Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ghost

Post autor: Schizoid »

Kaisarion klasa, to powinien być pierwszy singiel i wtedy rozmowa wyglądałaby dużo inaczej. CMLS to pomyłka, nawet tego nie grają xD Jedyną wadą Kaisaeriona są przeprodukowane wokale, reszta cacy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

To, że nie zagramy w Polsce na nadchodzącej trasie, nie znaczy że nie zagramy wcale. Bądźcie cierpliwi. Zagramy. Nie mogę jeszcze powiedzieć, kiedy. To znaczy wiem, kiedy, ale niestety nie mogę powiedzieć. Teraz bukowanie koncertów jest trudne, bo wszystkie zespoły świata ruszają w trasy i wszystkie obiekty są zajęte. Nie udało nam się znaleźć terminu w trakcie najbliższej trasy, ale wrócimy pod koniec roku. Mamy już termin, ale jeszcze nie mogę go zdradzić. Chciałem tylko, żeby polscy fani wiedzieli, że o nich nie zapomnieliśmy i że przyjedziemy. Tylko nieco później.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mam nadzieję, że jesienią zawitają do nas ;)
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie jest to takie złe, jak uważałem rano, ale dobre też nie jest. Na Impera będzie ogromny rozstrzał stylistyczny i jakościowy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo dobry album. Nie powiem, zaskoczyłem się, single wybrano naprawdę źle. Całość stoi na wyższym poziomie. Muszę się z tą płytką jeszcze osłuchać, ale na ten moment leci 8/10. Lepszy od Prequelle.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

U mnie 7,5/10 po dwóch odsłuchach
Na razie bym dał jako najsłabszy album ghost, ale dalej bardzo dobry
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Tylko Opus lepszy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Opus 9,5
Infestissumam 8,5
Meliora 8
Prequelle 7
Impera 8 (bardzo możliwe podbicie w górę)

Kurdebele, świetną rzecz wysmażył. Nie powielił błędów z Prequelle i dynamika jest tu jak najbardziej w porządku, hit leci za hitem, miejscami jest dość eksperymentalnie (jak na ten zespół). Całościowo to już jest totalny ejtisowy odpał, ze Spillways i Griftwood na czele. Watcher In The Sky też miazga. Nie jestem przekonany do ballady, ale obawiałem się tego od pierwszych recenzji. Ta płyta to jest katapulta do ekstraklasy. Zaraz zacznie się headowanie Hellfestów, Graspopów, itp.

Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

A to już wyciekło? Bo na zaufanych wypożyczalniach nie widziałem
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Udało mi się kupić dziś w empiku :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Żelazny pisze: śr mar 09, 2022 11:58 pm A to już wyciekło? Bo na zaufanych wypożyczalniach nie widziałem
Już lata po fejsbukach ponoc
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 357

Dobra, jest w wypożyczalniach to w trakcie pracy sobie dziś przesłuchałem. Chyba póki co zgoda z Michałem
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Bardzo dobry album. Rzeczywiście, single były zmyłką, choć ja się nie zgodzę, że odstają od reszty materiału. Najlepsze w zestawie, na ten moment: Watcher..., Griftwood oraz Respite...
Deleted User 357

Dla mnie zdecydowanie najlepsze Twenties, reszta nawet nie blisko
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Twenties to dla mnie jeden ze słabszych, choć odbieram go już znacznie lepiej, niż za pierwszym razem. Wtedy to był mały szok związany ze stylistką kompozycji :) Ogólnie uważam, że źle te single wybrali - Call Me Little Sunshine poszło na pierwszy strzał przez naciski wytwórni (Tobias chciał Kaisariona), Twenties to według mnie powinien być jednak element zaskoczenia poznawany dopiero podczas odsłuchu całości.

Ten materiał ma ogromny potencjał koncertowy, Spillways czy Watcher będą wypadać kapitalnie. Jedyne, czego mi tu brakuje, to dłuższego instrumentala. Na Prequelle Miasma i Helvetesfonster były jednymi z najlepszych momentów płyty.

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Genialna płyta - jest szansa, że dorówna "Meliorze", a na pewno jest poziom wyżej od i tak b. dobrego "Prequelle". :jee:

Top 3:
1. Respite
2. Kaisarion
3. Spillways

Single, tzn. Sunshine i Twenties rzeczywiście najbardziej odstają od reszty materiału - nie są złe, ale nie powalają aż tak na kolana.
Deleted User 357

Schizoid pisze: czw mar 10, 2022 4:13 pm Twenties to dla mnie jeden ze słabszych, choć odbieram go już znacznie lepiej, niż za pierwszym razem. Wtedy to był mały szok związany ze stylistką kompozycji :)
Mnie właśnie to że ten kawałek jest tak inny najbardziej podchodzi
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Mnie też "Twenties" podchodzi. Cholernie się wkręca.
ODPOWIEDZ