Dickinson twierdzi, że będą grali "aż nie padną na scenie"Geri666 pisze: ↑pn kwie 11, 2022 9:52 pmAle to się nigdy nie zdarzy. Przecież, szacując, 70% towarzystwa chodzi tam skuszona nazwą "Iron Maiden", żeby się albo polansować, albo nachlać do stanu nieprzytomności i robić bydło na płycie. Przecież większość nie zna nowych płyt, zna Maidenów ze składanek "best heavy metal" i drze mordę "Fear of the dark". Przypomnijcie sobie Wrocław 2016 i co się działo na płycie.Jerzy Urban pisze: ↑pn kwie 11, 2022 9:49 pmJak zabraknie fanów chodzących na koncerty to i z merchu nie będzie przychodów.
Pomijam fakt, że 3-4 lata i kończą karierę.
Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tego fenomenu właśnie nie kumam.Pierre Dolinski pisze: ↑pn kwie 11, 2022 8:52 pmTak samo jak niektórzy kupią bilety na 15 koncertów na trasie, żeby za każdym razem zobaczyć to samo.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Może rzeczywiście masz rację.gumbyy pisze: ↑pn kwie 11, 2022 9:57 pmSerio myślisz, że oni codziennie patrzą na konto ile wpłynęło z merchu czy tantiemów?Jerzy Urban pisze: ↑pn kwie 11, 2022 9:49 pmJak zabraknie fanów chodzących na koncerty to i z merchu nie będzie przychodów.Bez przesady...
I tak jak Geri napisał - ludzi na koncertach nie braknie, bo jest jak jest. A po drugie w każdej chwili mogę się zwinąć, bo im się znudzi to co robią. Na kasę nie muszą patrzeć.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To proste. W moim przypadku koncert Maiden to bardzo silne emocje i bardzo pozytywne doświadczenie, więc chce je przeżyć jak najwięcej razyZakkahletz pisze: ↑pn kwie 11, 2022 10:00 pmTego fenomenu właśnie nie kumam.Pierre Dolinski pisze: ↑pn kwie 11, 2022 8:52 pmTak samo jak niektórzy kupią bilety na 15 koncertów na trasie, żeby za każdym razem zobaczyć to samo.Nie krytykuję, ale i nie kumam.
Lubię Senjutsu. Może nie jakoś bardzo i z albumów po reunion niżej stawiam tylko Dance of Death. Szczególnie trzy pierwsze utwory dają mi trochę radości + niepodważalnie Hell on Earth. Środek nie przetrwał próby czasu i bardzo rzadko do niego wracam. Z utworów 4-9 jedynie w Lost in a Lost World są momenty, które jako tako mi siedzą - szczególnie intro.
Mimo to wcale bym się nie obraził jeśli na trasie będą grać płytkę w całości i bardzo chętnie na taki koncert się przejdę, pewnie nawet nie raz.
6/10.
Mimo to wcale bym się nie obraził jeśli na trasie będą grać płytkę w całości i bardzo chętnie na taki koncert się przejdę, pewnie nawet nie raz.
6/10.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Tak, jak ja. A wiecznie grać nie będą.Bon Dzosef pisze: ↑wt kwie 12, 2022 11:32 amTo proste. W moim przypadku koncert Maiden to bardzo silne emocje i bardzo pozytywne doświadczenie, więc chce je przeżyć jak najwięcej razyZakkahletz pisze: ↑pn kwie 11, 2022 10:00 pmTego fenomenu właśnie nie kumam.Pierre Dolinski pisze: ↑pn kwie 11, 2022 8:52 pmTak samo jak niektórzy kupią bilety na 15 koncertów na trasie, żeby za każdym razem zobaczyć to samo.Nie krytykuję, ale i nie kumam.
![]()
- primemover
- -#Wrathchild

Czy ktoś jeszcze podziela opinię, że Senjutsu jeśli chodzi przynajmniej o warstwę tekstową to jest top Maiden ? Od początku do końca, tak jak w Seventh Son czy Brave New World na przykład.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Może nie aż tak, niemniej ciekawie i bardzo na czasie (niestety, w takim bur...u tzn. świecie żyjemy).primemover pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:36 pm Czy ktoś jeszcze podziela opinię, że Senjutsu jeśli chodzi przynajmniej o warstwę tekstową to jest top Maiden ? Od początku do końca, tak jak w Seventh Son czy Brave New World na przykład.
Dla mnie to jest taki sam top jak były selekcjoner reprezentacji Polski w piłce nożnej :-)primemover pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:36 pm Czy ktoś jeszcze podziela opinię, że Senjutsu jeśli chodzi przynajmniej o warstwę tekstową to jest top Maiden ? Od początku do końca, tak jak w Seventh Son czy Brave New World na przykład.
Ja zdecydowanie tak. Taki Parchment to dla mnie tekstowo poziom Halloweda, muzycznie zreszta tez. Do dzis mam ciary za kazdym przesluchaniem przy tekscie:primemover pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:36 pm Czy ktoś jeszcze podziela opinię, że Senjutsu jeśli chodzi przynajmniej o warstwę tekstową to jest top Maiden ? Od początku do końca, tak jak w Seventh Son czy Brave New World na przykład.
Sea of blood in light divine
Unholy reverence enjoyed
Intoxicated with their hell
Man immortal sickness dwell
Savage beasts troops engage
Assembled here to butcher blades
Smoke has darkened in the air
Smell of death and deep despair
Premiera albumu zbiegla sie u mnie z tragedia rodzinna, wiec i odbior nowej muzyki byl duzo bardziej emocjonalny.
UP THE IRONS !!!
- primemover
- -#Wrathchild

O widzisz, sam miałem podać Parchment jako poziom topowego tekstu na jaki stać Maiden. Pomijając samą tematykę liryki na Senjutsu wydają mi się po prostu nie wydumane i dobrze zgrywają się z muzyką , nie uświadczymy częstochowskich rymów (może oprócz Death of the Celts ale tam to jakoś gra jako hymn zagrzewający do boju). Wiele fragmentów zostaje w głowie jak w moim ulubionym Stratego:
I try to find my way back home
To feel the same again
The voice of nothing
Listened far too long
Little by little eat away
I think I’ve lost my mind
Too late to change now
What I left behind
Oprócz tego Days of the Future Past jak z najlepszych czasów solowego Dickinsona gdzie trzeba się napocić, żeby w ogóle próbować rozumieć o co chodzi.
Tak i do tego gdy są jakieś bardziej kluczowe kwestie jak :ClouD pisze: ↑czw kwie 21, 2022 10:38 pmJa zdecydowanie tak. Taki Parchment to dla mnie tekstowo poziom Halloweda, muzycznie zreszta tez. Do dzis mam ciary za kazdym przesluchaniem przy tekscie:primemover pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:36 pm Czy ktoś jeszcze podziela opinię, że Senjutsu jeśli chodzi przynajmniej o warstwę tekstową to jest top Maiden ? Od początku do końca, tak jak w Seventh Son czy Brave New World na przykład.
Sea of blood in light divine
Unholy reverence enjoyed
Intoxicated with their hell
Man immortal sickness dwell
Savage beasts troops engage
Assembled here to butcher blades
Smoke has darkened in the air
Smell of death and deep despair
Premiera albumu zbiegla sie u mnie z tragedia rodzinna, wiec i odbior nowej muzyki byl duzo bardziej emocjonalny.
Such loyalty, a shameless thing
słychać jakby mówiło to kilka osób - jakby echo. Ciary.
- primemover
- -#Wrathchild

Niedługo minie rok od premiery a Senjutsu ciągle się słucha i o nim dyskutuje co pokazuje powyższy wątek. Mogę źle pamiętać ale jeśli chodzi o BoS i FF zainteresowanie opadało dużo szybciej .
- blackcocker
- -#Moderator

Jaki rok? Niecałe 8 miesięcy?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 626
Eeee tam. Krowa to prawie litr.
- primemover
- -#Wrathchild

Ok rozpędziłem się. Jakoś skojarzyłem z premierą singla chyba w lipcu.
Długo mi zajęło jego polubienie. Nie wiem czy to ze względu na zbliżający się koncert - to już za tydzień (Kowno) ale zacząłem go słuchać praktycznie w kółko - non stop. I wkręcił mnie nieźle. Na początku kilka kawałków teraz właściwie wszystko mi się podoba poza... chórkami. Nie lubię miksowanych chórków i już. Poza tym 10 pnkt.
Ja dosłownie zajeździłem swoje winyle:) Zamówiłem też szary bo jest za 179 zł (!) na amazon.pl. Mam też czarny i czerwony. Więc rodzinka w komplecie.
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja chyba ze względu na zbliżający się koncert bardziej zacząłem przyglądać się temu kawałkowi. Nie przesłuchałem jeszcze wszystkiego. Senjutsu nawet nie jest takie złe. Bębny, te dzwięki. Faktycznie czuc klimat japoni.
Dla mnie jedynie co tu nie pasuje to refren. Są bebny okej cos się dzieje i nagle refren jak koleżanki babci spiewające na imieninach i kiwające się na boki.
Dla mnie jedynie co tu nie pasuje to refren. Są bebny okej cos się dzieje i nagle refren jak koleżanki babci spiewające na imieninach i kiwające się na boki.
Wczoraj puściłem w aucie całą płytę.
Buja Stratego, Writing, HoE.
Reszty dla mnie mogłoby nie być.
Czyli w sumie opinię mam taką samą od początku.
Buja Stratego, Writing, HoE.
Reszty dla mnie mogłoby nie być.
Czyli w sumie opinię mam taką samą od początku.