Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Saxon

Post autor: barsiarz »

blackcocker pisze: sob lip 23, 2022 4:03 pm No niestety, w takim wieku każdy rok robi swoje :(
Przejrzałem set tego słynnego ich koncertu w Stodole w 2004 roku o którym gadaliśmy w pociągu. OMG - co tam się musiało dziać. Jaki człowiek był głupi, że wtedy nie chodził na koncerty. 7 kawałków z Lionheart.
I teraz też by się przydał powiew świeżości w postaci choćby 5 z Carpe Diem i od razu lepiej by to wyglądało. Nie aż tak oczywiście jak 18 lat temu bo to nieosiągalne ale jednak lepiej.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

barsiarz pisze: sob lip 23, 2022 9:01 pm
blackcocker pisze: sob lip 23, 2022 4:03 pm No niestety, w takim wieku każdy rok robi swoje :(
Przejrzałem set tego słynnego ich koncertu w Stodole w 2004 roku o którym gadaliśmy w pociągu. OMG - co tam się musiało dziać. Jaki człowiek był głupi, że wtedy nie chodził na koncerty. 7 kawałków z Lionheart.
I teraz też by się przydał powiew świeżości w postaci choćby 5 z Carpe Diem i od razu lepiej by to wyglądało. Nie aż tak oczywiście jak 18 lat temu bo to nieosiągalne ale jednak lepiej.
Też nie byłem na tym Lionheart ale już byłem na dwóch kolejnych. Saxon masakra wtedy na żywo, konkretne sztuki.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ten Saxon z 2004 to po prawie 20 latach jeżdżenia na koncerty myślę że dalej lekko jest u mnie w top 5 koncertów ever
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

U mnie jest w Top 3
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Jak ja Wam zazdroszczę tego 2004... Niestety mój pierwszy Saxon to kolejna Stodoła w 2007, ale i tak ten zespół zajmuje samodzielnie moje koncertowe top 3 :wink:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czy ktoś z Was wybiera się na Saxon tej jesieni?

Mam kupiony bilet na KIT 1 X

Najbliżej mi do dwu dat z nową trasą
Berlin 6 X
Londyn 26 XI
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

krusejder pisze: czw sie 25, 2022 11:09 pm Czy ktoś z Was wybiera się na Saxon tej jesieni?

Mam kupiony bilet na KIT 1 X

Najbliżej mi do dwu dat z nową trasą
Berlin 6 X
Londyn 26 XI
Jak jedziesz na KiT?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem. Na tę chwilę - być może z przesiadką na Dolnym Śląsku, ale ponoć ludzie z Warszawy też jadą...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wróćmy do tematu. Chętnie pojechałbym na SAXON do Berlina, na 6 X. Ale wiele zależy od tego, co Saxoni zagrają na KIT. Jeśli zagrają greatest hits, pomijając nowy LP, to jadę na stówkę. Byliby chętni do współtowarzyszenia?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To czwartek. Trochę słaby dzień. Planujesz pociąg? Flixa? Wyjazd rano? Powrót po?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czwartek jest słaby, ale od 2019 r. tyle razy mi odwołali londyński koncert Saxon, że nie chciałbym czekać do 26 XI.

Do Berlina pociąg a powrót Flixem. Ja pojadę do Poznania i się przesiądę w pociąg, by dać ulgę nogom. Ale oczywiście można też pojechać do Wawy.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja odpadam, gdyby to było dwa dni pozniej...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 357

krusejder pisze: śr wrz 28, 2022 6:40 pm zagrają greatest hits, pomijając nowy LP
Dokładnie tak ma być z tego co gdzieś widziałem, ostatni koncert z hitami a potem dopiero nowa płyta, Trudno, co zrobić, posłucha się 3 raz w tym roku kotletów Saxonowych, po ostatnich 2 latach nie ma co na to narzekać :wink:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No więc mnóstwo wskazuje na taki rozwoj wypadków. Łudzę się, że w przeciwieństwie do trasy letniej zagrają coś bardziej przekrojowego. A trasę CIESZ SIĘ ŻYCIEM zaczną dzień później, chyba we Fracji
Deleted User 357

Cała scenografia z Carpe Diem, jak nic z niej nie zagrają to będzie komedia
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wooo, może chociaż tytułowy. Koncert był opisany jako 40th anniversary, więc powinien być "best of".

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 357

Był tytułowy i Pilgrimage :) A poza nimi najnowszy kawałek był z 1988 :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Żelazny pisze: ndz paź 02, 2022 1:06 am A poza nimi najnowszy kawałek był z 1988 :)

:facepalm:

Deleted User 357

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zaliczyłem ten koncert w 2m rzędzie, a bisy na barierce i nigdy tak ciężko u Niemców nie było. Spory młyn, ale dałem radę :)

A sam występ fantastyczny, choć Paul nieco mniej aktywny niż zwykle. Set jak na zamówienie - jak bisy zaczęła Pielgrzymka, to łzy stanęły mi w oczach

:)
ODPOWIEDZ