Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: nugz »

Przy mnie w Krakowie laski po 160cm wrecz mdlaly, i sporo tez roslych, nabitych kolesi wymieklo i spieprzalo w ramiona ochrony.
Sam mialem moment krytyczny, ale jakos dotrwalem.
Chcialbym wyniesc z tamtego koncertu wiecej wspomnien, chociaz nadal - bylo doskonale :P

We wrocku bylem wczesniej, podczas promocji TBoS, na spokojnie, na srodku plyty.
Dzien wczesniej zrobilem BS w Tauronie.
To byl spoko trip :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Ja obydwa krakowa stałem przy konsolecie, zarówno dźwięk jak i widok b.dobry no i wyszedłem cały. Z kolei Wrocław pod sceną było najciężej że wszystkich koncertów. Teraz ide jak emeryt na trybuny 😄
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Ja byłem tylko dwa razy w pierwszym rzędzie - Wrocław 2003 i Ostrava 2007. Hala Ludowa była moim pierwszym koncertem, udało się wejść w miarę na początku i przestać wszystkie supporty, potem było parcie i rzeczywiście zdryfowało mnie pod prawą stronę sceny, ale wciąż uwieszony na barierce.
Ostrava była moim trzecim koncertem, już nie te emocje i jechałem z założeniem, że płyta mi wystarczy (tam o ile się nie mylę, miałem bilety na coś w rodzaju GC). Zapamiętałem, że sami Polacy byli w pierwszym rzędzie, niesamowicie łatwo było się przepchnąć w ciągu pierwszych kawałków i zostać na początku.

Wszystkie pozostałe koncerty (Chorzów 2005, Warszawa 2008 i 2011, Łódź 2013, Wrocław 2016) to płyta, ale raczej na końcu, szczególnie jak się pojawiły GC, na które nigdy się nie szarpnąłem. Jak daleko bym nie stał i jak bardzo bym chciał w spokoju brać udział w koncercie, to zawsze ktoś próbował rozkręcać młyn. Dobrze, że w tych dalszych rzędach jednak są ludzie z podobnym nastawieniem do mojego, bo się temperowało takie zapędy i można było w spokoju się drzeć, śpiewać, skakać i klaskać :D Teraz, po prawie 20 latach od pierwszego koncertu, tym bardziej nie chcę się pchać do pierwszego rzędu...
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

To chyba musiało byc naprawde ,, ciekawie ,, skoro zdecydowaliscie się albo na tyły płyty albo na trybuny.

Ja bym raczej nie wysiedział na tego typu koncercie :D Nie lubie sie pchac i latac z lewo na prawo ale tez nie wyobrazam sobie stac jak słup
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

Ja na Narodowym będę siedzieć vis a vis estrady na górnym sektorze, pewnie będę słyszeć jedynie echo, niemniej liczę na świetny widok na estradę.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Jerzy Urban pisze: wt maja 24, 2022 9:02 pm Ja na Narodowym będę siedzieć vis a vis estrady na górnym sektorze, pewnie będę słyszeć jedynie echo, niemniej liczę na świetny widok na estradę.
Byłem w podobnym miejscu na Metcie (widok centralnie na scenę, wysokie trybuny). Na koncercie Ghosta (supportował) nie rozpoznałem ani jednego utworu :twisted:

Teraz nie wiem, czy wybrać płytę, czy niskie trybuny. EE odpada, bo supporty odpuszczam.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

zgo pisze: wt maja 24, 2022 6:53 pm :mryellow: GB
Bon Dzosef pisze: wt maja 24, 2022 10:19 am
nugz pisze: wt maja 24, 2022 8:23 am Wiadomo, kazdy wchodzi na wlasne ryzyko na FRONT, ale tamten koncert byl jednym z trudniejszych fizycznie, na jakim bylem.
Bylo ciezko, a momentami po prostu niebezpiecznie.
Było trochę lepiej niż we Wrocku, ale ja też glownie walczylem żeby móc oddychać.
Wrocek był najgorszy, tydzień do siebie dochodziłem xD
Kraków to przy tym spacerek :)
No we Wro byliśmy koło siebie i to było coś strasznego co ta dzicz odpierdoliła.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

Frank Drebin pisze: wt maja 24, 2022 9:33 pm
Jerzy Urban pisze: wt maja 24, 2022 9:02 pm Ja na Narodowym będę siedzieć vis a vis estrady na górnym sektorze, pewnie będę słyszeć jedynie echo, niemniej liczę na świetny widok na estradę.
Byłem w podobnym miejscu na Metcie (widok centralnie na scenę, wysokie trybuny). Na koncercie Ghosta (supportował) nie rozpoznałem ani jednego utworu :twisted:

Teraz nie wiem, czy wybrać płytę, czy niskie trybuny. EE odpada, bo supporty odpuszczam.
Ja bym brał trybuny, powinno być lepiej słychać no i to jednak 120 minut, lepiej siedzieć niż stać.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Bon Dzosef pisze: wt maja 24, 2022 9:40 pm
zgo pisze: wt maja 24, 2022 6:53 pm :mryellow: GB
Bon Dzosef pisze: wt maja 24, 2022 10:19 am

Było trochę lepiej niż we Wrocku, ale ja też glownie walczylem żeby móc oddychać.
Wrocek był najgorszy, tydzień do siebie dochodziłem xD
Kraków to przy tym spacerek :)
No we Wro byliśmy koło siebie i to było coś strasznego co ta dzicz odpierdoliła.
Jaka dzicz, to były prawdziwe metale :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Aż mi się przypomniało jak wracałem w 2019 z Kołobrzegu z wczasów przez Kostrzyn. Trafilismy na koniec festiwalu. Perony obładowane. Weszli ludzie.

Ubrania jakby z rok czasu nie prane i nie ściągane z siebie. Długie włosy. Właściwie wszyscy bez niczego. Pamiętam jak chodzili po wagonach bo są głodni.
Także Panowie co do prawdziwych metalów. Prawdziwy metalowiec się rozpycha na płycie, ma długie włosy i ubrania nie ściągane z siebie z rok czasu :D
Oczywiście żarcik ale tak mi się aż przypomniało jak wracałem z nad morza
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Przejrzałem kilka filmików z Belgradu i było kilka kosmetycznych zmian bądź niedopatrzeń w pewnych przypadkach.
- Eddie Samuraj wyszedł spóźniony w trakcie Senjutsu, przez co był na scenie dosłownie minutę
- Podczas WOTW jest puszczany na telebimach teledysk, głównie intro i potem fragment z motocyklami
- W trakcie Troopera Bruce za długo walczył z Eddiem przez co nie zaśpiewał dwóch wersów ostatniej zwrotki. Spóźnienie w drodze do mikrofonu poskutkowało też, że w ogóle nie tknął serbskiej flagi (ani nie wystrzelił do Eddiego). Hmmm…

No i…miły dodatek. W odróżnieniu od 2019 roku i Zagrzebia, Bruce wykonał swój słynny skok, co uwieczniono na zdjęciu jednej z serbskich gazet. Nie taki typowy jak na Aces w 2018 ale szpagacik był w powietrzu. Widocznie nowe biodro się dobrze wrosło ;).

Ogólnie zespół chyba zagrał na większym luzie.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Bilet na plyte wystarczy czy wymagaja EE dla FTTB?
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Wystarczy na płytę
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

remi pisze: śr maja 25, 2022 10:41 pmSpóźnienie w drodze do mikrofonu poskutkowało też, że w ogóle nie tknął serbskiej flagi (ani nie wystrzelił do Eddiego). Hmmm…
Może przypadek, a może nie.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Zakkahletz pisze: czw maja 26, 2022 7:12 am
remi pisze: śr maja 25, 2022 10:41 pmSpóźnienie w drodze do mikrofonu poskutkowało też, że w ogóle nie tknął serbskiej flagi (ani nie wystrzelił do Eddiego). Hmmm…
Może przypadek, a może nie.
Prawie nic też nie powiedział przed Blood Brothers. Może przypadek...może nie. Zobaczymy dzisiaj w Bukareszcie
Na pewno jego odczucia co do Serbii są inne, ale z drugiej strony co do tego mają fani :D Tak czy owak, wokalnie nadal wysoko. Więc chyba forma jest i oby trwała jak najdłużej.
Jak słuchałem dzisiaj rano Revelations z Belgradu, to miałem wrażenie, że jest z 2008 roku:
https://www.youtube.com/watch?v=aObrKzJDkvY
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

https://www.youtube.com/watch?v=bcMUutHPlXQ gdzie w tym refrenie jest coś w porządku? Powinni sobie ten utwór podarować raz na zawsze. Dla mnie takie wykonanie jest nieakceptowalne.

Ludzie też piszą, że mocno zwolnili utwory - fear, number, aces.

Porównajcie sobie Aces 2022 z tymi z 1999 https://www.youtube.com/watch?v=YQppEJnezKY jeśli chodzi o tempo utworu. Zaraz będą doom metal grać.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jęczy przeokrutnie.

M.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

W 99r mial 23 lata mniej :mryellow:
To 'jeczenie' załączyło się od dłuższego czasu juz u Brucea, ale słuchając kawałków z tej trasy jest w dobrej formie :jee:
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Geri666 pisze: czw maja 26, 2022 10:37 am https://www.youtube.com/watch?v=bcMUutHPlXQ gdzie w tym refrenie jest coś w porządku? Powinni sobie ten utwór podarować raz na zawsze. Dla mnie takie wykonanie jest nieakceptowalne.

Ludzie też piszą, że mocno zwolnili utwory - fear, number, aces.

Porównajcie sobie Aces 2022 z tymi z 1999 https://www.youtube.com/watch?v=YQppEJnezKY jeśli chodzi o tempo utworu. Zaraz będą doom metal grać.
Też jestem zdania że czas dla AH się skończył i to w 2008. Mimo to, uważam że wykonanie z obecnego legu jest poki co akceptowalne. Bruce nie pieje tak tak jak piał 2 lata temu albo ja mam coś z uszami :roll:

Zwolnili większość kotletów i to już dawno, ale mi to specjalnie nie przeszkadza, bo są dzięki temu cięższe co lubię . Tempo 2022-1999 jest nie porównywalne ale czy to nie jest zabieg każdej kapeli z takim przebiegiem? Ciężko chyba wymagać od 70 letniego pałkera żeby grał jak 23 lata wcześniej 8)
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Geri666 pisze: czw maja 26, 2022 10:37 amZaraz będą doom metal grać.
Obyś miał rację, chętnie to przyjmę. :P
ODPOWIEDZ