Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Saxon

Post autor: krusejder »

johnny_o pisze: czw lut 03, 2022 10:59 pm Premiera albumu już jutro (box zamówiony!), tymczasem poznaliśmy trzeci singiel: https://m.youtube.com/watch?v=BgjJf-WpEis
Słychać wyraźnie echa Lionheart, w końcu dobry teledysk. Szału nie ma, ale jest przyzwoicie. Bardzo jestem ciekaw całości.
Dopiero teraz obejrzalem clip i wybaczam Saxonom nawet kowidozę poprzedniego teledysku.

Czy Lionheart? Powiedziałbym raczej: Inner Sanctum

Wzruszyłem się oglądając ten clip
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

@Krusejder
Szanuję Twój entuzjazm i bardzo chciałbym go podzielać. Ale większość tych numerów dla mnie jest nijaka i/lub brzmi jak odrzuty/marne kopie/bisajdy z Thunderbolt. Co do Pielgrzymki -miałem na myśli utwór tytułowy a nie album Lionheart. Z tym że jest to kompletnie bez znaczenia skoro nie mogę odsłyszeć tam Hells Bells!
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Przesłuchałem dziś nowy Saxon. Powiem tak - czekam jak tylko wypuszczą w jewelu i od razu biegnę kupić jak pokręcony. Najlepsza płyta od Lionheart. Krótka, zwarta, konkretna. Dużo energii i świetnych riffowców. Do tego znakomite brzmienie gitar.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zdan pisze: pt lut 04, 2022 5:30 pm Przesłuchałem dziś nowy Saxon. Powiem tak - czekam jak tylko wypuszczą w jewelu i od razu biegnę kupić jak pokręcony. Najlepsza płyta od Lionheart. Krótka, zwarta, konkretna. Dużo energii i świetnych riffowców. Do tego znakomite brzmienie gitar.
A teraz jest w digibook czy w czym? Kiedy ma być w jewelu?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

widman pisze: sob lut 05, 2022 4:56 pm
Zdan pisze: pt lut 04, 2022 5:30 pm Przesłuchałem dziś nowy Saxon. Powiem tak - czekam jak tylko wypuszczą w jewelu i od razu biegnę kupić jak pokręcony. Najlepsza płyta od Lionheart. Krótka, zwarta, konkretna. Dużo energii i świetnych riffowców. Do tego znakomite brzmienie gitar.
Digipack. Jewel pewnie japońce puszczą.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Jeśli miałbym wybierać kartonowe opakowanie, to mogliby postarać się o digibooka.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Mogliby. Mogliby też wydać normalnie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: sob lut 05, 2022 5:10 pm
widman pisze: sob lut 05, 2022 4:56 pm
Digipack. Jewel pewnie japońce puszczą.
Skąd to się taka moda wzięła na te digi. To powinno kosztować góra 35 zl a nie 60 a chuj im w pape
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ciężko powiedzieć. Słyszałem już różną argumentację - że niby lepiej wyglądają, że tańsze w produkcji (co nie jest prawdą) etc. Jaka jest prawda? Nie wiem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie mam jeszcze CD, bo zwykła wersja za 70 zł to nielekka przesada. Czy planują wersję z bonusowymi numerami, albo może jest coś specjalnego w wydaniu japońskiem?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Przychylam się do opinii, że to najlepszy album od długiego czasu. Przesłuchałem i od razu miałem ochotę puścić znowu. Przy poprzednich tak nie miałem. Na razie słabszym momentem jest dla mnie All for One. No i martwi mnie to co piszecie o dostępnych wydaniach. Tylko digi? Bleee.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

przesłuchałem. Bardzo dobry album. Na pewno dużo fajniejsze i przebojowe granie NWOBHM niż to co wypluło w tamtym roku ajen mejdan :P
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: sob lut 05, 2022 7:52 pm Nie mam jeszcze CD, bo zwykła wersja za 70 zł to nielekka przesada. Czy planują wersję z bonusowymi numerami, albo może jest coś specjalnego w wydaniu japońskiem?
Na fan.pl jest za 56 z groszami. Taniej to ciężko żeby gdzieś było w momencie premiery.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: sob lut 05, 2022 7:52 pm Nie mam jeszcze CD, bo zwykła wersja za 70 zł to nielekka przesada. Czy planują wersję z bonusowymi numerami, albo może jest coś specjalnego w wydaniu japońskiem?
Nic nie wiem o japońcu bo jak będzie to od razu go zamawiam. Digi to oczywiście siara i bezsens. Natomiast w starciu weteranów Saxon-Mejden ogłaszam nokaut dla ekipy Biffa w pierwszej rundzie. Nudajutsu może iść do domu.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Raczej odjechać na elektrycznych wózkach dla seniorów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: sob lut 05, 2022 11:28 pm Raczej odjechać na elektrycznych wózkach dla seniorów
Jak kto woli - mogę generalnie w tym starciu sobie odejść spokojnie w kierunku zachodzącego słońca. Saxon ich zniszczył. Do tego Biff w mega formie wokalnej.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Jestem po pierwszych odsłuchu i muszę przyznać, że panowie w formie. Nie wiem, czy przebili bardzo lubiany przeze mnie "Thunderbolt", ale na pewno nie obniżyli lotów.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz lut 06, 2022 12:26 am
krusejder pisze: sob lut 05, 2022 11:28 pm Raczej odjechać na elektrycznych wózkach dla seniorów
Jak kto woli - mogę generalnie w tym starciu sobie odejść spokojnie w kierunku zachodzącego słońca. Saxon ich zniszczył. Do tego Biff w mega formie wokalnej.
Od jakiegoś czasu Saxon gra po prostu dobry heavy. Maiden grają te swoje progowe pierdy, a oni może nie wybitne, ale solidne albumy i wypadają mimo wszystko lepiej.
spider89
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spider89 »

Jestem po pierwszym odsłuchu Carpe diem, solidny czysty heavy metal niczym Judas Priest, ale nie ma co porównywać tego albumu z Senjutsu bo Maideni grają inaczej niż ekipa Byforda, piosenki Maiden bardziej wpadają w ucho gdyż ich kawałki są melodyjne, ja lubię nowe Maiden jak również muzyke Saxon czy Priest!
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

spider89 pisze: pn lut 07, 2022 1:20 pm piosenki Maiden bardziej wpadają w ucho gdyż ich kawałki są melodyjne
:?: Ostanie Iron Maiden wpada bardziej w ucho niz Saxon ?
ODPOWIEDZ