Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: Geri666 »

O kurde 2 dni na forum mnie nie było, a tu już Alexandry latają xd

Dostaniecie Wrathchild, 2MTM i Wickermana co najwyżej :P
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

blackcocker pisze: ndz sie 07, 2022 12:51 pm
Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 12:48 pm Ja mam dziwne wrażenie że będzie moonchild. Seven son. Haven cant wait. Aleksander wbrew pozorom.

Jeżeli miała by być trasa typu best of. To chyba zdają sobie sprawę że 3 raz granie tego samego już może być nie na miejscu. W tym wypadku spodziewam się 3 kotlety. Coś z senjutsu i reszta jakieś nowości. Bez Ikara song od the cross itp.
Skąd masz takie wrażenie? XD
Nie wiem. Te utwory coś mi latają po głowie że przynajmniej jeden z nich będzie :D
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Geri666 pisze: ndz sie 07, 2022 1:35 pm O kurde 2 dni na forum mnie nie było, a tu już Alexandry latają xd

Dostaniecie Wrathchild, 2MTM i Wickermana co najwyżej :P
I sanctuary i running free:D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 2:03 pm
blackcocker pisze: ndz sie 07, 2022 12:51 pm
Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 12:48 pm Ja mam dziwne wrażenie że będzie moonchild. Seven son. Haven cant wait. Aleksander wbrew pozorom.

Jeżeli miała by być trasa typu best of. To chyba zdają sobie sprawę że 3 raz granie tego samego już może być nie na miejscu. W tym wypadku spodziewam się 3 kotlety. Coś z senjutsu i reszta jakieś nowości. Bez Ikara song od the cross itp.
Skąd masz takie wrażenie? XD
Nie wiem. Te utwory coś mi latają po głowie że przynajmniej jeden z nich będzie :D
Dobra, zaraz wyciągnę swoją kryształową kulę i coś też będę wymyślał...
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z pewniaków moim zdaniem Wasted Years.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 11:06 am

Coś mi się wydaje że tak. Będzie senjutsu stratego the writing od the wall. Zamienia może że 2-3 kawałki na której z senjutsu. Zostaną odgrzewane kotlety i kilka dawno nie granych. Czyli coś jak na the book of souls.

No przecież oni zawsze grają taki schemat przy promce nowego albumu. Wyjątkiem była trasa A Matter, po czym na następny rok już wrócili do standardowego układu.

Co do setu , dupy dali grając połowę przeznaczonego na ten cel materiału bo teraz dorzucając resztę nowości czyli te 2-3 utwory do tego odgrzebią z 2-3 starocia , set będzie faktycznie kiepski. Zazwyczaj jednak mieliśmy te 5-6 nowości plus kilka odgrzebanych co dawało odświerzenia ponad połowy setlisty.
Bon Dzosef pisze: ndz sie 07, 2022 2:36 pm Z pewniaków moim zdaniem Wasted Years.
Oby nie. Mam też nadzieję że odpuszczą wszystko to co pojawiło się na LOTB, oprócz sztandarowych kotletów dla januszy oczywiście.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

A ja wam mówię że będzie Eddie samuraj i Eddie Aleksander :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 3:52 pm A ja wam mówię że będzie Eddie samuraj i Eddie Aleksander :D
A Eddie Wasted Years?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Bon Dzosef pisze: ndz sie 07, 2022 2:13 pm Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
Moze w temacie SENJUTSU?
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Budziol pisze: ndz sie 07, 2022 5:28 pm
Bon Dzosef pisze: ndz sie 07, 2022 2:13 pm Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
Moze w temacie SENJUTSU?
Chyba lepiej zrobić osobny wątek jak to było zawsze. Ew. zrobić temat tutaj i później przenieść jak Legacy się skończy
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Cos czuje ze bedzie grana cale Senjutsu od dechy do dechy plus 2-3 bisy oklepanych numerow,cos na wzor trasy promujacej AMOLAD
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

qracoss pisze: ndz sie 07, 2022 6:22 pm Cos czuje ze bedzie grana cale Senjutsu od dechy do dechy plus 2-3 bisy oklepanych numerow,cos na wzor trasy promujacej AMOLAD
Takim setem nie robiliby festiwali.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

qracoss pisze: ndz sie 07, 2022 6:22 pm Cos czuje ze bedzie grana cale Senjutsu od dechy do dechy plus 2-3 bisy oklepanych numerow,cos na wzor trasy promujacej AMOLAD
Tylko że ten pomysł to raczej pod halówki tak jak wspomniane AMOLAD. Chyba że zrobią jakąś krótką( 1-2 msc) objazdówkę z całym S. po halach a na lato wrócą na open air z połową S i best of.

Jakoś nie wyobrażam sobie grania całego S. na takim Wacken .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.

Oni już grali w tym roku na festiwalach to ile im tych festiwali zostanie za rok ?

Cały album chyba z dobrą ponad godzinę trwa. Cały album plus kotlety. Gdzie większość numerów trwa po 8 i więcej minut. To by wyszło że by grali z 2,5 godziny bo na dodatek zwolnili tempo.

Nie widzi mi się całe senjutsu. Zmiania pewnie stratego na coś innego i dołożą nowy utwór. Pozamieniaja ikary crossy itp. fear number trooper zostaną. Dołoza 2 minutes. Zostanie też tytułowe senjutsu i the writing.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

A w sumie

Wiem że większość z was jeździ tu po 10 razy na ich koncerty. Ja byłem dopiero 3 i tak sobie myślę że nawet nie obraził bym się gdyby 90% setu była taka sama.

Chyba każdy się dobrze bawił.

Analizując ich setlisty po roku stwierdzam że wielkich zmian nie będzie. Zamienia stratego na coś innego. Dołoza 1-2 z senjutsu. 1-2 coś odgrzebia dawno nie granego reszta zostanie. Prawda jest taka że chyba ludzie najlepiej bawili się na kotletach.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 6:46 pm Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.

Oni już grali w tym roku na festiwalach to ile im tych festiwali zostanie za rok ?
Rock Fest Barcelona chociażby, Downloady w innych krajach, Hellfest, Ressurection, Sweden Rock... jest tego trochę.

A festiwale wcale nie przeszkadzaja w graniu festiwali, bo tu bookuje się markę a nie trasę. Takie Wacken to może nawet nie znać jeszcze szczegółów trasy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 6:46 pm Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.

Zaległością był obecny leg tej trasy. W przyszłym mogą zagrać przecież zagrać na tych samych ale już nie w ramach Legacy...
Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 6:46 pm
Cały album chyba z dobrą ponad godzinę trwa. Cały album plus kotlety. Gdzie większość numerów trwa po 8 i więcej minut. To by wyszło że by grali z 2,5 godziny bo na dodatek zwolnili tempo.
Cały album trwa 81 min.Przy tym scenariuszu zagrali by pewnie podobny set jak w 2006 czyli całe S plus najważniejsze kotlety( Fear, IM, TNOTB,RTTH,Trooper, Hallowed) mieli by na nie ok 30 min więc spokojnie te 4-5 by upchnęli.
Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 6:46 pm

Nie widzi mi się całe senjutsu. Zmiania pewnie stratego na coś innego i dołożą nowy utwór. Pozamieniaja ikary crossy itp. fear number trooper zostaną. Dołoza 2 minutes. Zostanie też tytułowe senjutsu i the writing.
Jeśli postawią na standardowy schemat to zawsze grali minimum 5 nowych utworów i singiel nie był pomijany.
Xardas2309 pisze: ndz sie 07, 2022 6:58 pm Prawda jest taka że chyba ludzie najlepiej bawili się na kotletach.
Na wszystkich koncertach różnych artystów spotkałem się z tym samym problemem :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Teoretyzując, mogą zrobić The Time Machine Tour i grać Senjutsu oraz starsze rzeczy zgodnie z dotychczasową formułą "światów". To by pasowało do klimatu cofania się w czasie i zgadzałoby się z tymi zapowiedziami Bruce'a. No i nie obniżyłoby to poprzeczki po LOTB.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: ndz sie 07, 2022 7:11 pm Teoretyzując, mogą zrobić The Time Machine Tour i grać Senjutsu oraz starsze rzeczy zgodnie z dotychczasową formułą "światów". To by pasowało do klimatu cofania się w czasie i zgadzałoby się z tymi zapowiedziami Bruce'a. No i nie obniżyłoby to poprzeczki po LOTB.
Nie wierzę w całe Senjutsu, tylko 6-8 numerów max. W takim układzie mogliby dorzucić te 2 z Somewhere (HWC, Wasted), jakiegoś jednego rarytasa w stylu Orzełków/Ikara i 6 kotletów (IM, Number, Hallowed, Fear, Trooper, 2MTM/Sanctuary)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ