Kreator
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Kreator
Jest w miarę ok. Zwłaszcza przejście po drugim refrenie i solo przypomina mi trochę klimaty Violent Revolution. Tylko ten refren irytujący.
Numer dość sztampowy, ale nie odrzuca. 7/10, może być.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Dreamdeath
- -#Invader

Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
O toto! Niby jest to podobne do tego co wcześniej ale brak tych "tirli-lirli" melodyjek od razu poprawia odbiór.Dreamdeath pisze: ↑sob lut 05, 2022 1:57 pm Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
Ponoć całość taka jest. Tak mówili muzykantyZdan pisze: ↑sob lut 05, 2022 1:59 pmO toto! Niby jest to podobne do tego co wcześniej ale brak tych "tirli-lirli" melodyjek od razu poprawia odbiór.Dreamdeath pisze: ↑sob lut 05, 2022 1:57 pm Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
www.MetalSide.pl
Autentycznie kupię wtedy! Będzie to pierwszy Kreator na półce od czasu "Enemy of God".gumbyy pisze: ↑sob lut 05, 2022 2:02 pmPonoć całość taka jest. Tak mówili muzykantyZdan pisze: ↑sob lut 05, 2022 1:59 pmO toto! Niby jest to podobne do tego co wcześniej ale brak tych "tirli-lirli" melodyjek od razu poprawia odbiór.Dreamdeath pisze: ↑sob lut 05, 2022 1:57 pm Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A które melodyjki są niepotrzebne? Bo np. w tym świeżym numerze z teledyskiem, jak i generalnie na paru poprzednich albumach Kriejtora, jest dużo melodyjek, ale żeby od razu niepotrzebne? 
Niepotrzebne są te które są niepotrzebne bo są niepotrzebne albowiem tak. Co w tym niejasnego? 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie, Profesorze Zdan, wyczerpało mnie ono do cna, 0% baterii. 
A zasadniczo - jeśli ktoś pyta mnie to 90% tych melodyjek nie jest potrzebne wcale. Kreator radził sobie doskonale bez nich. W nowym numerze ich mniej i od razu robi się jakoś żywiej i dosadniej 
Tak. Wincej napierdolu, żadnej muzyki.
Dzisiaj wracam do domu, będę nadrabiał zaległości w nowych wydawnictwach.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mi te melodyjki nie przeszkadzają. Pamietam, że do "Phantom..." długo nie mogłem się przekonać wlaśnie przez nie, ale z czasem mi siadło i teraz słucham ostatnich płyt z dużą przyjemnością. Podobnie jak tych starszych 
www.MetalSide.pl
Jak niestety wymiękam przy tych melodyjkach. Może bym zniósł to jakoś ale myśl, że słucham płyty Kreator z jakimś pierdololo wyjętym z drugoligowego melodic defu mnie odrzuca 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ha! Pudło! Ortodoksi jak zgaduję odrzuciliby wszystko po "Coma of Souls". Ja bardzo lubię "Violent Revolution" oraz..."Renewal" i "Outcast"
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja znowu od wszystkich płyt wydanych po "Violent Revolution" wolę "Cause For Conflict". Kiedyś wszyscy narzekali na te płytę, a dziś wielu z tych marud woleliby, żeby Kreator nagrał płytę w takim stylu niż kolejna płytę wypełnioną kiepskimi melodyjkami.
"Renewal" też bardzo lubię. "Outcast" lubię
.
"Renewal" też bardzo lubię. "Outcast" lubię
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jeżeli Zdan je lubi, to znaczy, że jest tam tylko napierdol. Prosta sprawa
Posłuchałem nowego numeru. Całkiem przyjemny. Jeżeli płyta będzie w tym stylu, to mi pasuje.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak przeglądam to forum to mam wrażenie, że dla niektórych melodyjność w ostrzejszym graniu jest największą zbrodniąZakkahletz pisze: ↑sob lut 05, 2022 2:05 pm A które melodyjki są niepotrzebne? Bo np. w tym świeżym numerze z teledyskiem, jak i generalnie na paru poprzednich albumach Kriejtora, jest dużo melodyjek, ale żeby od razu niepotrzebne?![]()
Za powrót do klimatów Coma of Souls bym się nie obraził, ale 100000 raz bardziej wolę dostać melodyjność jak na ostatnich albumach niż napierdol dla samego napierdolu.
Szczególnie, że Gods of Violence to album bdb, więc utrzymanym klimatem i poziomem byłbym zachwycony.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM