Dostaniecie Wrathchild, 2MTM i Wickermana co najwyżej
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
O kurde 2 dni na forum mnie nie było, a tu już Alexandry latają xd
-
Xardas2309
- -#Invader

Nie wiem. Te utwory coś mi latają po głowie że przynajmniej jeden z nich będzieblackcocker pisze: ↑ndz sie 07, 2022 12:51 pmSkąd masz takie wrażenie? XDXardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 12:48 pm Ja mam dziwne wrażenie że będzie moonchild. Seven son. Haven cant wait. Aleksander wbrew pozorom.
Jeżeli miała by być trasa typu best of. To chyba zdają sobie sprawę że 3 raz granie tego samego już może być nie na miejscu. W tym wypadku spodziewam się 3 kotlety. Coś z senjutsu i reszta jakieś nowości. Bez Ikara song od the cross itp.
-
Xardas2309
- -#Invader

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
- blackcocker
- -#Moderator

Dobra, zaraz wyciągnę swoją kryształową kulę i coś też będę wymyślał...Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 2:03 pmNie wiem. Te utwory coś mi latają po głowie że przynajmniej jeden z nich będzieblackcocker pisze: ↑ndz sie 07, 2022 12:51 pmSkąd masz takie wrażenie? XDXardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 12:48 pm Ja mam dziwne wrażenie że będzie moonchild. Seven son. Haven cant wait. Aleksander wbrew pozorom.
Jeżeli miała by być trasa typu best of. To chyba zdają sobie sprawę że 3 raz granie tego samego już może być nie na miejscu. W tym wypadku spodziewam się 3 kotlety. Coś z senjutsu i reszta jakieś nowości. Bez Ikara song od the cross itp.![]()
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Z pewniaków moim zdaniem Wasted Years.
No przecież oni zawsze grają taki schemat przy promce nowego albumu. Wyjątkiem była trasa A Matter, po czym na następny rok już wrócili do standardowego układu.Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 11:06 am
Coś mi się wydaje że tak. Będzie senjutsu stratego the writing od the wall. Zamienia może że 2-3 kawałki na której z senjutsu. Zostaną odgrzewane kotlety i kilka dawno nie granych. Czyli coś jak na the book of souls.
Co do setu , dupy dali grając połowę przeznaczonego na ten cel materiału bo teraz dorzucając resztę nowości czyli te 2-3 utwory do tego odgrzebią z 2-3 starocia , set będzie faktycznie kiepski. Zazwyczaj jednak mieliśmy te 5-6 nowości plus kilka odgrzebanych co dawało odświerzenia ponad połowy setlisty.
Oby nie. Mam też nadzieję że odpuszczą wszystko to co pojawiło się na LOTB, oprócz sztandarowych kotletów dla januszy oczywiście.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Xardas2309
- -#Invader

A ja wam mówię że będzie Eddie samuraj i Eddie Aleksander 
A Eddie Wasted Years?Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 3:52 pm A ja wam mówię że będzie Eddie samuraj i Eddie Aleksander![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Moze w temacie SENJUTSU?Bon Dzosef pisze: ↑ndz sie 07, 2022 2:13 pm Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
Chyba lepiej zrobić osobny wątek jak to było zawsze. Ew. zrobić temat tutaj i później przenieść jak Legacy się skończyBudziol pisze: ↑ndz sie 07, 2022 5:28 pmMoze w temacie SENJUTSU?Bon Dzosef pisze: ↑ndz sie 07, 2022 2:13 pm Moim zdaniem to czas na założenie tematu o nowej trasie.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Cos czuje ze bedzie grana cale Senjutsu od dechy do dechy plus 2-3 bisy oklepanych numerow,cos na wzor trasy promujacej AMOLAD
Tylko że ten pomysł to raczej pod halówki tak jak wspomniane AMOLAD. Chyba że zrobią jakąś krótką( 1-2 msc) objazdówkę z całym S. po halach a na lato wrócą na open air z połową S i best of.
Jakoś nie wyobrażam sobie grania całego S. na takim Wacken .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Xardas2309
- -#Invader

Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.
Oni już grali w tym roku na festiwalach to ile im tych festiwali zostanie za rok ?
Cały album chyba z dobrą ponad godzinę trwa. Cały album plus kotlety. Gdzie większość numerów trwa po 8 i więcej minut. To by wyszło że by grali z 2,5 godziny bo na dodatek zwolnili tempo.
Nie widzi mi się całe senjutsu. Zmiania pewnie stratego na coś innego i dołożą nowy utwór. Pozamieniaja ikary crossy itp. fear number trooper zostaną. Dołoza 2 minutes. Zostanie też tytułowe senjutsu i the writing.
Oni już grali w tym roku na festiwalach to ile im tych festiwali zostanie za rok ?
Cały album chyba z dobrą ponad godzinę trwa. Cały album plus kotlety. Gdzie większość numerów trwa po 8 i więcej minut. To by wyszło że by grali z 2,5 godziny bo na dodatek zwolnili tempo.
Nie widzi mi się całe senjutsu. Zmiania pewnie stratego na coś innego i dołożą nowy utwór. Pozamieniaja ikary crossy itp. fear number trooper zostaną. Dołoza 2 minutes. Zostanie też tytułowe senjutsu i the writing.
-
Xardas2309
- -#Invader

A w sumie
Wiem że większość z was jeździ tu po 10 razy na ich koncerty. Ja byłem dopiero 3 i tak sobie myślę że nawet nie obraził bym się gdyby 90% setu była taka sama.
Chyba każdy się dobrze bawił.
Analizując ich setlisty po roku stwierdzam że wielkich zmian nie będzie. Zamienia stratego na coś innego. Dołoza 1-2 z senjutsu. 1-2 coś odgrzebia dawno nie granego reszta zostanie. Prawda jest taka że chyba ludzie najlepiej bawili się na kotletach.
Wiem że większość z was jeździ tu po 10 razy na ich koncerty. Ja byłem dopiero 3 i tak sobie myślę że nawet nie obraził bym się gdyby 90% setu była taka sama.
Chyba każdy się dobrze bawił.
Analizując ich setlisty po roku stwierdzam że wielkich zmian nie będzie. Zamienia stratego na coś innego. Dołoza 1-2 z senjutsu. 1-2 coś odgrzebia dawno nie granego reszta zostanie. Prawda jest taka że chyba ludzie najlepiej bawili się na kotletach.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Rock Fest Barcelona chociażby, Downloady w innych krajach, Hellfest, Ressurection, Sweden Rock... jest tego trochę.Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 6:46 pm Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.
A festiwale wcale nie przeszkadzaja w graniu festiwali, bo tu bookuje się markę a nie trasę. Takie Wacken to może nawet nie znać jeszcze szczegółów trasy.
Zaległością był obecny leg tej trasy. W przyszłym mogą zagrać przecież zagrać na tych samych ale już nie w ramach Legacy...Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 6:46 pm Piernik wie. Będą gonić zaległości przez tą srandemie.
Cały album trwa 81 min.Przy tym scenariuszu zagrali by pewnie podobny set jak w 2006 czyli całe S plus najważniejsze kotlety( Fear, IM, TNOTB,RTTH,Trooper, Hallowed) mieli by na nie ok 30 min więc spokojnie te 4-5 by upchnęli.Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 6:46 pm
Jeśli postawią na standardowy schemat to zawsze grali minimum 5 nowych utworów i singiel nie był pomijany.Xardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 6:46 pm
Na wszystkich koncertach różnych artystów spotkałem się z tym samym problememXardas2309 pisze: ↑ndz sie 07, 2022 6:58 pm Prawda jest taka że chyba ludzie najlepiej bawili się na kotletach.
Teoretyzując, mogą zrobić The Time Machine Tour i grać Senjutsu oraz starsze rzeczy zgodnie z dotychczasową formułą "światów". To by pasowało do klimatu cofania się w czasie i zgadzałoby się z tymi zapowiedziami Bruce'a. No i nie obniżyłoby to poprzeczki po LOTB.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wierzę w całe Senjutsu, tylko 6-8 numerów max. W takim układzie mogliby dorzucić te 2 z Somewhere (HWC, Wasted), jakiegoś jednego rarytasa w stylu Orzełków/Ikara i 6 kotletów (IM, Number, Hallowed, Fear, Trooper, 2MTM/Sanctuary)Schizoid pisze: ↑ndz sie 07, 2022 7:11 pm Teoretyzując, mogą zrobić The Time Machine Tour i grać Senjutsu oraz starsze rzeczy zgodnie z dotychczasową formułą "światów". To by pasowało do klimatu cofania się w czasie i zgadzałoby się z tymi zapowiedziami Bruce'a. No i nie obniżyłoby to poprzeczki po LOTB.