiadomych przyczyn raczej sensu nie ma
-
Deleted User 5155
W Moskwie raczej pociski nie będą spadały. A co do koncertu, zobaczymy jak brytyjsko-amerykańskie sankcje działają.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Po jednej stronie jest zasada, że pieniądze nie śmierdzą, po drugiej moje przekonanie, że IM mogliby zaaplikować swoje sankcje, tzn. odwołać koncert w Moskwie, a utrzymać (możliwie długo) ten w Kijowie.
Obstawiałbym odwrotną sytuację. Rosja zostaje, Kijów wypada. Chyba, że rzeczywiście USA i Brytyjczycy zawiesiliby kontakty gospodarcze z Rosją. Coś na wzór sankcji na Iran.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Gdyby tak zrobili, dla mnie byliby ostatnimi ciulami, oni i Rod.
-
Deleted User 5490
W Moskwie pociski nie będą spadały, ale w drodze do Moskwy jakiś przypadkowy samolot może spaść trafiony rakietką. Do Moskwy trzeba dolecieć. Co to za problem dla kacapów zestrzelić samolot LOTu i powiedzieć, że to ukraińskie wojska to zrobiły?
Ja tu zawsze mam wątpliwość. Z jednej strony dobrze byłoby zrobić tak jak mówisz, z drugiej izolowanie niezaangażowanych politycznie osób od tego typu wydarzeń też nie jest rozwiązaniem. Sam nie wiem.