Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash Metal
Mega się cieszę z powrotu Vio-lence. Moja ulubiona kapela thrashowa z Bay Area. Opressing the Masses lubię nie mniej niż debiut. Te albumy najlepiej się słucha prowadząc auto. A nowy kawałek całkiem niezły.
Hoglan opuscil Testament.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No to grubo, ale i może być tak, że na dobre im to wyjdzie, kompozycyjnie i koncertowo, czas pokaże.
-
Deleted User 5490
A może szykuje się jakiś super projekt w stylu Death i będzie to coś trwalszego?
Może chłop chce w końcu thrash pograć a nie jakieś melodyjki dla grzecznych chłopców.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

A może chce się bardziej zaangażować w Drak Angel, który jak wiadomo od jakiegoś czasu znowu gra i wiem, że planowali na 2022 płytę.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Dobra, nie wiem, chyba nie ma tematu. Jak tam dwa single nowe Voivod? Płyta w lutym. Po tym, co słuchałem, to jak najbardziej kolejny równy materiał. Można się czepiać, że to już "nie to co kiedyś" ale czy takie gadanie jest zasadne? Od chwili śmierci Piggy'ego grupa raczej nie nagrała nic totalnie słabego. Dwie ostatnie płyty bardzo dobre. Po prostu chyba oni tak mają, że za pierwszym razem ciężko się jakoś podniecać, ale każdy kolejny odsłuch i wciąż nagrania brzmią na nowo...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

[EDIT] Trzeci singiel najlepszy.
www.youtube.com/watch?v=hryt9k8Zql8
Powiem skromnie tylko tyle: DWA PIERWSZE ALBUMY VOIVOD TO MEGA ZACNE KLASYKI HAŁASU: koniec wypowiedzi i krzyków 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

"Żadne krzyki i wrzaski nie przekonają nas, że..." A serio to nie neguję tego, że to klasyki, natomiast ten fakt nie spowoduje, że zaczną mi się podobać (oprócz solówek wiosłowych). 
Nie wiem, czy macie podobne odczucia, albo może będzie to dla Was kalumnia nie do zniesienia, ale moim zdaniem Voivod w przeważającej części swojego materiału to w ogóle nie jest metal.

Nie wiem, czy macie podobne odczucia, albo może będzie to dla Was kalumnia nie do zniesienia, ale moim zdaniem Voivod w przeważającej części swojego materiału to w ogóle nie jest metal.
Jeżeli patrzeć na to od tej strony że często riffy nie są typowo albo wręcz w ogóle metalowe a perkusja niejednokrotnie jest punkowa to mozna się z takim stwierdzeniem zgodzićZakkahletz pisze: ↑pt sty 28, 2022 7:57 am Nie wiem, czy macie podobne odczucia, albo może będzie to dla Was kalumnia nie do zniesienia, ale moim zdaniem Voivod w przeważającej części swojego materiału to w ogóle nie jest metal.![]()
![]()
Trzeba by to policzyć bo jednak jest część materiału Voivod który spokojnie kwalifikuje się jako metalowe krążki. Z różnymi smakami tegoż metalu ale jednak 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mnie się spodobał od razu, dla innych to może być grower:
www.youtube.com/watch?v=-4hDSNieOnA
www.youtube.com/watch?v=-4hDSNieOnA
Kolejny kawałek z nadchodzącego albumu Destruction: https://www.youtube.com/watch?v=iUVwkrqt7n4
Poprzednie dwa słabe, ale ten nawet niezły.
Poprzednie dwa słabe, ale ten nawet niezły.
W temacie - wybitnie i bardzo polecam Sphinx i ich album "Deathstroke". Przy czym tutaj mamy raczej do czynienia z brudnym i chamskim speed metalem spod znaku Venom i przyległości (choć są zwroty w kierunku bardzo wczesnego Kreator, Sodom, Destruction). Generalnie pełna energia, moc, napierdol i zero ociągania się. Nie dla fanów techniki i melodii
Przykładzik:
https://www.youtube.com/watch?v=CvsECkG3xcE
Jak dla mnie - krótki i konkretny pocisk w ryjec!
https://www.youtube.com/watch?v=CvsECkG3xcE
Jak dla mnie - krótki i konkretny pocisk w ryjec!
Gdzieś można kupić nowe Destruction w normalnej cenie? Bo patrzę na allegro najtaniej 71 zł, w empik.com 75,99 (!!!!) w fan.pl "najtaniej" 65,99... Czy im sufit na łeb spadł z cenami tych płyt ostatnio? Żeby to jeszcze był album na miarę "Eternal Devastation"....

Nowy Tankard 30 września. Chyba ich najdłuższa przerwa od ostatniego albumu. Zacieram rączki.
- AncientMariner
- -#Clansman

Ciekaw jestem co tym razem chłopaki z Tankard wyskrobią. Oby się nie okazało że przez te 5 lat sobie bimbali i nagrali kolejna przeciętną płytę