Scorpions
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Scorpions
Został jeszcze tylko tydzień. A zapowiedzi utwierdziły mnie w przekonaniu, że Skorpiony są w niezłej formie!
Świetny album, ależ przyjemnie się tego słucha 
Dobra płyta. W miarę konkretna. Dzisiaj nie mogłem się w pełni skupić na słuchaniu, ale na pewno do niej wrócę. Pewnie w poniedziałek odpalę sobie w robocie, to będę mógł "w spokoju" posłuchać 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Saimon1995
- -#Moderator

Zgadzam się z Wami. Udany album. Szacunek dla muzyków, że mają tyle energii jeszcze w sobie 
Faktycznie całkiem niezła rzecz. Trochę za długa ale niektóre numery bardzo spoko.
- AncientMariner
- -#Clansman

Kojarzy się samo tempo i bas z China White. Po przesłuchaniu trzech utworów z nowej płyty to ten mi się najbardziej spodobał. Nawet trochę w szoku jestem że udało im się nagrać taki utwór jak Seventh Sonmic7 pisze: ↑pt lut 11, 2022 9:43 pm Skorpioni coraz bliżej nowego albumu ,dziś wskoczył nowy singielek Seventh Sun https://www.youtube.com/watch?v=BBY9wJFU1_g ,całkiem fajny ,dostojny ,marszowy w pierwszej chwili skojarzył mi się z Nocą Komety, Budki Suflera![]()
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Właśnie ten punktowy bas, tempo oraz solo w "Seventh Son" od razu na myśl przywodzą "China White". Gitary nawet nieco brzmią jak z jakiegoś "In Trance". Nieco zdziwiony jestem tym kawałkiem, bo dwa pozostałe które przesłuchałem z nowej płyty to jednak ten Scorpions z lat 90tych. Taki radiowy, przebojowy jak to oni mają w zwyczaju od lat 80tych robić. Całej płyty mi się nie chce słuchać tak jak Scorpions od "Taken By Force" w górę. Wiem, że w tym swoim stylu byli dobrzy, ale dla mnie te przeboje na dłuższą metę są żenujące. "Blackout", "Love At First Sting" czy już w ogóle "Savage Amusement" kojarzył mi się zawsze z przebojami dedykowanymi dla dziewczyn i w ogóle mało wymagających słuchaczy, którzy sobie te kawałki od czasu do czasu podgłaszają kiedy lecą akurat w radiu.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Deleted User 5155
a bo to taki landrynkowy "hejwi metal"LukaSieka pisze: ↑pn lut 28, 2022 2:12 pm Całej płyty mi się nie chce słuchać tak jak Scorpions od "Taken By Force" w górę. Wiem, że w tym swoim stylu byli dobrzy, ale dla mnie te przeboje na dłuższą metę są żenujące. "Blackout", "Love At First Sting" czy już w ogóle "Savage Amusement" kojarzył mi się zawsze z przebojami dedykowanymi dla dziewczyn i w ogóle mało wymagających słuchaczy, którzy sobie te kawałki od czasu do czasu podgłaszają kiedy lecą akurat w radiu.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No właśnie dlatego. Ostatnią całą płytę jaką przesłuchałem od Scorpions było "Face The Heat". Potem przesłuchałem po łebkach "Pure Instinct", "Eye II Eye" i "Return To Forever". Tyle mi wystarczy. Podobnie jest z nową. Przesłuchałem 4 kawałki i wiem czego się spodziewać. Nikt mi chyba nie powie, że liczył na to, że Scorpions nagle zaczną grac coś innego aniżeli przystępne hard rockowe kawałki zapadające w ucho w stylu "Big City Nights", "No One like You", "Rhythm Of Love", "Rock You Like A Hurricane".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
LukSieka, gdyby na nowej płycier Scorpions znalazły się kawałki o poziomie takich, które wymieniłeś to byłbym super zadowolony. A po pierwszym przesłuchaniu czuję, że to bardzo przeciętny materiał, może z 2-3 lepszymi kawałkami. Brzmieniowo też jakoś to wymęczone. Z późniejszych płyt polecam Unbreakable.
Scorpions zmienili tekst do Wind Of Change:
https://youtu.be/pKQQs_96XBE
https://youtu.be/pKQQs_96XBE
Night Mistress Fan Club Łódź
Najlepiej jakby zamiast tej piosenki grali coś lepszego. No ale CIA promuje, więc wymaga 
Najważniejsze, że w secie jest 5 numerów z nowej płyty która mi bardzo dobrze wchodzi
Brawa dla SKORPIONÓW !!
Najważniejsze, że w secie jest 5 numerów z nowej płyty która mi bardzo dobrze wchodzi
Brawa dla SKORPIONÓW !!
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Myślałem, że odstawią ten numer na jakiś czas, ale to w końcu ich najbardziej znany numer. Nieźle wybrnęli z Moskwy i parku Gorkiego.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
To nie Stonesi z Brown Sugar
Rozwiązanie super, setlista cieszy, a i brawa za kolejny numer jeden na OLiS 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Cała nowa płyta Skorpionów moim zdaniem jest rewelacyjna, nie wskazałbym tam żadnego słabego kawałka.
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie mogę się więc doczekać koncertu w Krakowie 
Ojjj taaaak
A coś miało być? Wydaje mi się, że może być bez supportu.
www.MetalSide.pl
No właśnie nic nigdzie nie napisane, chyba faktycznie może tak być, że nie będzie...