Gumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie ma mrozenia hajsu. Oddaja wszystkoMichał pisze: ↑śr lip 27, 2022 4:08 pmJechać samemu i dogadać się z kimś z forum już na miejscu.Xardas2309 pisze: ↑śr lip 27, 2022 11:15 am
To by była pierwsza taka wyprawa samotna. No ale cóż kiedyś trzeba. Chyba że mnie jakaś dobra duszyczka przygarnie![]()
Sam pojechałem do Berlina, a skończyłem z naprawdę świetną forumową ekipą
No i co do do przyszłego roku to nie było też tak, że Ci z Bolonii dostaną wejście na następną trasę?
To trochę zobowiązujące, a wątpię, że tyle tysięcy ludzi organizator chciałby wkurzyć mrożeniem hajsu jeśli nie ma nic pewnego
-
Deleted User 357
Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pmGumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.
Przecież Gumbyy tu ma rację - taki komunikat że "nooo na pewno za rok przyjedziemy" nie oznacza zupełnie nic zobowiązującego, czysty PR - coś jak kiedy odwołali Megadeth na MoR i powiedzieli że zespół obiecał że zagra następnym razem
To chce się ktoś założyć, że będzie Bolonia w przyszłym roku
?
-
Xardas2309
- -#Invader

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Megadeth to wiadomo było, że nie przyjedzieŻelazny pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:30 pmBon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pmGumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.![]()
Przecież Gumbyy tu ma rację - taki komunikat że "nooo na pewno za rok przyjedziemy" nie oznacza zupełnie nic zobowiązującego, czysty PR - coś jak kiedy odwołali Megadeth na MoR i powiedzieli że zespół obiecał że zagra następnym razem![]()
-
Lonerunner
- -#Prisoner

W sumie trochę tak. Może chce żeby wdzystko było cacy i tylko dmucha na zimne.Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pmGumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.
-
Xardas2309
- -#Invader

thorgal_30 pisze: ↑śr lip 27, 2022 11:58 amForum się może przydać do takich wycieczek - pamiętam jak pierwszy raz wyprawę do Berlina na Maiden zapragnąłem zrobić w 2011 --- trafiłem tutaj przypadkiem...
"Starzy wyjadacze" zaopiekowali się świeżynkąLegenda Forum jak IRONSPARTAN bezpiecznie zawiózł i odwiózł, kolega Budziol oprowadził po Berlinie i dał wsparcie duchowe.
W 2013 inna Legenda tego Forum - zorganizowała bilety na Paryż i pierwszy raz wzbiłem się w przestworza dzięki Sanktuarium i Maiden
Eh, łezka w oku się kręci - sorry za offtop, ale widząc kolejnego chętnego na takie tripy wzięło mnie na wspominki hehe. No i Maiden ( ale też każdy inny zespół) zagranicą to zupełnie inna jakość doznań koncertowych![]()
Ja o tym w zasadzie myślałem już w 2018 roku. Tylko potem niestety życie ułożyło się nie tak jak chciałem. Ale nie będę tutaj się żalił i rozpisywał na ten temat. Po 3 koncercie im: w Polsce stwierdzam że mi mało. A ludzie są bardzo otwarci.thorgal_30 pisze: ↑śr lip 27, 2022 11:58 amForum się może przydać do takich wycieczek - pamiętam jak pierwszy raz wyprawę do Berlina na Maiden zapragnąłem zrobić w 2011 --- trafiłem tutaj przypadkiem...
"Starzy wyjadacze" zaopiekowali się świeżynkąLegenda Forum jak IRONSPARTAN bezpiecznie zawiózł i odwiózł, kolega Budziol oprowadził po Berlinie i dał wsparcie duchowe.
W 2013 inna Legenda tego Forum - zorganizowała bilety na Paryż i pierwszy raz wzbiłem się w przestworza dzięki Sanktuarium i Maiden
Eh, łezka w oku się kręci - sorry za offtop, ale widząc kolejnego chętnego na takie tripy wzięło mnie na wspominki hehe. No i Maiden ( ale też każdy inny zespół) zagranicą to zupełnie inna jakość doznań koncertowych![]()
Na szczęście się pozbierałem i zamierzam częściej jezdzic.
Ps. Ten koncert był dla mnie szczególny. Pojechałem z zamiarem że powyzywam się za wszystkie czasy i tak było. Gardło zdarte nogi obolałe ręce też bolą. Miałem dodatkowo spotkać się z kobietą która mieszka niedaleko narodowego. Wyszło jak wyszło. Tak jak mówiłem powyzywalem się i modliłem się żeby grali tak głośno żeby nie dała rady spać i wiedziała że tu jestem i dlatego jeszcze głośniej zdzieralem gardło
Ten rok pewnie już nie. Aczkolwiek mogę jechać na sabbaton i Helloween ale nie jestem tak nastawiony no i pieniądze. Ale mogę zrobić tak żeby następny był lepszy.
Poczułem ten klimat i wiem że to jest to. Zawsze mówiłem ze wolę dać te pieniądze na dobry koncert bo potem żyje nim następne 2 tygodnie. A dodatkowa motywacja to otwartość ludzi.
Jedziesz sam poznajesz ludzi i już sam nie jesteś. To jest właśnie świetne. Ja np nigdzie się z czymś takim nie spotkałem.
Czasami żałuję że nie urodziłem się wcześniej dużo zespołów miało okres świetności w latach 80.
Ja tam jestem otwarty
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja generalnie uważam tak samo. Azja. Trochę Europy. 2024 AmerykaDejavu pisze: ↑śr lip 27, 2022 9:41 pmJa tam jestem otwarty. To nie tak, że mam info od Roda i jestem na 100% pewny, jednak moim zdaniem taki komunikat to dużo więcej niż see you soon rzucone na koniec koncertu, ale jak powiedział Dżozef, tendencja jest taka, żeby wszystko interpretować na niekorzyść Maiden, a jak będzie, zobaczymy.
-
Dickinson
Przyjedziemy, ale gdyby to była Grecja to bez szans.
Wiadoma sprawa, pierdyliard razy to było grane, a na następnej trasie to się nie spina i nara. Ale spoko, można być małym dzieckiem.Żelazny pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:30 pmBon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pmGumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.![]()
Przecież Gumbyy tu ma rację - taki komunikat że "nooo na pewno za rok przyjedziemy" nie oznacza zupełnie nic zobowiązującego, czysty PR - coś jak kiedy odwołali Megadeth na MoR i powiedzieli że zespół obiecał że zagra następnym razem![]()
Można być naiwnym fanem i wierzyć, że pan muzyk powiedział ze sceny, że w Polsce jest najlepsza publiczność na calej trasie, albo że zagrają za rok... No ale co kto lubi. Ja z doświadczenia wiem swoje i dawno temu pozbyłem się tej naiwnej wiary
www.MetalSide.pl
-
Xardas2309
- -#Invader

Generalnie fakt. Słowom nie ma co wierzyć. Natomiast wydaje mi się że oni chyba faktycznie lubią odwiedzać Polskęgumbyy pisze: ↑śr lip 27, 2022 10:41 pmWiadoma sprawa, pierdyliard razy to było grane, a na następnej trasie to się nie spina i nara. Ale spoko, można być małym dzieckiem.Żelazny pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:30 pmBon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pm
Gumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.![]()
Można być naiwnym fanem i wierzyć, że pan muzyk powiedział ze sceny, że w Polsce jest najlepsza publiczność na calej trasie, albo że zagrają za rok... No ale co kto lubi. Ja z doświadczenia wiem swoje i dawno temu pozbyłem się tej naiwnej wiary![]()
-
Deleted User 4876
Ale jak to? Nie jesteśmy najlepsi? Przecież tyle zespołów nam to mówiło
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No ostatnio Chuck z Testament na koncercie walnął taką gadkę o "najlepszej publice na trasie", a po chwili się ogarnął, że trasa dopiero ruszyła i sam się śmiał, że "tak na pewno będzie do końca trasy"
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To już się robi nudne
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak zwykle pierdolenie, Soen potrafił w Polsce dorzucić specjalnie numer bo tak się jarali przyjeciem, Saxon w 16 zagrał u nas najdłuższy gig. Ostatnio Mustaine nazwał Graspop swoim ulubionym festem, czego nigdzie nie robił. Nie zawsze muzycy sa nieszczerzy, wielokrotnie byłem na trasie zespołow, gdzie na polskim koncercie było sporo słodzenia publice, a potem w Czechach/Niemczech/Holandii nic.gumbyy pisze: ↑śr lip 27, 2022 10:41 pmWiadoma sprawa, pierdyliard razy to było grane, a na następnej trasie to się nie spina i nara. Ale spoko, można być małym dzieckiem.Żelazny pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:30 pmBon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pm
Gumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.![]()
Można być naiwnym fanem i wierzyć, że pan muzyk powiedział ze sceny, że w Polsce jest najlepsza publiczność na calej trasie, albo że zagrają za rok... No ale co kto lubi. Ja z doświadczenia wiem swoje i dawno temu pozbyłem się tej naiwnej wiary![]()
Także wspolczuje bycia ograniczonym w swoim krawędziowym cynizmie
Dickinson w Wwie był mega podjarany, bardziej niż na pozostałych 12 koncertach na których byłem.
Ja tylko przypominam, że wyszliśmy od tego, czy zapowiedzi rzucane ze sceny znaczą tyle samo co deklaracje związane z odwołanym koncertem.gumbyy pisze:Wiadoma sprawa, pierdyliard razy to było grane, a na następnej trasie to się nie spina i nara. Ale spoko, można być małym dzieckiem.Żelazny pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:30 pmBon Dzosef pisze: ↑śr lip 27, 2022 5:22 pm Gumby zawsze narzeka na Maiden i doszukuje się w nich wszystkiego co najgorsze.![]()
A co do tego co mówią muzycy, mam wrażenie że niektórzy popadają w drugą skrajność i z zasady nie dopuszczają do siebie, że to też ludzie i gdzieś im się może mniej lub bardziej podobać.